Circus in de stad

Zwolle – Het wordt een traditie; Circus Herman Renz komt ook dit jaar met een geheel nieuwe show naar Zwolle! Maandag begon de opbouw van het hele ‘circus’.

circus_renz1.jpeg 

Met het kleurrijke spektakelstuk VIVA NIÑO brengt Nederlands bekendste circus vurige paarden, adembenemende lucht-acrobatiek, doldwaze clownerie, Argentijnse folklore met dans en drums, razendsnelle jonglage, een live orkest en veel meer naar de Hanzestad. Van 24 t/m 29 september te zien in Park de Wezenlanden.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. @buzz ze hebben niet het zieliger dan een kip die met 5 soortgenoten een m2 heeft, maar ze hebben het weer veel zieliger dan een hond die 3x per dag een eind uit wordt genomen.

  Dat andere dieren het slechter hebben, betekend niet automatisch dat deze dieren het goed hebben.

  Wellicht wel trouwens hoor, daar weet ik te weinig van.


  Maak melding

 2. Welke dieren zijn zielig? Clowns? Jongleurs? Muzikanten? Acrobaten?
  Oh…je bedoelt die paarden? Nou die lopen in onze maneges ook rondjes, maar dan saaier…  Maak melding

 3. Goed dat er geen wilde dieren meer toegestaan zijn in circussen, meneer van der Kooy noemde dat in zijn wekelijkse column in de Swollenaer overdreven bemoeizucht van Europa. Dat zegt veel over die meneer….


  Maak melding

 4. @Drama, van die vogeltjes in een kooitje heb ik eerder[/url] al eens wat gezegd. Liet het daarom nu maar gaan.

  Wat betreft de paarden in het circus, dat vind ik een vooruitgang omdat paarden hier van nature meer thuis horen en meer geassimileerd zijn dan tijgers en olifanten.


  Maak melding

 5. ik raak altijd in de war met de pauperversie en de gaatwelversie van circus renz of herman renz whatever.

  Maar als ik het goed begrijp is dit de versie van paarden, eenden en flexibel personeel wat je popcorn inschept en later aan een trapeze hangt? En dus geen leeuwen, olifanten, slangen etc dus zoals een circus hoort te zijn? Ja, ik vind het best dat een paar dieren voor ons vermaak kunstjes doen mits ze goed verzorgt worden.

  Zag van de week op groupon al dat de kaarten voor de helft werden aangeboden dus ik denk dat dit de pauperversie is waar je tijdens de pauze voor 5 euro een rondje op een paard mag rijden.  Maak melding

 6. En jawel, daar issie weer…..

  Ik zag tot m’n stomme verbazing het topic staan zonder reacties. Het wachten was op de eerste reactie over de zielige dieren.
  Misschien moeten we net als in de Algemene Logs ook maar gaan bijhouden wie het eerst is met de ‘zielige dieren reactie’.

  _WFvN weet wel andere dingen om zich zorgen over te maken dan over die zogenaamd zielige dieren_


  Maak melding

 7. @1stejohn Dit is zeker niet de pauper versie (zoals circus Renz Berlin of Renz International) maar dit is het enige Nederlands Nationaal circus Herman RENZ. Zij hebben dit jaar besloten te reizen zonder wilde dieren. Maar de show is er niet minder om. Ik heb de nieuwe show afgelopen zomer in Amsterdam gezien en het is een topproductie! Gaat dat zien dus. En let op: woensdag kan iedereen s’middags en s’ avonds voor tien euro (tribuneplekken) en 15 euro (logeplekken) naar binnen. Tot zover mijn reclamewoordje, maar mis het niet want het is in 1 woord prachtig!


  Maak melding

 8. Wilbert weet je wat echt zielig is…
  Dat je je hele leven lang werk voor jou land en op je 70 in een berjaarde huisje zit en drie keer per dag in je broek pissen moet en dan maar te hopen dat je wat krijgt dat is pas zielig!!


  Maak melding

Reageer