Lijst Willem Lucht doet mee aan verkiezingen

Zwolle – Lijst Willem Lucht (L.W.L.) mag met dezelfde naam meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2014, dat heeft lijsttrekker Willem Lucht de afgelopen week te horen gekregen van Buro Verkiezingen van de gemeente Zwolle. Lucht doet voor de derde keer mee. De markante lijsttrekker veroverde geen van voorgaande keren een zetel in de raad.

Willem Lucht: "ik ga het sein geven om deelname te bewerkstelligen!! In het verleden was er sprake dat je maar 2x mocht meedoen met de verkiezingen, en als je dan 2x faalde dan kwam je er niet meer in zonder je naam te veranderen. Welnu gelukkig voor ons is dit kennelijk ten gunste van ons gewijzigd, dus deelname is voor mij nu 99% zeker!! Uiteraard zal de rest van het bestuur worden ingelicht over de beslissing om toch mee te gaan doen." De L.W.L. houdt donderdag 26 september om 19.00 uur een partijcongres in wijkcentrum De Weijenbelt in Berkum. De lokale partij nodigt iedereen hiervoor uit en laat op haar website weten dat de eerste twee consumpties voor rekening zijn van de L.W.L. 

Artikel delen:
Reacties 428
 1. Ja, president van Calimerodorp. Maar goed, 3x op je smoel gaan is meestal wel genoeg om overtuigd te raken dat men niet op je zit te wachten.


  Maak melding

 2. Ik wens Willem het allerbeste toe, maar de kans van slagen wordt voor hem steeds kleiner. Met respect wil ik een eerlijk antwoord geven. Als hij zijn dak- en thuisloze vrienden mee blijft nemen naar bijeenkomsten of daarmee campagne gaat voeren is het weer einde verhaal.
  Hij moet andere mensen naast zich vragen (zoals Joop van Ommen bijvoorbeeld) en verder wel hele goed partijpunten hebben, en dat ook kunnen waarmaken, wil hij dit keer slagen.


  Maak melding

 3. ……..2 gratis consumpties ? Dit gaat dus een historisch drukke avond worden in De Weijenbelt.

  Ik denk dat LWL verkeersregelaars nodig heeft om de verwachte toestroom in goede banen te begeleiden.  Maak melding

 4. Ja, gedaan Ingrid. Een onsamenhangend en achterhaalt verhaal. Grootste gedeelte is landelijke politiek, waar Willem al helemaal niet geschikt voor is. Nee, dit wordt hem weer niet!!


  Maak melding

 5. Willem (en zijn vrienden) lezen ook WLZ, vaak wanneer we hier op LWL reageren, dan zie je dat in hun gastenboek weer terug, en dan reageert Willem daar weer op. Heel bijzonder.


  Maak melding

 6. Terugkomende op die gratis consumpties:

  Kunnen de mensen die per fiets of benenwagen naar De Weijenbelt gaan ook een biertje nemen ? Of eventueel binnenlands of buitenlands gedestilleerd ?  Maak melding

 7. @terstal, we hebben het nu over de plaatselijk politiek. De PVV daar wil ik het niet eens over hebben……… Maar Willem, was dikke vrienden 😮 met Geert.


  Maak melding

 8. @Wichert aan het rot, van mij mag hij zijn gang gaan. Net zo als een ieder die een politieke patij wil beginnen. Maar volgens mij gaat hier een gezegde op, een ezel stoot zich over het algemeen niet tweemaal aan dezelfde steen. Laat staan drie maal.
  Neemt niet weg, dat Willem het allemaal goed bedoeld. Maar na mijn mening gewoon niet capapel is om een politieke partij aan te voeren.  Maak melding

 9. Dat het nog niet tot dit mannetje doordringt dat die geen enkele kans maakt voor een laats in de gemeenteraad.En wat moeten we nou met zoveel partijen in onze gemeente daar veranderd de heer Lucht toch niks aan


  Maak melding

 10. Beste mensen, wat een vooroordelen allemaal, ik ben gelukkig op de hoogte gebracht van wat er hier allemaal geschreven wordt en ik vind het erg jammer om zo als tuinkabouter en gebakken lucht neergezet te worden!! Hoe zouden jullie het vinden om in zo’n lichaam te zitten?? Hebben jullie je wel eens afgevraagd dat het wellicht pijn doet om zo neergezet te worden??? Kunnen jullie ook zeggen dat jullie 33 jaar trouwe dienst te hebben gedraaid en door een ongelukkige samenloop van omstandigheden zo beland ben geraakt en ik desondanks toch nog animo heb om me in te zetten voor de zwakkeren in onze samenleving??? Oordeel niet te snel, en geef het een kans zou ik zeggen!! Het is lekker makkelijk om zo te schelden en een nickname te gebruiken, lekker laf!! Ik daag jullie dan ook uit mij een kans te geven me te bewijzen!! Ik ben niet perfect maar sta wel bekend om mijn ijzersterke doorzettingskracht en wilskracht die weinig anderen kunnen beamen dus jullie vooroordelen zijn gebaseerd op sprookjes en leugens!! Ik begrijp dan ook niet dat weblog zwolle hier niets aan doet om al die spot en ongein te bestrijden!! Ook een van de redenen waarom ik hier niet kom, ik wil niet afgezeken worden! Zou JIJ dat leuk vinden als je in zo’n klotenlijf zit en je verstand 100% in orde is dat je niet wilt meetellen als een normaal iemand??? Hoe zou JIJ reageren als ze jou ook zo neerwaards zouden neerzetten??? Jullie mogen je zelf rijk gezegend noemen om in een gezond lijf te leven!! Helaas wordt hier nauwelijks aandacht aan besteed en is men alleen maar bezig om een ander de grond in te trappen! Laten we blij zijn dat IK nog gemotiveerd genoeg ben om me opnieuw in de strijd te werpen om zodoende een kans te krijgen terug te keren in de maatschappij, wat is hier mis mee????????

  met vriendelijke groeten;
  willem lucht, lwl zwolle.


  Maak melding

 11. Willem!!!! ;D Wat super leuk dat je er bent! Draagt bij aan de sfeer, dankjewel! 😀
  Natuurlijk vind ik het heel erg voor wat je hebt, en ik heb dan ook flinke medelijden met je. Maar wat ik me wel afvraag: waarom moeten we op je stemmen?
  Ik had gehoopt, gezien het aantal regels van je reactie, dat dat eruit naar voren zou komen. Je werpt toch niet je eigen moeilijkheden op als stemargumenten?
  Ik wil best op je stemmen, maar dan zou ik als Zwollenaar wel graag willen weten waarom, hoe we er beter van worden en of die stem ook 100% aan je is toevertrouwd. 😉


  Maak melding

 12. Gelukkig wordt er op jouw gastenboek niet gescholden beste Willem Lucht. Mensen die hier op weblogzwolle reageren worden steevast als links tuig weggezet door sommige van je vrienden daar. En waar ben je hier dan voor uitgescholden? Dat soort reacties worden op weblogzwolle steevast verwijderd, op jouw fora mogen ze blijven staan. Desalniettemin wens ik jou heel erg veel succes met je derde poging om gekozen te worden, al heb ik daar een hard hoofd in, zeker gezien het onsamenhangende partijprogramma.


  Maak melding

 13. @Willem Lucht veruit de meeste commentaren gingen over je partijprogramma, misschien is het beter om je daar op te richten en de mensen die je op je lichaam pakken, te negeren.


  Maak melding

 14. Ik heb de reactie’s even door gelezen en er wordt eigenlijk geen enkele opmerking gemaakt over het uiterlijk van Willem Lucht. Heel misschien dat je ‘mannetje’ daaronder kunt rekenen, maar dat is het. Ik snap dus niet waar de tirade voor nodig is.


  Maak melding

 15. Wel goed dat Willem reageert en respect is zeker op zijn plaats voor zijn doorzettingsvermogen en motivatie. Of zijn partij program realistisch en haalbaar is valt te bezien echter.


  Maak melding

 16. Ook ik heb respect voor Willem’s doorzettingsvermogen, maar het zou Willem sieren als hij ook eens wat meer respect had voor allochtonen en politici in het algemeen. Kritiek vindt hij moeilijk heb ik gemerkt, hij maakt het direct persoonlijk, terwijl het in de regel toch over politiek gaat.


  Maak melding

 17. Politiek en Willem Lucht? Dat gaat volgens mij beter samen als hij reporter is van Man Bijt Hond. Dat gaat hem toch beter af dan de politiek zelf (alle inspanning van hem ten spijt)


  Maak melding

 18. Vreemde reactie van Dhr. Lucht. Als je als publiek figuur een beetje serieus genomen wil worden moet je boven persoonlijke aanvallen staan. Daarnaast is dat hier op WZ nog nauwelijks gebeurt. Het gaat hier echt over de politicus Willem Lucht, en precies daar hebben maar weinig mensen een hoge hoed van op. Wees wijs Willem, houd je knaken in je zak en houd de eer aan jezelf.


  Maak melding

 19. @Willem Lugt

  Verder vind de LWL een verdere bezuiniging op defensie grootste noodzaak, wij hebben een de NAVO die voor alle landen zorgt dus we hebben ons leger niet eens nodig. Ja we kunnen ze gebruiken voor het inzetten bij voetbalgeweld en daar waar nodig is

  Wat heeft het bezuinigen op het leger te maken met lokale politiek?

  Ook is de LWL voorstander van het herinvoeren van de Bijbel als takenpakket in de klassen! Wij vinden de normen en waarden zeer belangrijk en zeggen daarom dat je de jeugd vroeg moet kunnen wijzen op hun ongepast gedrag en dat kan alleen als je de regels aanscherpt op de scholen en weer ontzag zal ontstaan voor je onderwijzers op de scholen, deze is nu ver te zoeken en de onderwijzers moeten dan ook meer vrijheid krijgen in het opstellen van straffen van onwillige scholieren die het vaak voor anderen verzieken.

