Berkum wint maar nét van GA Kampen

Zwolle – VV Berkum heeft tegen Go-Ahead Kampen met 2-1 de eerste winst van het seizoen geboekt maar mocht niet mopperen over die uitslag. Go-Ahead zette de thuisclub behoorlijk onder druk maar kwam de in de eerste helft opgelopen achterstand niet meer te boven, mede door de uitblinkende Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis.

bergak-3.jpg

“Ik ben gelukkig en blij met de drie punten maar ik kan niet zeggen dat we een heel goede wedstrijd hebben gespeeld,” verzuchtte Berkum-trainer Roeland ten Berge. ”Ik heb met een heel hoge hartslag en met de billen bij elkaar op de bank gezeten. We maakten de goals op de juiste momenten maar wij vonden te vaak de vrije mensen niet.” Zijn collega Marcel van der Steege van Go-Ahead was vanzelfsprekend meer te spreken over het spel van zijn ploeg dan over de uitslag. “We waren zeker niet de mindere maar we hebben onszelf niet beloond. Het verschil zat hem onder anderen in de keepers want onze doelman zag er zeker niet goed uit bij de tweede goal. Maar we maakten het niet af want we hebben ook een paar 100-procent-kansen gemist.” 

bergak-1.jpg

bergak-6.jpg 

 bergak-8.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto's… 

 

Problemen
Go-Ahead was direct na de aftrap de betere ploeg, waarbij de levensgevaarlijke flankspeler Madih Doufikar de Berkum-defensie voor grote problemen stelde. Al na enkele minuten brak hij op rechts door en gaf een uitstekende voorzet op Hussein Raza maar diens schot ging hoog over. Vlak daarna leverde Doufikar opnieuw een prima voorzet af en leek aanvoerder Jurrian Zandbergen van Go-Ahead met een harde kopbal te gaan scoren maar Berkum-doelman Bouwhuis tikte de bal met een geweldige reflex uit de bovenhoek. De thuisclub bleef onder druk staan maar kwam, tegen de verhouding op dat moment in, wél op voorsprong. Een lange pass van Frank Hoolsema stelde Karim Chengachi in staat om op het Kamper doel af te gaan en de Berkum-spits maakte dat karwei koelbloedig en vakbekwaam af: 1-0.

De bezoekers leken door die achterstand niet uit het lood geslagen. De goed opkomende rechtsback Djeston Roosblad en spits Doufikar kwamen een paar keer in kansrijke positie maar net zo vaak bleek keeper Bouwhuis een niet te passeren station. Kort voor rust was het aan de andere kant wél weer raak toen de bal, na een afgeslagen Berkum-aanval, bij Dirk Muis belandde. De Zwolse verdediger bedacht zich geen moment, haalde van grote afstand hard uit en tot verbijstering van alles wat Go-Ahead een warm hart toedraagt vloog de wat zwabberende bal achter doelman Jasper Fix in het doel en was de 2-0 ruststand een feit.

Aanwinst
Go-Ahead legde zich in de tweede helft zeker niet bij die achterstand neer want de ploeg bleef aanvallen en toonde met het vertoonde spel een aanwinst voor de Hoofdklasse C te zijn. Een minuut of 10 na rust zorgde dat voor de aansluitingstreffer toen Doufikar, na goed voorbereidend werk van Roosblad, zijn tegenstanders van zich afschudde en een geweldige 2-1 tussenstand liet aantekenen. De kansen regen zich daarna aaneen voor de Kampenaren maar Raza en Doufikar vonden doelman Bouwhuis steeds op hun weg en Nick Bakker wist de bal, alleen voor de Zwolse sluitpost, enkel naast het Berkum-doel te krijgen. Zodoende bleef het bij een nipte maar zeer welkome winst voor Berkum, dat de goede vorm van de voorbereiding en bekercampagne echter nog niet terug heeft kunnen pakken.

Berkum – Go-Ahead Kampen, 21 september 2013
Eindstand: 2-1 (2-0)

Doelpunten: 12. Karim Chengachi (1-0), 42. Dirk Muis (2-0), 55. Madih Doufikar (2-1)
Gele kaarten: Pascal Diender (Berkum), Yoshua van Marle, Jeroen van den Bosch, Roberto Doufikar 

 

Door: Th. Kölker

 

bergak-2.jpg

 

bergak-4.jpg

 

bergak-5.jpg

 

bergak-7.jpg 

Artikel delen:

Reageer