Inschrijflimiet 10 km Stadshagenrun bereikt

Zwolle – Op zaterdag 19 oktober vindt – voor de zesde keer alweer – de Unicef Stadshagenrun plaats. De inschrijflimiet voor de Run2Day 10 km is bereikt. Inschrijven is nog mogelijk voor de Allio Kids Run (800 meter),  de Allio 1 Engelse Mijl (1600 meter) en de Concordia 5 km.

Voorinschrijven kan tot en met 28 september, tenzij de inschrijflimiet eerder bereikt is. De Unicef Stadshagenrun wordt georganiseerd door de Stichting Loopsport Zwolle. Het aantal inschrijvingen is inmiddels opgelopen tot bijna 2.000 lopers. Al 80 kinderen hebben zich aangemeld voor de Kids Clinic ter voorbereiding op de Allio Kids Run. Met als doel de 800 meter in één keer uit te lopen, of misschien wel de snelste tijd te lopen. De clinics van SportService Zwolle vinden plaats op maandag 23 en 30 september en 7 en 14 oktober van 15.00 uur tot 16.00 uur of van 16.30 uur tot 17.30 uur. De locatie is AV Pec, Urksteeg 1 te Zwolle. Aan de clinics nemen naast Stadshagen, Westenholte ook de wijken Holtenbroek en Aalanden deel. Kosten: € 5 euro voor alle lessen. Meer informatie op stadskids.nl.

UNICEF Stadshagen Run 2013 voor schoon drinkwater in Sierra Leone
Voor het vierde jaar op rij gaat een deel van de inschrijfgelden naar UNICEF. Dit jaar wordt de opbrengst ingezet om de toegang tot schoon drinkwater in Sierra Leone te verbeteren. 1 op de 6 kinderen in Sierra Leone haalt de 5e verjaardag niet.

Door een gebrek aan goede medische zorg, hygiëne en schoon water sterven veel kinderen aan relatief onschuldige oorzaken zoals diarree. Met de opbrengst van de UNICEF Stadshagen Run kan UNICEF, samen met de regering van Sierra Leone, de toegang tot schoon drinkwater verbeteren. De twee andere goede doelen van de Stadshagenrun zijn het Jeugdsportfonds en Edukans. Van elke inschrijving gaat 1 euro naar Unicef, het Jeugdsportfonds en Edukans.

Vrijwilligers gevraagd!
Voor dit sportieve evenement zijn op de dag zelf veel mensen nodig voor verschillende werkzaamheden. Daarom is de organisatie op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om het evenement tot een succes te maken. Opgeven kan door je in te schrijven via de website www.stadshagenrun.nl, onder het tabblad Vrijwilligers.

De Unicef Stadshagenrun online!
Meer informatie over de Stadshagenrun is te vinden op de website www.stadshagenrun.nl. Daarnaast is de Stadshagenrun te volgen via Twitter (@USRZwolle) en via Facebook (www.facebook.com/Stadshagenrun).

Artikel delen:

Reageer