Kopsterk WVF wint overtuigend van OWIOS

Zwolle – Voetballen doe je niet alleen met je voeten en dat werd vanmiddag weer eens duidelijk. Je hoort vaak trainers na afloop van een wedstrijd zeggen dat het niet goed zat in de koppies van de spelers. Vanmiddag zat dat bij WVF wel goed, 3 van de 4 doelpunten die WVF scoorden werden met de kop gemaakt.

Maar niet alleen met de kop ook met de voeten was WVF vanmiddag veel sterker dan de promovendus  uit Oldebroek.  Alleen in de eerste twintig minuten van de deze wedstrijd mocht OWIOS hoop houden op een goed resultaat. Dat kwam omdat WVF slecht aan de wedstrijd begon en als gevolg hiervan onnodig op achterstand kwam. Door slecht ingrijpen aan WVF kant kwam Tristan Keijl in balbezit en soleerde langs enkele verdedigers van WVF om vervolgens de bal op maat breed te leggen op  William van den Hul en deze simpel voor de 1-0 voorsprong van OWIOS zorgde. Toch was niemand uit het WVF kamp bang voor een slechte afloop, zelfs Smalle Hans (van Erven) zei met volle overtuiging dat WVF hier ging winnen en hij had gelijk. Vanaf dat moment ging WVF beter voetballen.

De passing werd beter, er kwam meer beweging in de ploeg en combinaties liepen vlotter. Het trok de stand dan ook al snel gelijk door een kopbal van Marthijn v d Steege na een strakke voorzet van Hessel Berends 1-1. Vanaf dat moment was het WVF die de wedstrijd bepaalde en heer en meester was. Vooral Hessel Berends kreeg veel ruimte aan de linkerkant al was hij niet altijd even gelukkig in zijn akties. Na ruim een half uur kwam WVF verdiend op voorsprong door alweer kopbal. Dit keer was het Jeroen van Brummen die binnenkopte na een voorzet van Richard Bouwmeester. Hierna werd het veldspel van WVF alleen maar beter en dat resulteerde nog in enkele goede kansen om de voorsprong voor rust nog uit te breiden, maar het lukte Rob Meijerink, vrije trap over het doel, en Jeroen van Brummen schot voorlangs, niet om nog te scoren en zo werd de rust ingegaan met een 1-2 voorsprong.

Na de rust had WVF weinig meer te duchten van OWIOS en besliste het al snel de wedstrijd. Eerst kopte Hessel Berends nog naast na een voorzet vanaf rechts van Richard Bouwmeester, maar in de 50e minuut was het wel raak. Na een goed combinatievoetbal over meerdere schijven was het Hessel Berends die voorgaf op Mark Peppelenbos en deze zette WVF wederom koppend op een 1-3 voorsprong. Hiermee was het verzet van OWIOS definitief gebroken en was het wachten op meer doelpunten van WVF kant. Mark Peppelenbos speelde Jeroen van Brummen goed aan, maar diens schot verdween net naast het doel van Owios. Hierna nog een kans voor OWIOS, maar het was de attent keepende Mike ter Wiele die door goed uit zijn doel te komen William van den Hul van scoren wist af te houden. Dit was de ook de enige goede mogelijkheid die OWIOS in deze tweede helft kreeg. WVF kreeg volop kansen om de score uit te breiden.

Na een slechte uittrap van Keeper Mathijs Kuiper van OWIOS kwam WVF in balbezit en was het de hardwerkende Lennart Bril die Mark Peppelenbos in staat stelde om zijn tweede treffer van de middag te scoren en daarmee de eindstand op 1-4 bepaalde. Goed voor het zelfvertrouwen van Mark en een beloning voor zijn goede spel vanmiddag.Mark was veel aanspeelbaar en zorgde voor goede voortzettingen van menig WVF aanval. Het was dan ook wellicht een publiekswissel dat Mark in de 69e minuut vervangen werd door Anne Nijland.

 Er kwamen hierna nog enkele goede kansen voor Lennart Bril, die na een slim genomen vrije trap van Richard Bouwmeester, over schoot, een schot van Jeroen verdween ook naast het doel, maar gescoord werd er niet meer. Gezien het spelbeeld van vanmiddag een dikverdiende overwinning van WVF en niet eens geflatteerd. Na 3 wedstrijden zijn er nu 5 punten binnen, ongeslagen en wellicht het meest belangrijk. Deze punten zijn voetballend en met de kop behaald! Dat is een compliment aan de spelers en de technische staf, en geeft aan dat WVF dit seizoen uit kan groeien naar een volwaardige en stabiele eersteklasser, die wellicht nog voor enkele verrassingen kan zorgen.

OWIOS-WVF  1-4 (1-2).

 

Score verloop: 17.William van den Hul 1-0, 21 Marthijn v d Steege 1-1, 34.Jeroen van Brummen 1-2, 50.Mark Peppelenbos 1-3, 61.Mark Peppelenbos 1-4 

Gele kaart: 51 Hendri Nagelhout OWIOS. 16 Hessel Berends, 79 Jeroen van Brummen WVF.

 

Toeschouwers: 200

 

Scheidsrechter: P.van der Pol

 

Opstelling OWIOS: Mathijs Kuiper,Johan van Olst(46 Cornell Balk), Hendri Nagelhout,Ben Snoek,Arjan Boon, Henrico Spronk(76 Henk Scheffel),Gerdo van ’t Hul,Pattrick Mensink(66 Eric van Haagen),William van den Hul,Bennie Veldhoen,Tristan Keijl

 

Opstelling WVF: Mike te Wiele ,Dion Reijnen, Marthijn v/d Steege, Sybren Poppen, Hans Kamping(82 Kevin Peters),Jeroen van Brummen, Rob Meijerink, Richard Bouwmeester,Mark Peppelenbos(69 Anne Nijland),Lennart Bril, Hessel Berends(73 Bas Bouwhuis)

Dick Noordman

Artikel delen:

Reageer