  ????  Maak melding

 20. Inderdaad, het verkiezingsprogramma van de LWL staat vol met wonderlijke plannen die vaak niets met Zwolle te maken hebben en ook volstrekt niet realistisch zijn. Wellicht dat het partijcongres morgen wat meer helderheid verschaft, maar dat verwacht ik eerlijk gezegd niet.


  Maak melding

 21. wij hebben een de NAVO die voor alle landen zorgt dus we hebben ons leger niet eens nodig.

  Bovenstaande opmerking geeft aan dat degene die dit beweert helemaal niet weet wat de NAVO inhoud.
  Even een definitie van de NAVO: “Het Noord-Atlantisch Verdrag is een militair verdrag dat wederzijdse verdediging en samenwerking van de legers van de westerse landen regelt”

  We kunnen als Nederland dus het leger wel afschaffen, maar als ieder land daar zo over denkt dan bestaat er dus geen NAVO meer.


  Maak melding

 22. de onderwijzers moeten dan ook meer vrijheid krijgen in het opstellen van straffen van onwillige scholieren die het vaak voor anderen verzieken.

  Dus weer ouderwets met de liniaal een tik over de vingers. 3 x daags bidden en op schoot bij de pastoor. Dat zal ze leren!  Maak melding

 23. Hm….. wel een oud partijprogramma. Maar goed, Willem geeft natuurlijk wel graag duidelijkheid en daarbij hoort dan een programma wat niet zomaar even verandert.

  Toch is het wel het meest recente wat ik kon vinden. Zie daarvoor hun website:

  Klikkerdeklik
  directe link

  Ook wel geinig is de andere site[/url] waar werkelijk niets van werkt.


  Maak melding

 24. Hulde voor de LWL.

  Het partijprogramma doet mij schaterlachen.
  Vroeger ging ik nog naar het theater.
  Dit is nu niet meer nodig.

  Ga zo door Willem!


  Maak melding

 25. Een nieuwe partij is vaak een frisse wind in de politiek. Ik heb echter geen idee wat de LWL voor Zwolle wil bereiken. Het partijprogramma bevat weinig Zwolse onderwerpen en is zoals anderen ook al zeiden een ratjetoe van meningen. De inbreng van Willem Lucht op dit topic is ook vreemd. Hij klaagt over reacties die er helemaal niet staan. Zou hij het wel gelezen hebben? Nog vreemder dat hij zijn verhaal begint met de opmerking dat iemand hem wees op dit onderwerp en de reacties. Is hij nu bezig met campagne te voeren of niet? Als hij serieus een raadszetel wil veroveren dat doet hij er verstandig aan om zich hier op weblog Zwolle – toch een medium dat veel gelezen wordt in Zwolle – te mengen in discussies. En niet alleen in campagnetijd, maar ook daarvoor. Geloof niet dat ik de afgelopen jaren iets van hem heb gelezen hier. Iemand anders wel?


  Maak melding

 26. Geloof niet dat ik de afgelopen jaren iets van hem heb gelezen hier. Iemand anders wel?

  Gelukkig niet. Hij had vorige keer ook al van die rare ideeën.


  Maak melding

 27. Dit waren een aantal punten van vorig programma.

  Ook wil de LWL het banen beleid wijzigen dat wil dus zeggen dat er een maat moet komen per gezin wonend op een adres!! Per gezin, getrouwd, samenwonend, zou er dan nog maar 1 arbeidsplek moeten worden gevonden en moet het beiden werken worden afgeschaft!! Dit is meestal alleen maar ten gunste van nog meer capitalisme en geeft een oneerlijke verdeling aan tussen werkenden en niet werkenden! Het kan toch niet zo zijn dat gezin A twee personen werken en gezin B van een uitkering moet leven omdat er voor hem geen werk is!! Dit is de waanzin ten top!!

  Zoals ook het voorkomen van rellen die we hebben gezien bij de huldiging van ajax toen 6 agenten
  zich zo bedreigd voelden dat ze gevlucht zijn en de bus rijp voor de sloop achter hebben moeten laten!!! Dit is een lachwekkende knotsgekke situatie en mag wat de LWL betreft worden afgestraft met rubberkogels, stroomstokken, wapenstokken en in het uiterste zou met gebruik moeten kunnen maken van machine geweren om de orde hardhandig te herstellen!! Het is toch absurt wat er in Nederland gebeurd dat de justitie en politie medewerkers gewoon in beeld kunnen komen en zodoende een makkelijke prooi voor criminelen zijn en de criminelen met afgeschermde beelden en best betaalde advocaten de handen boven hun hoofd worden gehouden!! Dit is WAANZINNIG en te GEK voor enige woorden!!!!!!!!

