Tweede thuistriomf voor Be Quick

Zwolle – Wie was zaterdag de meest gefeliciteerde man in het clubhuis van Be Quick ’28? Was het wedstrijdsecretaris Hans Brouwer die verjaarde of waren het de spelers van het eerste elftal die ook de tweede thuiswedstrijd in winst  wisten om te zetten? Vermoedelijk dat Hans deze wedstrijd wint, maar de sfeer zat er zaterdagmiddag om kwart over vier goed in bij Be Quick, zoveel was zeker.

Be Quick trof als derde tegenstander van het seizoen RDC uit Deventer. Vorig jaar zag Be Quick dit team ook al, maar toen droeg het een andere naam: CJV-ers. Tijdens de thuiswedstrijd van toen was het team koploper, tijdens de  wedstrijd van zaterdag was het team ingevlogen als een opponent uit de onderste regionen. De wedstrijd kent twee gezichten. Be Quick begint goed aan de wedstrijd, maar  vergeet tot scoren te komen in de eerste helft. Met name Tempelman (8e en 20e minuut) is twee keer dicht bij een doelpunt. Dat geldt ook voor Sander Aarten (39e). Die zelfde Aarten wordt in de eerste helft neergehaald, maar ziet dan dat de bal buiten het strafschopgebied wordt neergelegd. De Be Quick verdediging speelt de eerste veertig minuten solide en geeft eigenlijk niets weg.

RDC heeft moeite met de passing en kan nauwelijks gevaar stichten. Bovendien slaagt de ploeg, toch met de nodige lengte en fysieke mogelijkheden, er met corners nauwelijks in om de bal fatsoenlijk weg te werken. De eerste Deventer kans komt pas in de 42e minuut als de Be Quick verdediging er even niet goed uitziet. Oner Yürükel weet er echter geen raad mee.

Direct na de rust gaat Be Quick op de zelfde voet verder en ziet dan in de 55e minuut zijn inspanningen beloond. Een diepe bal van Aron Tempelman wordt door Sander Aarten goed afgerond: 1-0. Het is een dik verdiende voorsprong, die eigenlijk pas veel te laat op de borden komt. Daar is ook de Deventer grensrechter debet aan, die zeldzaam opzichtig de punten probeert binnen te vlaggen. Be Quick wordt daardoor enkele honderd procent kansen onthouden.

Na het doelpunt krijgt de wedstrijd toch een duidelijk ander gezicht. RDC komt uit z’n schulp om Be Quick te bestoken. Roodzwart  raakt daarna een beetje de kluts kwijt  en heeft veel moeite om het achterin schoon te houden. Toch heeft de ploeg in de 85e minuut in een aanval drie keer (Klink, Tempelman en Oosterhof) de kans om nog de 2-0 op het bord te zetten. Het gebeurt echter niet en omdat ook RDC niet meer tot scoren komt, wordt Sander Aarten matchwinnaar. 

Zeven punten uit drie wedstrijden. Be Quick heeft het de laatste jaren wel eens slechter gehad. Trainer Arnie Pot: “Het is een resultaat waar je dik tevreden mee bent, want we hadden het moeilijk in de tweede helft. Het is heel jammer dat we voor de rust de mogelijkheden niet beter benutten. Met name in balbezit vond ik ons wat weifelend. Het spel had wel wat sneller gemogen van onze kant.”

Linksback Rutger Minkjan : “Gelukkig trekken we nu de punten wel over de streep. Dat was vorig jaar wel eens anders. Tot het doelpunt spelen we een goede wedstrijd, daarna kom je eigenlijk niet meer aan het voetballen toe. Zijn we bang voor de tegengoal. Jammer.”

Opstelling Be Quick: René Oosterhof, Rik Reuvekamp, Floris Blom, Jeroen Horstman, Bas Buimer,  Aron Tempelman, Michel Klink, Talha Özen, Rutger Minkjan (77. Roy van Beek), Frank Oosterhof en Sander Aarten (Cas Duiker).

 Door Gerco Grevers 
Artikel delen:

Reageer