‘Bij Bosshardt Zwolle’ van start gegaan

Zwolle – Het Leger des Heils in Zwolle greep Nationale Burendag (zaterdag 21 september) aan om het buurt-ontmoetingspunt ‘Bij Bosshardt’ Zwolle officieel te openen. Het ontmoetingspunt is vernoemd naar majoor Aleida Bosshardt  en gevestigd in het gebouw van het Leger des Heils aan de Geert Grootestraat 9-11 in Zwolle. De belangstelling voor de opening was groot.

 

bosshardt-4.jpg 

 

‘’Het gebouw is drastisch verbouwd om de nieuwe ‘Bij Bosshardt- vestiging’, tot een ‘laagdrempelige ontmoetingsplek in de wijk te maken, waar iedere buurtbewoner welkom is en zich thuis voelt’’, aldus Petra Timmerman, coördinator van het ontmoetingspunt. Buurtbewoners kunnen er vanaf 21 september terecht voor een kop koffie, een luisterend oor of deelnemen aan activiteiten. Daarnaast kunnen buurtbewoners ook meehelpen als vrijwilliger. Naast de kleurrijke huiskamer voor de buurt, is er ook een kledingboetiek waar mensen terecht kunnen voor gebruikte kleding. Ook is het mogelijk om hier eigen kleding af te geven. Naast de opening waren er diverse feestelijke activiteiten.

 

bosshardt-2.jpg  

 

bosshardt-8.jpg

 

bosshardt-13.jpg 

 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

 

Het concept ‘Bij Bosshardt’ is inmiddels op meerdere plaatsen in ons land succesvol gebleken. Opzet is een ontmoetingsplek voor de buurt, waar jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom is. Voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. Buurtbewoners kunnen voor een belangrijk deel meebepalen welke activiteiten worden georganiseerd. ‘Bij Bosshardt’ functioneert ook als ’raad en daad-balie’, omdat de medewerkers – indien nodig – wegen kennen naar hulpverlening.  

 

‘Bij Bosshardt Zwolle’ is gevestigd aan de Geert Grotestraat 9-11 in Zwolle. De openingstijden zijn: Huiskamer; van maandag t/m donderdag van 10.00 – 15.00 uur; kledingboetiek; van dinsdag t/m donderdag van 10.00 – 14.00 uur.

 

bosshardt-1.jpg

 

bosshardt-3.jpg

 

bosshardt-5.jpg

 

bosshardt-6.jpg

 

bosshardt-7.jpg

 

bosshardt-10.jpg

 

bosshardt-9.jpg

 

bosshardt-11.jpg

 

bosshardt-12.jpg

 

bosshardt-15.jpg

 

bosshardt-14.jpg 

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer