Echtpaar Velthuis-De Kleine 65 jaar getrouwd

Zwolle – Maandag waren de heer en mevrouw Velthuis-de Kleine 65-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar een bezoek in hun woning aan de Hanekamp om hen te feliciteren. Het stel kreeg een aantal Irsis-cheques cadeau.

 

velthuis3.jpeg 

 

Mevrouw Hendrika G. de Kleine (Rita) en Frederik H. Velthuis (Fre) zijn beide geboren in Zwolle op respectievelijk 30 juli 1928 en 30 januari 1926. Zij hebben elkaar ontmoet bij dansschool Anton Kitz in de Diezerstraat op Palmzondag, waar Rita loten probeerde te verkopen aan de luchtmacht sergeant Fre. Achteraf een lot uit de loterij want het leidde uiteindelijk tot de bruiloft in 1948. Na de drie jaar durende diensttijd ging Fre weer terug naar de belastingdienst waar hij bleef werken tot zijn pensioen. Hij was inmiddels lid geworden van de colonne R.K.K. Zwolle tot zijn 65e jaar. heeft ruim 40 jaar als adj. cmdt. leiding (mede) gegeven aan deze colonne, waarna hij afscheid heeft genomen als Lid van Verdienste.

 

velthuis1.jpg

 

velthuis2.jpeg 

Als EHBO-instructeur gaf hij ruim 30 jaar EHBO aan instellingen en verenigingen. Na zijn pensionering werd hij lid van de ANBO in verschillende bestuursfuncties. Gewaardeerd met benoeming tot Lid van Verdienste.

 

Mevrouw Velthuis is jaren werkzaam geweest als verkoopster onder andere bij Hema en V&D. Sinds 1983 is mevrouw contactpersoon van de buurthulp Bestevaer (voorheen Wipstrik). Dit werk heeft ze met veel liefde en animo gedaan en hoopt ze nog enige jaren voort te zetten. Zingen en sjoelen is en was haar liefhebberij.

 

Het echtpaar kreeg twee dochters. De oudste is getrouwd en heeft twee kinderen en woont in Zwolle. De jongste is eveneens getrouwd, heeft ook twee kinderen en woont 

in Emmeloord. Inmiddels heeft men acht achterkleinkinderen, binnenkort negen!

 

De gezondheid van de heer en mevrouw Velthuis is redelijk gezien hun leeftijd.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer