Babyspullen inzamelpunt nu ook in Zwolle

Zwolle – Stichting Babyspullen gevestigd in Heerhugowaard krijgt landelijk steeds meer inzamelpunten. De stichting die zich inzet voor de baby’s van minima-ouders groeit en groeit. Na publiciteit in lokale en landelijke media kreeg Stichting Babyspullen naamsbekendheid in heel Nederland. Landelijke inzamelpunten konden dan ook niet uitblijven. Inmiddels wordt er in ruim 65 plaatsen in Nederland babykleding en spullen ingezameld voor de stichting.De kleding en spullen worden afgeleverd in sorteerpunt Dedemsvaart door transportvrijwilligers uit Zwolle. Vrijwilligers zijn belangrijk voor het voortbestaan van de stichting dus elke hulp is welkom. 

 

De stichting stelt babystartpakketten samen met daarin o.a. babykleding, speelgoed, luiers en verzorgingsproducten. Deze dozen zijn te bestellen via verschillende hulpinstanties zoals de voedselbank, kledingbank, maar ook Bureau Jeugdzorg, verloskundigen & kraambureaus. Stichting Babyspullen is deze samenwerking aangegaan, om zorg te kunnen dragen dat de pakketten bij de mensen terecht komen die de hulp het hardst nodig hebben. Door deze samenwerking is het mogelijk voor ouders om gratis een doos te bestellen en op te halen bij één van de sorteercentrums of deze thuis te ontvangen tegen vergoeding van de verzendkosten.

Inzamelpunt
Door de groei van de stichting wordt het noodzakelijk om meer inzamelpunten te hebben. Dit jaar is de verwachting dat er 700 babystartpakketten wordt verstrekt voor de baby’s van ouders met een kleine portemonnee. Stichting Babyspullen wil dat elke baby, ongeacht de financiële situatie van de ouders, een goede start verdient. Dus ouders, grootouders en alle andere mensen uit Zwolle en omgeving die nog babyspullen hebben Stichting Babyspullen helpt jullie er graag vanaf. 

 

Mocht je spulletjes voor ons hebben dan horen we dat graag. Het inlever adres in Zwolle is te vinden op de website www.stichtingbabyspullen.nl..Vooraf graag even contact want de vrijwilligers zijn niet altijd thuis. 

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Misschien moeten minima iets beter nadenken voor ze aan baby’s beginnen. Lijkt me een veel betere beginstap.

  Als het kind er is, is dit initiatief een heel goede, het kind kiest er niet voor om in een rotsituatie geboren te worden. Dat dient zoveel mogelijk geholpen te worden, ook al hebben de ouders daar niet goed over nagedacht.


  Maak melding

 2. @suze nee, zeer zeker niet. Maar als je er aan begint, is het wel wijs om eerst na te denken of je die kinderen een goed leven kunt bieden. Kinderen staan op de absolute eerste plaats, niet de ouders. Dat kan betekenen dat als je op/onder het minimum zit, je wellicht daar eerst wat aan moet doen. Een kind kost nou eenmaal heel veel geld. Als je dat geld niet hebt, kun je het eigenlijk ook niet uitgeven.

  Neemt niet weg, dat er allerlei situatie’s zijn dat er toch kinderen zijn met (een) ouder(s) met een minimum inkomen. Voor die gevallen moeten ze zoveel mogelijk hulp krijgen om hun kinderen alles te bieden. Nogmaals, de kinderen mogen nooit de dupe zijn.


  Maak melding

 3. Ach japser, waarmoet ik beginnen…je opmerking doet me denken aan geijkte logica van een persoon met weinig ervaring en gevoel. Voor context. Je gaat voorbij aan elke vorm van realiteit en moraal. Zoals suze aangaf, moet je maar geen kinderen nemen omdat je arm bent? Rina Rinehart zou verheugd zijn met dergelijke eugenetica.
  Je gaat ook voorbij aan het feit dat er tussen besluit van ‘aan kinderen beginnen’ en kinderen krijgen een periode ligt waarin erveel kanveranderen.
  Ik vind het ook niet een rotsituatie voor een kind. Weinig geld is voor een kind misschien niet gemakkelijk, maar van weinig luefde wordt een kind pas echt ongelukkig.


  Maak melding

 4. Bericht door Mul, op 24 september 2013 om 10:04
  Ach japser, waarmoet ik beginnen…je opmerking doet me denken aan geijkte logica van een persoon met weinig ervaring en gevoel. Voor context. Je gaat voorbij aan elke vorm van realiteit en moraal. Zoals suze aangaf, moet je maar geen kinderen nemen omdat je arm bent? Rina Rinehart zou verheugd zijn met dergelijke eugenetica.

  Dit heb ik ondertussen beter proberen uit te leggen, maar kruiste jouw post. Wie Rina Rinehart is, weet ik niet en google biedt ook niet 123 een antwoord.