  Iedere nederlander dient belasting te betalen naar vermogen en dus ook de onderwereld eens flink aanpakken!!! Kortom welke vorm van misdaad ook keihard aanpakken en het weloverwegen van het invoeren van de doodstraf!!  Maak melding

 28. Wel een ratjetoe aan opvattingen EdwinZwolle. Beetje jaren 50-ideeën gecombineerd met extreem rechtse opvattingen. Zou hij denken dat we straks in Zwolle de doodstraf kunnen invoeren? Of dat we hier kunnen regelen dat er een kostwinner is per huishouden?
  Je zegt “gellukig niet” op mijn vraag of hij hier vaker is geweest de afgelopen jaren. Toch zou hij er goed aandoen mee te discussiëren over Zwolse onderwerpen,als hij echt in de raad wil. Met John van Boven als lichtend voorbeeld.


  Maak melding

 29. tja, laten we eerlijk zijn het is een grote show zo. Als Willem niet bij man bijt hond was gekomen en niet kampte met zijn gezondheid dan had iedereen hem links laten liggen.
  Maar dat Willem tegen alles in toch met zijn verkiezingsprogramma die rammelt aan alle kanten toch de Nederland/ de wereld wilt verbeteren kan ik wel respect voor opbrengen.


  Maak melding

 30. Willem Lucht laat zich slechts opdraaien door een paar figuren die altijd onder een andere naam op zijn forum schrijven en hem de indruk geven dat hij politiek iets voorstelt. Mensen die niks te doen hebben en iemand in de maling willen nemen en zich doodlachen om Willem Lucht. Erg gemeen.


  Maak melding

 31. Klopt Kees, degene met de grootste waffel daar heeft vanochtend laten weten, vanavond verhinderd te zijn, maar dat zagen wij al maanden vantevoren aankomen. Zielig voor Willem.


  Maak melding

 32. @Ingrid:

  Het forum is dermate klein dat je in 3 minuten alles gelezen hebt.
  Bovendien is het één pot nat: Willem, de beheerder, een handjevol anderen en nog een persoon die zich voordoet als vele anderen, hij gebruikt het forum voor eigen vermaak door Willem eerst flink de hemel in te prijzen en op het laatste moment hem te laten barsten.


  Maak melding

 33. Heb je de agenda wel gelezen Gratis Bier? Er wordt wel met de pet rond gegaan, hoor. En minder dan een 20 euro kun je daar niet ingooien gezien de kosten waar Lucht mee te maken heeft.


  Maak melding

 34. @Ingrid; @Wat wil je daarmee zeggen? Jij vermaakt je hier toch ook prima. Ik ben geïnteresseerd in de lokale politiek en vind de LWL wel een apart fenomeen, waar helaas allerlei figuren op afkomen die op serieuze weblogs niet meer kunnen reageren. Ik gun Willem zijn 15 seconds of fame, maar hij gaat nooit verkozen worden. Helaas voor hem.


  Maak melding

 35. Bericht door Stadshagenees, op 26 september 2013 om 17:57
  @Ingrid; @Wat wil je daarmee zeggen? Jij vermaakt je hier toch ook prima. Ik ben geïnteresseerd in de lokale politiek

  Idd Rogier dan moet je bij de LWL zijn die landelijke politiek wil bedrijven met 300 stemmen in Zwolle.


  Maak melding

 36. @Hans

  Op z’n forum of op de website zie ik het (nog) niet staan. Het kan een mislukte grap zijn van iemand anders dan Willem Lucht zelf maar om heel eerlijk te zijn, het zou me werkelijk niets verbazen als het Willem wel zelf is die dat getikt heeft……

  Bovendien is het oude gastenboek gesloten…… dus niemand kan er wat plaatsen behalve de beheerders (zoals Willem) neem ik aan. En als het bericht geplaatst is vóór het sluiten van het gastenboek, dan is het wel heel knullig dat de beheerder het bericht niet verwijderd heeft.

  Maar ik denk dat het echt een bericht van Willem is.


  Maak melding

 37. De enigen die op het “oude” gastenboek van de LWL kunnen reageren zijn Willem Lucht en de webmaster. Het is uitermate treurig en onfatsoenlijk dat Willem dit heeft gedaan.


  Maak melding

 38. Deze partij haalde in 2006 en 2010 ruim 300 stemmen. Een kwart van het benodigde aantal om 1 zetel in de raad te halen.

  Hij is is wel reporter van Man-Bijt-Hond. Dus bekend van TV. Wordt door velen uitgelachen. Maar ook bewonderd om zijn doorzettingskracht.

  Of je hem serieus wilt nemen moet je zelf weten.


  Maak melding

 39. @stadshagenees of rogier, omdat ik me niet voor kan stellen dat iemand die zich zelf serieus neemt op het forum of gastenboek van LWL reageert.


  Maak melding

 40. @Ingrid; Ik neem mezelf zeer serieus en respecteer iedereen die normaal doet. Jij doet nogal neerbuigend, de redenen waarom ik op dat gastenboek reageer houd ik voor mezelf. Ik hoef aan jou volgens mij geen verantwoording af te leggen.


  Maak melding

 41. Zou voor Willem wel een keer leuk zijn als er toch eens echte aanhangers hun gezicht lieten zien. Hopen dat het de aanwezigen niet ging om de 2 gratis consumpties…..


