Crisis bij bestuur Kunstroute Overijssel

Zwolle – Oprichter Harry Penninkhof van Kunstroute Overijssel is uit het bestuur gestapt. Penninkhof: "Er waren diverse problemen door een ondeskundig bestuur. De Voorzitter de heer John van Veen was de enige die wist wat zijn taken waren en kon die dan ook naar behoren uitvoeren."

De problemen in het bestuur zijn uiteindelijk zo hoog op gelopen dat met name met de penningmeester dat de heer Penninkhof niet langer de verantwoording voor hun functie wilden nemen. Penninkhof had van de Kunstroute een groot evenement gemaakt. Mede door het aftreden van Harry Penninkhof hebben inmiddels diverse leden het lidmaatschap opgezegd.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Heel goed Penninkhof, we hadden al vernomen dat het bestuur niets was jammer van alle inspanningen die jij hebt gedaan. Jij was een goed bestuurder,
  Groet Jana


  Maak melding

 2. Het zou de redactie van weblog zwolle sieren als ze ook eens informeerden bij het huidige bestuur van de kunstroute, in plaats van al de kwaadsprekerij van de heer Penninkhof zonder achtergrond info te plaatsen. Dit heerschap is een zeer narcisitisch en rancuneus zelfingenomen persoon. De feiten liggen in elk geval heel anders dan hier gesuggereerd wordt.
  Ook van de zo gezegde ervaringen in het bedrijfsleven van de heer Penninkhof is vreemd genoeg weinig van te vinden.

  Mensen die niet de precieze details weten en maar van een kant het verhaal horen, blaat niet gelijk met de kudde mee!

  Vriendelijke groet,
  Roel


  Maak melding

 3. Wat een onbenul die Roel, degene die fout bezig is hij zelf door op de man te spelen. Volgens mij mag dat niet bij Weblog Zwolle! Daar is Penninkhof netjes bij.


  Maak melding

 4. wara maken we ons druk om dat het nergens omgaat..
  allemaal in een keer weggooien daar en de nieuwe mensen laten komen.. ER moet wel wat gebeuren.


  Maak melding

 5. Die Roel zit zeker zelf in het bestuur, wat een raar verhaal van die Roe
  Toevallig weet ik dat Penninkhof een zeer groot bedrijf met 7 vestingen door het land heeft gehad zelfs een in Zwolle , dus beste Roel beter je huiswerk doen ik sta 100 % achter Penninkhof, Hij is de gene die alles heeft klaar gekregen 60 leden, afspraken met de Burgemeester de ker heeft georganiseerd en ga zo maar door, het is nu een maal zo als je weg gaat ben je de zwarte piet ik heb grote respect voor Penninkhof.

  =======

  Jana en Geert zijn dezelfde personen. De reacties van deze twee personen hoeft u dus niet serieus te nemen.

  =======


  Maak melding

 6. @Roel, houd er rekening mee dat Weblog Zwolle een vrijwilligerssite is. Voor echt journalistiek werk moet je bij de betaalde media zijn. (Hoewel ik vermoed dat De Stentor hiervoor ook niet veel meer van zal maken.) Maar wat let je om zelf hier een weerwoord te geven?

  @Rutger S ik vind dat je dit soort stukjes heel goed hier kunt plaatsen. Beide partijen kunnen immers hier reageren? Geeft over het algemeen meer duidelijkheid dan het gedoe in achterkamertjes.


  Maak melding

 7. Als voorzitter van de Kunstroute Overijssel kan ik u allen mededelen dat er geen enkele sprake is van een in het bestuur van de Kunstroute Overijssel, en dat de heer Penninkhof al ruim een half jaar geen deel meer uitmaakt van het bestuur.  Maak melding

 8. @bernard,

  Er staat: “Er waren diverse problemen door een ondeskundig bestuur.” Dan lijkt het me niet meer dan logisch, ook als niet-journalist, om in een belletje een weerwoord te vragen voor je het plaatst.

  Doe je dat niet dan kan iedereen van alles roepen en moet de ander het maar opmerken, voor hij zich kan verdedigen.

  Pleeg een telefoontje, voeg de reactie toe en als mensen elkaar dan alsnog online de tent uitvechten kun je er weinig aan doen.


  Maak melding

 9. Heel vaag allemaal. Ook de reacties onder beide stukjes zijn in dezelfde stijl. Zouden de Jana en Gerben in dat stukje van een paar weken geleden dezelfde zijn als de Jana en Geert van dit stukje? Het zou me niet verbazen als hij/zij ook de schrijver(-ster) van beide artikeltjes is. Een rommelaar is het.


  Maak melding

 10. Rutger is Weblog Zwolle aan het bashen sinds dat hij zijn reclame bericht niet gepubliceerd zag. Net zo’n slechte verliezer als die Penninkhof lijkt het.


  Maak melding

 11. Dat geloof ik niet, terstal. Bij dit bericht heeft hij zeker een punt over het bericht. Penninkhof doet behoorlijke uitspraken over het huidige bestuur van de kunstroute. Dat kan hij onweersproken doen. Vind ik ook gek.
  Ik weet ook niet of deze Rutger dezelfde is als die waar jij op doelt. Ik heb dat ook gelezen (item over Bob de Bouwer in de Spiegel) en daar eindigt Rutger S. met deze keurige reactie op de uitleg van de weblogredactie:

  Bericht door Rutger S, op 21 september 2013 om 12:04
  Helder verhaal redactie, ik weet dat jullie met vrijwilligers werken en het was ook niet zozeer als verwijt bedoeld. Ik heb nergens recht op (maar Bob en zijn vriendjes dan ook niet )  Maak melding

 12. Beste allemaal.
  Als voorzitter van de Kunstroute Overijssel mijn laatste reactie op het bericht van Harry Penninkhof.
  Zoals ik al eerder schreef: er is geen sprake van een bestuurscrisis binnen de Kunstroute Overijssel. Het bestuur is voltallig en dankzij de penningmeester is de Kunstroute een financieel gezonde vereniging. De heer Penninkhof is al ruim een half jaar uit het bestuur…en we zijn bezig met de voorbereidingen voor 2014. Dit is mijn laatste bericht om dat ik geen enkele behoefte heb om zaken uit het verleden middels een openbare discussie te bespreken met het risico mensen te beschadigen.
  Vriendelijke groet,

  John van Veen
  Voorzitter kunstroute Overijssel


  Maak melding

Reageer