  Je gaat ook voorbij aan het feit dat er tussen besluit van ‘aan kinderen beginnen’ en kinderen krijgen een periode ligt waarin erveel kanveranderen.

  Daar ben ik het helemaal mee eens, heb ik ook aangegeven, ALS het gebeurt, moet het kind geholpen worden.

  Ik vind het ook niet een rotsituatie voor een kind. Weinig geld is voor een kind misschien niet gemakkelijk, maar van weinig luefde wordt een kind pas echt ongelukkig.

  Het één sluit het andere niet uit. Je kunt en veel geld, en veel liefde hebben, geen van beide, of een combinatie. Maar met meer dan het minimum worden je kansen wel beter. Liefde of geen liefde. Het is niet dat iemand met veel geld geen liefde kan geven.


  Maak melding

 5. Japser,

  Zij is de rijkste vrouw van australie, zo niet ter wereld, die zich openlijk heeft uitgesproken over haar wens dat alle arme mensen zich laten steriliseren. In amerika is dit in de jaren zestig zelfs heimelijk gebeurd, door kansarme vrouwen tijdens een operatie stiekem te steriliseren. Je moet deze dames eens horen over het trauma wat ze daarvan over hebben gehouden. Nu is dat natuurlijk een sterke overdrijving van wat jij noemt, maar ik vind elke gedachte die die richting ook maar enigzins uit gaat verkeerd.
  Natuurlijk is het handig om te zorgen voor financiele veerkracht alvorens aan kinderen te beginnen. Voor sommigen is dit echter niet mogelijk, omdat ze om weet ikwat voor reden een afstand tot de snelle arbeidsmarkt hebben. Om dan te verwachten dat zij zichzelf het geluk van kinderen ook nog eens ontzeggen, lijkt me absurd.

  Gelukkig sluit rijk zijn liefde absoluut niet uit. Het is maar om aan te geven wat een kind echt nodig heeft en wat het eventueel zou kunnenmissen.


  Maak melding

 6. @Mul ik wil ook niet dat arme mensen geen kinderen nemen. Ik zeg dat ze (en eigenlijk alle potentiële ouders) daar eerst heel goed over na moeten denken. En daar zelf een conclusie uit moeten trekken. Zo maar ruchtsichlos voort planten lijkt mij niet de manier.


  Maak melding

 7. Japser, af en toe vraag ik me weleens af waarom jij dit soort ondoordachte meninkjes plaatst. Sta jij er misschien weleens bij stil dat jouw meningen ook ronduit kwetsend kunnen zijn. Er zijn genoeg mensen die op het moment dat ze kinderen krijgen het financieel allemaal prima voor elkaar hebben, in de loop van de tijd valt door wat voor reden dan ook het inkomen weg en komen die mensen ongewild in de bijstand terecht. Wat te doen met de kinderen in die gezinnen? Weghalen bij de ouders en aanbieden ter adoptie? Een kinderwens is heel erg persoonlijk en niemand heeft het recht om mensen die keuze te ontnemen, want dat ouders nu afhankelijk zijn van een uitkering wil niet zeggen dat ze ook altijd afhankelijk zullen blijven van die uitkering. Het zou je sieren als je eens nadenkt over wat je hier neerzet, ik vind deze stelling van jou te schandalig voor woorden en nog eens dom ook.


  Maak melding

 8. Japser, in je nuance kan ik me goed vinden.

  Godzijdank was het dan een hoax. Ik heb wel gelezen dat er twijfels waren over het verhaal, omdat dit als een soort morele zelfmoord zou zijn. Zou een beetje zakenvrouw niet snel doen. Maar omdat ze zich wel vaker extreem mank uitdrukt ten opzichte van armen, had ik haar het nadeel van de twijfel gegeven. Zo nu blijkt, ten onrechte.


  Maak melding

 9. Moet wel zeggen dat er veel situaties zijn waarin het beter is om samen met de ouders een gesprek aan te gaan of het verstandig is om voor kinderen te gaan.

  Het is iedereen zijn recht, maar het kind heeft ook rechten…


  Maak melding

 10. @Stadshagenees voor je mij dom noemt, is het aan te raden om eerst mijn reactie’s goed te lezen, want je opmerkingen slaan als een tang op een varken. Ik geef meerdere malen aan dat ik op kom voor de rechten van het kind. EN dat ik het alleen over ongeboren kinderen heb, dat zodra ze geboren zijn ze alle hulp moeten krijgen.

  @1stejohn precies John, de ouders komen wat mij betreft op de 2de plek. De kinderen op 1.


  Maak melding

 11. Als je dol bent op kinderen alleen iets meer geld ontbreekt, wat is er dan mis met spul dat anderen afdanken. Een kind heeft liefde nodig geen luxe.


  Maak melding

Reageer