  Maak melding

 42. Schijnt dat er vanavond toch zo’n 40-50 man zijn geweest en de avond vrij professioneel is verlopen. Zou het dan toch?

  Doe niet zo lullig, dat lieg je!!


  Maak melding

 43. Willem Lucht is de man die naar eigen zeggen “opkomt voor de zwakkeren”, maar schroomt niet om iemand met psychische problemen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Tjongejonge, wat een inconsequent figuur.


  Maak melding

 44. Beste weijenbelt, ik weet niet waarom je zo reageert maar mijn bron is er zelf geweest. Hij geeft aan dat er wel degelijk een grote opkomst was. Mag ik vragen wie je bent?


  Maak melding

 45. @stadsghagenees, je bent goed geönformeerd. Volgens mij vermaak jij je daar ook op het forum.

  @Ingrid; Ik neem mezelf zeer serieus en respecteer iedereen die normaal doet. Jij doet nogal neerbuigend, de redenen waarom ik op dat gastenboek reageer houd ik voor mezelf. Ik hoef aan jou volgens mij geen verantwoording af te leggen.

  @stadshagenees, nee je hoeft aan mij geen verantwoording af te leggen. Zoals ik dat ook niet aan jou hoef te doen.
  Maar zoals je zelf op merkt, heb je blijkbaar redenen, om daar te reageren.En net zoals het jou vrij is om geen antwoord te geven op de vraag van mij, je vermaakt je daar wel.

  Is het aan mij de om de vrijheid te nemen om het je te vragen.

  En neerbuigend nee hoor.Verbazend ja. Maar een ieder is vrij om daar te reageren, maar wanneer ik de reactie’s daar lees, kan ik me er het plezier om daar te vertoeven niet bedenken. Maar ieder zijn eigen vermaak.


  Maak melding

 46. Er waren ongeveer 15 personen incl. de partijleden.
  Rogier, alias Stadshagenees mailt met Willem, dat blijkt uit de volgende passage:

  hallo alex, ja het is waar!! gisterochtend kreeg ik een mail van charlotte dat ze niet wilde komen ivm problemen, daar dit al voor de 4e keer is gebeurd was ik het zat en heb haar per direkt uit het bestuur gezet!! ze had me nog zo beloofd om te komen maar nee hoor, als puntje bij paaltje komt laat madam het lekker afweten!!!
  er waren gisteren zo rond de 20 man en het was best een leerzame avond, ik heb dr een schorre stem van overgehouden door alle diskcussies die er waren, jij was er niet?? Jammer, wel wat gemist hoor.
  komt volgende week ook in de peperbus met foto dus niet vergeten om de peperbus in de gaten te houden.
  maar er gebeurde ook een wonder: er kwam een dame genaamd Daphne, en zij neemt per direkt alle taken van charlotte over en is dus de nieuwste campagneleidster van de lwl!! ook kan ze notuleren en is dus thevens per direkt de secretaresse van mij geworden. Ik betreur de gang van zaken zeker met charlotte maar het bestuur staat vierkant achter mij vanwege het ontslag van charlotte. Kijk als het eenmalig zou zijn geweest had ik haar zeker niets in de weg gelegd maar 4x is me teveel van het goede. die rogier zit me op mijn nek, een en al charlotte, maar ik heb de garantie van het voltallige bestuur die vierkant achter mij staan en dus ook een vreemde zaak vinden gezien de gang van zaken met charlotte. nu loopt rogier te zeuren dat ik haar privacy heb geschaad maar ik heb alleen gezegd dat ze niet kon die avond vanwege psychische problemen, wat is daar nu in hemelsnaam mis mee???
  weet jij het?? dan weet ik het ook!!
  willem.


  Maak melding

 47. En dit:

  Er meldt zich een nieuwe dame bij de LWL die gelijk op nummer 2 van de partij komt. Een mevrouw die Willem dus nog niet goed kan kennen kan uiteindelijk zomaar raadslid worden. Grappig hoor!!

  Beste LWL vrienden, het zal U niet ontgaan zijn dat er wat strubbelingen zijn geweest met charlotte en het op het laatst afzeggen om bij de partijavond te komen, dit heeft geleid dat ik per direkt charlotte uit het bestuur heb gezet omdat dit nu al de 4e keer is dat ze me kort voor een evenement laat barsten!! De avond was wel een succes ondanks de magere opkomst is er flink gediscusseerd over hoe het verder moet met zwolle en de plannen van de lwl in het bijzonder
  ook werd er gesproken over hoe wij bv openbaar vervoer gratis willen stellen hoe dit betaald dient te worden en door wie maar ik heb toegezegd de plannen en het partijcongres verder uit te werken en het partijprogramma zal zo rond de jaarwisseling klaar zijn. verder hebben we een nieuwe campagneleidster aangetrokken en zij heet Daphne en neemt per direkt alle taken over van charlotte. dan nog even de opbrengst en de baten van de avond: de avond heeft mij 135 euro gekost, binenngekomen aan steungelden door leden: Dennis: 60 euro, Daphne: 50 euro en de rondgang met de pet bracht 8 euro op. al met al hebben we de kosten eruit en dat is mooi dat het zo kan. wij danken onze sponsoren dan ook hartelijk voor hun gaven, zonder hun was het niet zo makkelijk gegaan als het gisteren ging.
  de avond is een succes en er is afgesproken dat de volgende personen op de kieslijst komen te staan voor de gemeenteraardsverkiezingen: 1 willem lucht, 2 daphne eikenaar, 3 renee stoel, 4 frits van buel, 5 bernard ten broeke en 6 joop hosmar en 7 is alwin schaap, en 8 is ellen, mijn echtgenote. dit is een vastgestelde lijst van mensen die mij toegezegd hebben op den kieslijst te willen staan tijdens de verkiezingen, NOTE de kieslijst wijkt af van de bestuurslijst maar dat is zo gekozen door het bestuur en achterban. wij hopen U hiermede voldoende te hebben geinformeerd, ook op het oude gastenboek zal een verslag geschreven worden over de partijavond en de samensteling van de kieslijst.
  met vriendelijke groeten;
  willem lucht, lwl zwolle.


