Jongen van fiets beroofd op Twistvlietpad

Zwolle – In de nacht van vrijdag op zaterdag 21 september is een 16-jarige jongen uit Zwolle met geweld van zijn fiets beroofd op het Twistvlietpad in Zwolle. De politie onderzoekt het voorval.

De jongen fietste die nacht rond 00.45 uur samen met een vriend over het Twistvlietpad richting Stadshagen. Twee onbekende jongens kwamen hun tegemoet fietsen, draaiden om en gingen achter de 16-jarige en zijn vriend aan. De jongens werden van het fietspad afgeduwd en belandden met hun fietsen in het riet naast het fietspad. Één van hun belagers liep op de jongens af en heeft beide jongens geslagen. Ze werden gesommeerd weg te lopen. Één van de belaagde jongens zag nog kans zijn fiets mee te nemen, de 16-jarige lukte dit niet. Even later zagen zij hun belagers wegfietsen richting Holtenbroek met de fiets van de 16-jarige aan de hand.

De gestolen fiets is een zwarte Sparta herenfiets zonder bagagedrager, met beige banden en voorop een mandendrager afgewerkt met hout.

De jongen die de klappen heeft uitgedeeld zou een lange blanke jongeman zijn, naar schatting tussen de 18 en 21 jaar oud en ongeveer 1,95 m. lang. Hij heeft een normaal postuur en kort haar.

Als iemand de fiets of het signalement herkent, of denkt de verdachten gezien te hebben, hoort de politie het graag via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Even citeren:

  De jongen die de klappen heeft uitgedeeld zou een lange blanke jongeman

  Of zou het een Roemeen zijn?
  Gewoon aso-lui uit Holtenbroek. De kleur of afkomst maakt niets uit.

  Sterkte voor de twee jongens!!


  Maak melding

 2. oppaken dat tuig!!!
  Trouwens mogen we ervanuitgaan dat als er geen beschrijving van de dadders in staat dat het om lokale burgerlijke lulletjes gaat?


  Maak melding

 3. Nee idd.. richting holtenbroek dus dat kan ook betekenen dat ze over de hasselterdijk richting de voorst zijn gegaan of door holtenbroek richting de aa landen of t centrum.. niet te snel conclusies trekken


  Maak melding

Reageer