Onrustige nacht in Zwolle

Zwolle – De nacht van zaterdag op zondag is volgens een tweetal twitterende agenten nogal onrustig verlopen. Er was overlast door buurtfeesten, fietsen werden in brand gestoken en autospiegels werden vernield.

Volgens Sander van den Noort waren er in Zwolle veel meldingen van overlast door geluid. Waarschijnlijk het gevolg van een Burendag. De agent meldde verder dat de Zwarteweg in Zwole Zuid bezaaid ligt met kapot gegooid glas. Baldadige jeugd zou daarvan de oorzaak zijn. Bij het station, aan de Oosterlaan, werden een aantal fietsen in brand gestoken. De daders zijn tot nu toe spoorloos. Agent Danny Winkelman meldde, dat rond 03.45 uur twee jongens aangehouden zijn nadat ze het aan de Nieuwe Deventerweg autospiegels vernield hadden.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. Als je de locaties zo een beetje op de kaart uitzet kunnen het heel goed die twee jongens zijn geweest die een groot deel van de feiten voor hun rekening hebben genomen!

  Het is sowieso erg vaak raak met kapot gegooid glas. Beetje jammer om te zien dat ze de rotzooi letterlijk en figuurlijk van zich af gooien.


  Maak melding

 2. Laat dhr Winkelman als wijkagent van Zwolle zuid in het weekend ook maar eens aandacht geven aan het winkelcentrum zuid.Hier komt in de weekenden ook veel luidruchtige jongerensnachts van het stappen terug en moeten dan zonodig op bellen drukken en herrie maken gooien blikjes van zich af en smijten soms fietsen tegen de vlakte


  Maak melding

 3. Och…luidruchtig zijn ze bij ons achter het huis ook wel eens. Dat is toch ook zo weer voorbij? We moeten ook wel IETS van elkaar kunnen accepteren toch?


  Maak melding

 4. Twitteren? Tijdens je werk als handhaver? Hoeveel hebben ze gemist terwijl ze lekker in de auto op hun smartfoon zitten te twitteren/fb-en? Laat dat lekker aan een vrijwilliger over of van die p2000 freaks.


  Maak melding

 5. Daar raak je een gevoelige snaar bij mij. Twitteren tijdens je werk. Maar het kan zo zijn dat de agent heeft getwitterd in de door de baas verplichte pauze, en dat dus eigen tijd is.
  Maar wat heeft het voor meerwaarde om te witteren in de nacht? Als je aan het einde van de nacht 3 minuutjes vrijmaakt om het volk te informeren over je politiewerk moet toch ook goed zijn.
  Veel erger zijn de raadsleden die voor u en mij belangrijke beslissingen moeten nemen, en op maandagavond via de Social Media met elkaar in debat zijn. Vooral de heren Van Boven, Eikelboom, Smit, Koster, Van der Kooy en mevrouw Siderius. Alsof het heel normaal is. DAT vind ik niet kunnen!


  Maak melding

 6. Ze kunnen ook stoppen met het debat als de tijd erop zit. Je kunt het ook zien, dat ze zelfs buiten de reguliere uren nog met hun werk bezig zijn!

  Glas half vol…glas half leeg…


  Maak melding

 7. Twitteren kan een nuttige functie hebben, mits op een goede manier gedaan. Voor de politie lijkt het me eigenlijk wel een goed middel omdat deze met relatief weinig inzet de opsporing een impuls kan geven. Dan is het onderdeel van het werk en mag het middel dus best in werktijd worden ingezet.
  Eens met vdberg dat het belachelijk is dat politici niet met elkaar in de raadszaal discussiëren, maar elkaar via twitter bestoken. Dan dient twitter een ander doel dan waarvoor de raadsleden gekozen zijn.
  Het grootste nadeel van twitter is dat mensen hun primaire reacties meteen wereldkundig maken. Zo zag ik laatst een tweet van iemand over de oorzaak van de ontploffing van dat huis in Didam, ca 20 minuten na het gebeurde. Zonder kennis en ongegeneerd je eerste (kwetsende) gedachte impulsief de wereld insturen.:(


  Maak melding

 8. Burendag, altijd gezellig. En blijf a.u.b. gewoon doorgaan met de tweets, de waarheid mag gehoord worden. De mensen die tegen zijn zullen ook wel eens naar het toilet gaan op hun werk of koffie halen of even een prive telefoontje voeren.


  Maak melding

 9. het is niet alleen de drie seconden voor een berichtje. Als de agent zich aanleert om bij elke poep en scheet een bericht te posten dan is hij daar ook bezig mee in zijn hoofd terwijl hij deze voor andere zaken nodig heeft.
  Prima om twitter te gebruiken om iemand te vinden, maar daar hebben we al genoeg kanalen voor volgensmij en anders vind ik dat dit gedaan moet worden die niet belast is met zoveel andere taken als handhaving, opsporing, veiligheid etc.
  Als ik de twitterberichten terug lees van een van de agenten lees ik niet alleen objectieve berichtgeving die dienen ter opsporing.