  Maak melding

 48. He Willem. Als ik jou nou 50 euro geef, kom ik dan ook op de kieslijst? Lekker makkelijk zonder screening of verklaring van goed gedrag. Je partij ondergaat wel een enorme professionalisering. Hulde.


  Maak melding

 49. Denk dat Willem Lucht beter de plaats in kan nemen van de helaas overleden Billy Mooiweer,dan kan hij bij elke feestelijke gelegenheid in Zwolle voorop lopen in de belangstelling staan.


  Maak melding

 50. Wel heb ik een tip aan Daphne (nieuwe lid waar Willem het over heeft in zijn gastenboek), zet je Facebook even dicht, want je hebt er persoonlijke statusupdates op staan op “Openbaar”, over Dimence en een instabiele psychische situatie en psychische hulpvragen, enzovoort. Het lijkt me niet handig voor jou als persoon en voor de stabiliteit van de partij, om dat openbaar te laten staan.
  Misschien een tip aan Willem om een mediacode in te voeren (en deze eerst te laten controleren door een externe partij).


  Maak melding

 51. Ik zag het ook al Hans.

  Willem, is dit je nieuwe beleid voor de verkiezingen van 2014. Eerst Charlotte eruit bonjouren omwille van haar psychische problemen en dan vervolgens een Dimence-klant met psychische problemen aannemen voor twee geeltjes? Als dat zo is dan meld ik me ook graag aan bij de LWL.


  Maak melding

 52. Misschien een idee om dit item te vergrendelen, er komt nu wel erg veel privé-informatie over LWL-bestuursleden op straat te liggen. Niet dat het wat verandert aan mijn mening over de LWL, maar nu gebeurt hetzelfde wat Willem verweten wordt, nl. het verspreiden van privacy-gevoelige informatie over (oud-)bestuursleden van de LWL.


  Maak melding

 53. Dat betekent toch niet dat je die info zomaar mag delen op een weblog? Dat zou ikzelf ook niet prettig vinden. We hebben het hier wel over mensen met de nodige problemen.


  Maak melding

 54. Dat kan wel zijn Bernhard, maar aan de dingen die daar staan kun je afleiden dat deze persoon niet echt de volgen kan overzien van wat er met die info gebeurt op weblogs als deze, vandaar dat ik vind dat dat daar voorzichtig mee omgesprongen moet worden.


  Maak melding

 55. bericht door bernard, op 27 september 2013 om 16:50
  Onzin. Die privé-informatie lag op straat door de schrijfsels van de heer Lucht en iemand die zelf haar eigen info openbaar op Facebook zette.

  Idd Bernhard,
  Het zijn allemaal gegevens die de LWL zelf openbaar maakt op hun website. Met name Willem Lucht mag graag zijn eigen straatje schoon vegen via de rug van een ander. Nou hier het resultaat.:'(


  Maak melding

 56. Los daarvan:

  Dat facebookaccount zal vast vanwege ondeskundigheid/onwetendheid open staan. Dat kan gelukkig door de persoon in kwestie op slot gezet worden. Vanaf dat punt staat de boel weer ‘veilig’ (voor zover je daarover kan spreken bij facebook).

  Wat hier op het weblog gepubliceerd wordt, daar heeft die persoon geen enkele invloed op, die kan dat niet verwijderen. Wel een verzoek doen uiteraard maar dan is die wel afhankelijk van de beheerders (die hier gelukkig erg groot is).

  Ik ben het er mee eens dat er informatie genoemd staat die er beter niet had kunnen staan. Het zou Hans sieren als hij zijn reactie toch een beetje censureert.  Maak melding

 57. Wat een gedoe allemaal. De LWL is nog geen partij of de interne ruzies worden op straat uitgevochten. Het lijkt de LPF wel. 🙂
  Ik ben het wel eens met Stadshagenees, dat die Lucht en Daphne zelf strooien met privé-informatie, wil nog niet zeggen dat WLZ dat gewoon moet overnemen. Beter is die mensen tegen zichzelf in bescheming te nemen. En hoeveel mensen zouden de site van Willem Lucht bezoeken en hoeveel WLZ. Zit toch gauw een factor 100 of misschien wel meer tussen denk ik.


