PvdA kiest in Zwolle voor JSF

Zwolle – Zaterdag vond in de Nieuwe Buitensociët in Zwolle de PvdA-ledenraad plaats. Het was even spannend op de ledenraad in Zwolle die vooral ging over het omstreden kabinetsbesluit om de JSF te kopen. Een aantal leden probeerden daar de koop tegen te gaan met moties.

21-09-2013_pvda_congres_in_nw_buitensocieteit_01.jpg 

De PvdA-leden blokkeren de aanschaf van de JSF niet. In een wel aangenomen motie wordt uitgesproken dat er nog opheldering moet komen over verschillende aspecten van de aankoop van de JSF, zoals over de economische effecten en de gevolgen voor de natuur en de geluidsoverlast. Ook staat erin dat er nog een keer naar andere kandidaten dan de JSF moet worden gekeken.

21-09-2013_pvda_congres_in_nw_buitensocieteit_02.jpg 

21-09-2013_pvda_congres_in_nw_buitensocieteit_04.jpg

21-09-2013_pvda_congres_in_nw_buitensocieteit_03.jpg 

21-09-2013_pvda_congres_in_nw_buitensocieteit_05.jpg 
Artikel delen:
Reacties 10
 1. Eileen, jaja met pakezels en klasnikovs. En met de jsf bombarderen we ze helemaal plat in ons eigen land.
  Dat zou een beetje hetzelfde zijn als met een kanon op een mug schieten in een porseleinwinkel. Ik denk dat de jsf voor heel andere dreigingen dan de taliban belangrijk kan zijn. Ik ben nog niet zo overtuigd van het nut van dat toestel.


  Maak melding

 2. Belachelijk dat de PvdA er zo,n show voor moet opvoeren hier in Zwolle alsof ze nog niet beslist hadden.Jaren hebben ze er over zitten ouwehoeren .En het stond al lang vast dat het toch wel gaat gebeuren .Droevig dat wat altijd een goede socialistische partij is geweest zijn kiezers zo voor d gek gaat houden sinds ze met de liberalen van Rutte samen regeren.Heel veel socialisten zullen hierna deze regeer periode de PvdA laten vallen en daar ben ik er eentje van


  Maak melding

 3. hoe kun je de miljarden aanschaf van een stuk oud ijzer verantwoorden, wanneer senioren, gehandicapten en kinderen de dupe worden door bezuinigingen


  Maak melding

 4. Nu ben ik nooit voorstander geweest van de aanschaf van de JSF. Heb eerder echter al weleens begrepen (volgens mij nog uit een van de kabinetten Balkenende) dat we er contractueel allang aan vast zitten en dat het niet-afnemen van die dingen ons ook een hoop geld kost. Daar hoor ik nu niets meer over. Ben benieuwd hoe het echt zit.
  Wat die miljarden betreft, dat is in de ogen van ons gewone mensen een gigabedrag, maar op de rijksbegroting een van de kleinere posten. Halbe Zijlstra gaf aan dat dit bedrag gelijk staat met de uitgaven van 3 weken zorg. Als ik dat afzet tegen de commotie over die vliegtuigen, dan denk ik “pennywise and poundfoolish”.


  Maak melding

Reageer