  Maak melding

 10. Ik voel me aangesproken.
  Ik twitter zelden tijdens de raadsvergadering. En al helemaal niet als een dossier behandeld wordt, dat ik in portefeuille heb. Voor de duidelijkheid: per onderwerp is er per fractie één woordvoerder. De andere fractieleden kunnen als ze dat willen, wat anders doen bijv twitteren.
  Buiten de raad is het soms handig iets aan te snijden via twitter. Dat geeft ook niet-raadsleden de gelegenheid te reageren.
  Als ik op Weblog Zwolle reageer vindt men dat leuk. Dat zouden meer raadsleden moeten doen, lees ik. En dan zou twitteren niet mogen/kunnen? Dat begrijp ik niet.
  Gelukkig worden de besluiten wel in de raadszaal genomen.


  Maak melding

 11. Reageren op Weblog Zwolle John van Boven, blijf dat a.u.b. doen!! Graag ook meer raadsleden die voor zinvolle input kunnen zorgen. Ik ben zeker niet tegen het twitteren door raadsleden, dat vind ik ondanks de kwetsbare status heel goed. WEL op tegen als ze dat tijdens de raadsvergadering doen. Dat is mijn punt.
  Ik krijg de indruk van Van Boven dat twitteren tijdens het Raadsplein niet gebeurd. Er zijn honderden voorbeelden dat dit wel zo is!


  Maak melding

 12. Ik heb het over mezelf, over twitteren tijdens de raad. Vdberg gaat voorbij aan mijn opmerking, dat niet iedereen aan een debat meedoet en er dus ruimte is voor bijv twitteren. Er zijn Zwollenaren die een debat volgen via de tweets. Dat is de mooie kant van twitteren tijdens de raad.
  Ik zelf heb 3 regels voor twitteren tijdens een raadsvergadering:
  1. Niet twitteren als je zelf aan een debat deelneemt
  2. Wordt niet persoonlijk
  3. Geef geen mening, houdt je aan feiten.
  Volgens mij kom je dan een heel eind.


  Maak melding

 13. Op dat laaste doelde ik ook, het twitteren tijdens raads- of commissievergaderingen. Maakt me niet uit of het gebeurt door de woordvoerder of een ander raadslid. Elk raadslid moet opletten, want stemt naar eigen geweten.
  Daarbuiten moet men het zelf weten. Wel graag nadenken voordat een twitterbericht de wereld wordt ingestuurd. Het medium leent zich meer dan welk ander medium ook om impulsief te reageren. Ook daar zijn genoeg voorbeelden van, van scholieren tot politiefunctionarissen, politici en voorzitter van de KNSB.


  Maak melding

 14. Maar moet je ook niet je koppie erbij houden als partijgenoten aan het debatteren zijn? Wordt tijdens de vergadering of daarna niet uw mening gevraagd? Ik zou als gekozen en betaald raadslid altijd scherp willen zijn, en dat zou ik ook van de anderen eisen. Een moment van verslapping tijdens de vergadering door Social Media of grote afleiding door Twitter (en de praktische gevolgen daarvan) zijn aanwezig.
  Verder respect voor de keuze van Van Boven. Zijn de 3 regels van hem een officieel gegeven in de raad? Ik heb de indruk van niet.


  Maak melding

 15. Als je niet aan het debat deelneemt (dat trouwens in de fractie is voorbereid) is er best ruimte voor andere zaken. Het komt zelfs voor dat er twee vergaderingen naast elkaar worden gehouden in twee zalen. Dan heb ik het over meningvormende (dus debat) of informatieve (dus vooral informatie binnenkrijgen) vergaderingen.
  Het is anders in besluitvormende vergaderingen. Maar daar wordt vooral gestemd na stemverklaringen (door woordvoerders) en niet gedebatteerd.
  Dat gebeurt alleen als er een zgn B-raad is. Dan is er eerst nog een debat en daarna stemmen over voorstel.
  De 3 regels zijn mijn persoonlijke regels. Waarvan ik wel vind dat ze voor iedereen zouden moeten gelden.


  Maak melding

 16. het tuig zuipt zich eerst klem in de binnenstad, steelt vervolgens een fiets, fietst daarmee door Zwolle zuid, gooit dan nog ergens een ruit in, bv bij ons in de straat de fiets wordt ergens kapot getrapt… was weer gezellig in de stad… en normale mensen die willen slapen zitten op eens on half twee snachts met een ster in de ruit… doe de bende maar on 2300h dicht in de bennenstad zou ik zeggen..of laat de drank verkopers mee betalen aan alle schade en overlast>:(


  Maak melding

 17. Kan iemand mij ook vertellen of dit iets bijzonders is, of dat het eigenlijk elk weekend gebeurt, en er alleen nu over wordt bericht. Sowieso foute boel dat het gebeurt, maar het maakt wel een groot verschil.


  Maak melding

 18. Moet je maar kijken als je langs fiets in Assendorp in de nacht van vrijdag op zaterdag of zaterdag op zondag hoeveel dronken lui daar loopt elke week en bijna altijd fietsen worden gegooid of midden op de weg liggen niet normaal al dat tuig moet maar eens flink gestraft worden!!!>:(>:(


  Maak melding

Reageer