  Maak melding

 58. Bericht door Stadshagenees, op 27 september 2013 om 17:06
  Dat betekent toch niet dat je die info zomaar mag delen op een weblog? Dat zou ikzelf ook niet prettig vinden. We hebben het hier wel over mensen met de nodige problemen.

  Als je dat zo goed weet dan zo ik er maar eens naar toe gaan en persoonlijk met ze praten.
  Alleen reageren via dit medium schiet niet op met deze mensen.


  Maak melding

 59. Stadshagenees meer kun je niet doen. Geloof dat je goede bedoelingen hebt voor Willem Lucht, maar begrijp goed dat bepaalde mensen een betonnen plaat voor de kop hebben ( hoop dat je mij begrijpt).:)


  Maak melding

 60. Tjonge, begon ik te overwegen om misschien maar te stemmen op de LWL, gooien ze hun forum dicht. Deze potentiële kiezer haakt nu natuurlijk helemaal af. >:(

  😛


  Maak melding

 61. Als ik niet neutraal op het forum mee kan lezen heb ik mijn twijfels.
  Maar zo zit die club in elkaar die zich een politieke partij wil noemen.
  Je moet er toch niet aan denken dat deze menden in de raad komen, dan heeft Zwolle een landelijke primeur.:)


  Maak melding

 62. JJR dat gaat ook echt niet gebeuren. Aanstaande maandag wordt er een item met Willem L. opgenomen voor Pownews. Normaal kijk ik daar nooit naar, maar nu maak ik graag een uitzondering.


  Maak melding

 63. Wllem Lucht ligt met koorts op bed en kan tijdelijk niet aanwezig zijn hier. Hij hoopt voor maandag weer op de been te zijn zodat hij het interview met POWnews kan doen welke dan maandagavond wordt uitgezonden.
  lijstwillemlucht
  Beheerder

  Bovenstaande staat op het forum van de LWL wat nu gesloten is voor lezers.
  Ja, wat kan politiek mensen toch ziek maken!
  Maandagavond even kijken, mooi programma POWnews, dat is weer lachen geblazen.:D


  Maak melding

 64. Ik dacht dat pownews gisteren bij hem langs was geweest…… Dus gisteravond ook bij wijze van uitzondering maar eens pownews aangezet maar helaas geen Willem.

  Wie weet is er een geinponum die Willem wijsmaakt dat pownews bij hem op bezoek gaat.

  Aan de andere kant is Willem natuurlijk wel een heel gemakkelijke prooi voor dat pownewstuig.


  Maak melding

 65. Hier WFvN,
  BREAKING NEWS:: IVM het fileleed heeft powned vandaag afgezegd en de afspraak verzet naar maandag a,s, dus geen nood we komen wel op TV alleen vandaag niet maar maandag a,s, om 22:45 en eerlijk gezegd komt het me nog beter uit ook al die problemen omtrent charlotte zijn mij niet in de koude kleren gaan zitten!! maandag ben ik weer in een bloedvorm reken maar.
  willem.  Maak melding

 66. Nou, dat forum van LWL gaat in ieder geval niet over politiek. En dan de woordkeuze van Willem!!?? Best triest. Gelukkig is Willem de enige die denkt dat hij ?berhaupt een kans maakt!


  Maak melding

 67. @Stagshagenees

  Ter info: ik heb mij van het LWL forum laten verwijderen. Ik wil niet geassocieerd worden met een bende van die gekken. Willem Lucht luistert toch niet naar normale mensen. Groeten, kees.


  Maak melding

 68. Bericht door Stadshagenees, op 28 september 2013 om 13:07
  Je kan je als forumlid inschrijven

  Dat denk ik toch maar niet. Voor je het weet wordt m’n mailbox volgespamd (ik zie dat clubje er ook toe in staat om elke ‘goedbedoelde’ kettingmail door te sturen en dan bij voorkeur met alle geadresseerden in de ‘AAN’ in plaats van de ‘BCC’) of wordt m’n privéleven (voor zover bij ze bekend) gewoon op internet te grabbel gezet.

  Een ehm…. bijzonder clubje bij elkaar….


  Maak melding

 69. Willem Lucht, mijn stem krijg je bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.
  Ik had in eerste instantie mijn bedenkingen, maar mijn bijzonder aimabele vrind H.J. vertelde mij uit te zien naar een samenwerking met jou en de LWL, en in hem stel ik blindelings vertrouwen.


  Maak melding

 70. Willem Lucht kucht en zucht.
  In zijn programma pleit hij voor tucht.
  Hij is voor elke kritiek beducht.
  Kom Willem, zoekt een goede uitvlucht
  om een einde te maken aan de LWL-klucht.


