Gemeente Zwolle biedt scholen verkeersproject aan

De gemeente Zwolle en de provincie Overijssel bieden basisscholen in Overijssel het educatieve verkeersproject Streetwise kosteloos aan. Wethouder van verkeer Janco Cnossen: ” We vinden het belangrijk dat kinderen in onze stad zo veilig mogelijk deelnemen aan het verkeer. Natuurlijk spelen hierin ouders een belangrijke rol, maar wij willen graag samen met het onderwijs daar ook een bijdrage aan leveren.”

De gemeente en provincie verlenen scholen subsidie om het verkeersprogramma aan te schaffen. Wethouder van onderwijs Martin Knol: “Geld mag geen belemmering zijn, als het de verkeersveiligheid van kinderen ten goede komt. Dit is een goed programma, omdat niet alleen de kennis van kinderen over het verkeer vergroot wordt, maar ook omdat de praktische verkeersvaardigheid aan bod komt.”

Leeftijdsgebonden programma´s

Dit praktische programma van één dag is ontwikkeld voor drie leeftijdsgroepen: groep 3 en 4 onder de naam ´blik en klik´; ´hallo auto´ voor de groepen 5 en 6 en voor de groepen 7 en 8  is het programma ´trapvaardigheid´ ontwikkeld. Het verkeersprogramma wordt begeleid door ANWB-instructeurs.

Aanmelding

In 2007 hebben meer dan 120 basisscholen in de provincie Overijssel met financiële steun van de gemeente en provincie aan dit verkeersproject deelgenomen. De ervaringen zijn zeer positief.

Scholen en ouderraden ontvangen van de Gemeente Zwolle een brief met het subsidieaanbod.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Goed plan. Met z’n 3-en naast elkaar op een vrijliggend fietspad moeten ze zelf weten, maar met zijn 3-en naast elkaar op de Middelweg in Dieze kan ?©cht niet. Had er laatst nog een weer bijna onder de auto liggen.


  ⚠️ Meld

 2. Natuurlijk spelen hierin ouders een belangrijke rol, maar wij willen graag samen met het onderwijs daar ook een bijdrage aan leveren.

  Erg leuk >:(

  Je wil niet weten hoeveel ouders ik rare fratsen zie uithalen waar hun kids (die het notabene van ze moeten leren) bij zijn:
  – Moe fietst rechts op het fietspad, kind helemaal links te slingeren tussen de strepen door die tussen fietspad en voetpad ligt
  – Pa met een paar kids; kids fietsen rustig 50 meter voor hem of nog erger: achter hem, waar pa ze niet in de gaten kan houden
  – Moe fietst rechts met het kind links van haar
  – Verlichting op de fiets in het donker…. ach, dat pa het niet doet is tot daar aan toe maar gun je kind dan w?©l de veiligheid door die w?©l met verlichting te laten rondrijden
  – Rechts voorrang geven? Tuurlijk niet want met een naast je of bij je op de fiets heb je toch per definitie voorrang?
  – Kind (loopt naast fiets) tegen ouder (fietsend): “Maar je mag hier toch niet fietsen?” (in de winkelstraat van Stadshagen)

  Maar goed, ik ben zelf ook niet altijd even goed bezig; vlak voor/na sluitingstijd van de supermarkten ben ik bij hoge uitzondering ook wel eens fietsend te vinden in de winkelstraat, ik fiets ook vlak bij huis over de stoep; 27 meter op precies te zijn; ons achterpad kan je met een driewiel fiets niet fatsoenlijk oprijden door die idiote op/afritten in Stadshagen


  ⚠️ Meld

 3. Nou dan moeten de ouders maar meteen mee lessen. Net wat WFvN zegt, die lappen de regels aan de laars en zo gaan hun kinderen dat ook doen. Zie regelmatig ouders met kleine kinderen op de fiets door rood rijden. Ik zag mijn kind toch als een kostbaar en kwetsbaar “bezit”. Deze ouders blijkbaar niet. Het kan hun niet schelen dat hun kind verongelukt door hun toedoen.


  ⚠️ Meld

Reageer