Voor jong en oud: Dag van de Dijk in Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 28 september houdt het Waterschap Groot Salland in Zwolle de Dag van de Dijk. Bij biologische schapenboerderij de Vreugdehoeve (Zalkerveerweg 20 8042 PL Zwolle) is tussen 11.00 en 15.00 uur van alles te beleven voor jong en oud.

grootsalland.jpg 

Zo is de muskusrattenbestrijding aanwezig om bezoekers meer te vertellen en te laten zien over hun werk tegen deze ‘wroeters in dijken’ en laten hydrobiologen zien wat er allemaal leeft in water. Volwassenen en kinderen kunnen verschillende waterbeestjes bekijken in bakken en onder een microscoop bestuderen. De  hydrobiologen vertellen bezoekers graag alle ins en outs over het waterleven. Vanzelfsprekend ontbreekt de voorlichtingsstand niet waarin het waterschap informatie geeft over het waterschapswerk in het algemeen en het project Ruimte voor de Rivier Zwolle in het bijzonder. Want de Vreugdehoeve ligt middenin dit projectgebied en moest letterlijk wijken om de IJssel meer ruimte te geven, zodat Zwolle droge voeten houdt. Ook is een ballonnenclown aanwezig en kunnen kinderen zich laten schminken in allerlei creaties.

We staan er niet elke dag bij stil, maar zonder dijken zou ons land vaak onder water staan. Daarom zorgen de waterschappen voor veilige dijken, kades en duinen. Om dit extra aandacht te geven organiseren de waterschappen de Dag van de Dijk. Ontmoeten en genieten: daar draait het om tijdens deze dag. Water biedt ruimte voor recreatie, sport en inspiratie voor kunst. Maar water zorgt ook voor gevaar en overstromingen. Zonder dijken en duinen zou 60 procent van Nederland regelmatig onder water staan. Om dat te voorkomen, beheert het Waterschap Groot Salland met grote zorg 200 kilometer grote rivierdijken langs de IJssel, het Zwartewater, de Vecht, het Zwarte Meer en het Ketelmeer én 300 kilometer kleinere dijken en kaden.

Artikel delen:

Reageer