Veel activiteiten tijdens week van de opvoeding

Zwolle – In het kader van de Week Van De Opvoeding organiseert Stadskids.nl dit jaar een uitgebreid activiteitenaanbod in diverse wijken van Zwolle. Ouders en kinderen kunnen van 7 tot 13 oktober aan de slag met het thema Word Spelenderwijs. Activiteiten variëren van gezinswapen maken tot een graffitiworkshop waarbij het contact tussen opvoeder en kind centraal staat. Aanmelden kan via www.stadskids.nl

Van 7 tot 13 oktober 2013 staat Nederland voor de derde keer in het teken van de Week van de Opvoeding. Ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren krijgen die week weer volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over opvoeden en opgroeien. Een positieve benadering staat daarbij voorop. Thema voor de Week van de Opvoeding 2013 is ‘Word spelenderwijs!’. Met deze keuze sluit de Week van de Opvoeding aan bij het thema sport en spel van de Kinderboekenweek 2013, die met de Week van de Opvoeding overlapt. Spelenderwijs ontdekken kinderen de wereld om zich heen. Dat is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Of het nu gaat om hun ontwikkeling, het omgaan met vriendjes en vriendinnetjes of wat het betekent om onderdeel te zijn van de maatschappij.

Het is belangrijk om kinderen de ruimte te bieden om vol verwondering te verkennen, te experimenteren en te ervaren. Door mee te gaan in hun spel en belevingswereld – thuis, buiten of online – , sta je als opvoeder op een andere manier in contact met je kind. Stadskids.nl organiseert voor ouder en kind van 0 t/m 12 jaar tijdens de Week Van De Opvoeding de meest uiteenlopende activiteiten in diverse wijken van Zwolle. Zo is er o.a. een workshop rondom de expositie van Jeroen Krabbé in Museum de Fundatie, kan er een gezinswapen worden gemaakt, wordt er muziek gemaakt i.s.m. Yamaha Zwolle, kan er ongegeneerd worden gekliederd met eetbare vingerverf en kunnen de ware keukenprinsen en –prinsessen hun hart ophalen tijdens de kookworkshop. Voor meer informatie en aanmelden voor de activiteiten kun je terecht op www.stadskids.nl.

Artikel delen:

Reageer