Brandweer Zwolle fietst voor goed doel

Zwolle – Het fietsen van de brandweer voor de Brandwondenstichting was voor het eerst in 2010. Dit jaar stappen er enkele korpsen voor de derde keer op de fiets. In totaal is er in de afgelopen jaren zo’n 100.000 euro bij elkaar gefietst door ongeveer 1500 fietsers. Op zaterdag 28 september wordt de derde Zwolse editie van de fietstocht voor de Brandwondenstichting gefietst. Met z’n allen op de pedalen voor het goede doel.

De vaste Zwolse fietsgroep draagt mogelijk een shirt ter promotie van de fietstocht en de Brandwondenstichting. Overige deelnemers krijgen geen shirt, maar worden aangemoedigd om zelf campagnes op te richten om zoveel mogelijk sponsorgeld binnen te halen en dit te storten op de rekening van de Brandwondenstichting. Deelnemers die geen sponsoren willen of kunnen zoeken fietsen mee voor 7,50 euro, het bedrag dat bijdraagt aan de storting van Brandweer Zwolle voor de Brandwondenstichting.

Wil je meedoen? Meld je dan per mail (brandweerfietst@zwolle.nl) aan. Op deze pagina, via Facebook (www.facebook.com/brandweerfietst) en via Twitter #brandweerfietst kun je de laatste informatie vinden. Heb je zelf fietsnieuws voor, tijdens of na de tocht, gebruik dan de #brandweerfietst om mede-fietsers en je volgers te betrekken bij dit mooie event.

 

Tijdens voorgaande edities fietsten voornamelijk Zwolse brandweercollega’s mee. “Aangezien we vanaf 1 januari 2014 samen één Brandweer IJsselland zijn, wordt de tocht dit jaar regiobreed georganiseerd. Samen werken en samen fietsen is een mooi moment om nieuwe collega’s te ontmoeten. Uiteraard zijn andere collega’s en fietsliefhebbers ook van harte welkom.”

Een tocht van ongeveer 80 km door de omgeving van Zwolle: mooie landweggetjes en prachtige natuur zorgen voor een afwisselend beeld. De tocht start om 9.00 uur en eindigt rond 14.30 uur.
Deelnemers aan de tocht ontvangen onderweg eten en drinken en de bezemwagen rijdt mee. Bij eten en drinken kun je denken aan Extran, Snelle Jelle, een banaan, gevulde koek en/of Mars. Mocht je onderweg graag brood willen eten, neem dan zelf een pakketje mee.

De start/finish is de brandweerkazerne aan de Marsweg 39 te Zwolle. Hier kun je prima parkeren, douchen en eventueel de fiets afspuiten.

De fietsende deelnemers betalen €7,50 inschrijfgeld. Aanvullende sponsoring ten behoeve van de Brandwondenstichting en de Strijd tegen littekens is natuurlijk altijd welkom. Iedere deelnemer bepaalt zelf of hij of zij hierop actie onderneemt. 

Heb je hier vragen over, mail (brandweerfietst@zwolle.nl) dan voor advies.

 

Artikel delen:

Reageer