Dierendrama met zwaan in Stadshagen

Zwolle – In de vijver bij winkelcentrum Stadshagen zit zaterdag een zwaan met een vishaak door zijn snavel. De draad die hieraan vast zit lijkt aan zijn hals en poten vast te zitten.

img_2479.jpg 

De dierenambulance had de hulp van de brandweer ingeroepen. Er gingen even later twee brandweermannen te water om de zwaan te vangen. Deze kon nog kleine stukjes vliegen en was daardoor de redders steeds weer te snel af. Na een aantal pogingen is de reddingsactie gestaakt.

img_2454.jpg
 
img_2448.jpg
 
img_2427.jpg 
 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

19 gedachten over “Dierendrama met zwaan in Stadshagen”

  1. Vorig jaar veel meeuwen gezien met haken en draad in de snavel. heel erg triest om te zien terwijl je niets kunt doen. Kom op volks neen je verantwoordelijkheid.

  2. De zwaan leeft nog en probeert nog steeds los te komen. Vreselijk om zo machteloos toe te moeten kijken. Ze zit nog op dezelfde plek als waar ze gister na de reddingspoging is achtergebleven, in de vijver bij het park.

  3. Wie weet de juiste methode om deze zwaan te helpen? Het is niet om aan te zien, zo zielig!! Het moet toch lukken dit mooie beest te bevrijden?

  4. Misschien op afstand eerst verdoven? Als de zwaan nog steeds kan vliegen, zal dat lastig blijven om hem te vangen. Ik hoop echt dat de hulpverleners met een oplossing komen.

  5. Namens de zwaan hartelijkdank dat er zo veel meldingen zijn geweest
    Naar de dierenambulance Zwolle
    Na drie pogingen hebben we de zwaan bevrijd van twee grote vis haken
    Deze zijn verwijderd door vrijwilliger en heeft naar een controle en een wondspray de zwaan de vrijheid weer gegeven .

  6. Dank aan de Dierenambulance. Gister na mijn melding waren ze snel te plaatse en het ging hen echt aan het hart.
    De zwaan zit zich nu op de kant een flinke poetsbeurt te geven zodat ze straks weer schoon aankomt bij haar gezinnetje.

  7. Hulde voor de dierenambulance en alle andere betrokken vrijwilligers, fijn dat de zwaan nu uit haar lijden verlost is en vrij en blij kan bewegen. Het was erg naar om te zien. Goed dat de dierenambulance er is!

Reacties zijn gesloten.