Energie Ambassadeur in het zonnetje gezet

Zwolle – Op donderdag 26 september zet wethouder Erik Dannenberg een aantal inwoners van Zwolle in het zonnetje. De inwoners hebben, als Energie Ambassadeur van Verbeter & Bespaar – Zwolle, andere bewoners uit hun straat gestimuleerd en geholpen met het aanvragen van offertes en besparen van energie in huis. In het stadshuis van de gemeente Zwolle ontvangen zij daarom uit handen van wethouder Dannenberg een attentie als blijk van waardering voor hun inzet.

De drie Energie Ambassadeurs worden gehuldigd omdat zij het initiatief hebben genomen om met veel enthousiasme hun buren te overtuigen om samen energiebesparende maatregelen nemen. Op deze wijze hebben zij dus niet alleen bijgedragen aan energiebesparing en de klimaatdoelstellingen, maar ook aan de sociale cohesie in de straat. Als gevolg van de inzet van Jeroen Damman en Tonny Pool zijn er in de Groen van Prinstererstraat in totaal 19 woningen van spouwmuur en vloer isolatie voorzien. In Zwolle- Zuid, Beverveld betreft het ook 19 woningen die voorzien zijn met HR plus glas. Belangrijk initiatiefnemer is dhr. Gerard van der Kolk.

Verbeter & Bespaar – Zwolle is het gemeentelijke energieservicepunt van Zwolle. Inwoners van Zwolle kunnen er terecht voor informatie over energiebesparing in huis en hulp bij de aanvraag van isolatiepremie en duurzaamheidslening. Wanneer inwoners van de gemeente erg enthousiast zijn over energie besparing en bijvoorbeeld samen met hun buren zonnepanelen aan willen schaffen, dan kunnen zij zich aanmelden als Energie Ambassadeur. Verbeter & bespaar – Zwolle helpt hen dan waar nodig met kennis en organisatie.

Artikel delen:

Reageer