  Maak melding

 71. Nou zag ik laatst een item over wethouder Dannenberg bij Kanniewaarzijn, Bernard. En als we het beperken tot publiciteit in Zwolle (daar zitten uiteindelijk de kiezers) dan komen alle wethouders regelmatig in het nieuws en zorgen partijen als SP, D66 en Swollwacht zelf voor nieuwsberichten. Van de LWL hebben we de laatste drie jaar niets gehoord. Het lijkt wel of Willem Lucht al die tijd onder een steen heeft gezeten om er vlak voor de verkiezingen onderuit te kruipen. Hij kan geluk hebben dat mensen zo genoeg hebben van het kabinet dat ze geen PvdA en VVD stemmen en misschien ook wel een sik hebben van de andere landelijke partijen CU, D66, GL en CU. Misschien had hij beter als plaatselijke afdeling van de PVV mee kunnen doen. Hoewel ik niet weet of Wilders dat hem toevertrouwt. De man heeft nauwelijks Zwolse programmapunten en als ik zijn berichten hierboven lees, dan zit hij ook nogal in de slachtofferrol. Geen goede basis voor een raadszetel. En ook zo dom om nu al partijstrubbelingen zo naar buiten de brengen.
  Ik vrees dat alleen mensen die de politiek als een lolletje zien, geneigd zijn op hem te stemmen. Het is uiteraard het proberen waard. We zullen zien volgend jaar.


  Maak melding

 72. Willem is toch niet echt buiten beeld geraakt?

  @Dick, zou dat een probleem kunnen worden dan?
  Ik heb niet het idee dat het bestaande Zwols politieke wereldje erg onder de indruk is- en zich erg bedreigd voelt door de komst van een politicus van de koude grond, Dhr Lucht.
  Ook uit de commentaren hier krijg ik de indruk dat weinig mensen hem zien als hun toekomstige belangenbehartiger in de Zwolse volksvertegenwoordiging.
  Ik ben bang dat het Dhr Lucht niet beter zal vergaan dan die andere, ook met veel tamtam aangekondigde “luchtproducent”.
  Ik bedoel de openbare fietspomp langs de stadsgracht aan het Groot Wezenland”.
  Mijn advies aan hem zou zijn, “hou je zuurverdiende centen in de zak want het Zwolse politieke landschap is gevarieerd genoeg”.


  Maak melding

 73. Zijn jullie de twee eerste leden dan?:) Het lijkt me eigenlijk een nogal zelfingenomen man. Hij presenteert zich als slachtoffer van de samenleving. Ik vrees echter dat hij heel onaangenaam wordt zodra hij enige macht bezit. Als je alleen al de teksten leest die hierboven door hemzelf en Hans van Eijsden zijn neergezet. Geen prettig figuur, lijkt me.
  In ieder geval niet iemand waar ik fan van ben.


  Maak melding

 74. @Dame, ik ben het geheel met je eens.
  Mijn opmerking dat niet veel commentaargevers zich graag door hem zouden laten vertegenwoordigen heb ik dan ook mede ontleend aan jouw eerdere commentaren.


  Maak melding

 75. @Observer Ik denk dat hij weinig serieus wordt genomen. En terecht wanneer je het onsamenhangende programma met allerlei achterhaalde niet-uitvoerbare ideeën leest. En als persoon komt hij ook niet direct als een stevig leider over. Iemand sprak hier over Calimero: dat is precies van toepassing op zijn gedrag (en dat heeft niets met zijn lengte te maken) “het is niet eerlijk, oh nee”.


  Maak melding

 76. @Wichert,

  Het is knap dat je al 163 reacties krijgt Lwl,das geen enkele partij gelukt.

  Ach Wichert, Veel gepraat, weinig wol.
  Ze kunnen beter over je fiets lullen, dan over je …. fietsen, toch? :):)


  Maak melding

 77. In deze financieel moeilijke tijden hebben we goed opgeleide ervaren bestuurders en raadsleden nodig die met visie, maar ook met wijsheid doen wat goed en nodig is voor onze Zwolse samenleving.
  Dat is een zware verantwoording en ik zie daarin voor een éénmanspartij als Dhr Lucht zeker geen rol weggelegd.
  Dat hij daarin toch eigen geld wil steken moet hij zelf weten maar deze klucht mag de samenleving in deze crisissituatie nu niets kosten.


  Maak melding

 78. Het kost de gemeenschap pas wat, als ze in de raad komen. Dat zou ik ook niet willen. In tegendeel: schroef de kiesdrempel maar op bij alle verkiezingen die we kennen. Zéker voor de 2e Kamer en voor de gemeenteraad.


  Maak melding

 79. Ben ik met je eens Dick ,kiesdrempel hoger.Jjr dat heb je volgens mij goed ,maar om een forum te hebben en je zo te laten vernederen gaat mij te ver.De meeste reacties zijn immers niet zo leuk bedoeld.We leven in een democratie en als Wlw denkt een kans te maken ????


  Maak melding

 80. Wichert,
  Willem Lucht is een egotripper en denkt dat hij door Man Bijt Hond en andere flauwekul een bekende nederlander is, hoe zielig kun je zijn.:)
  Willem Lucht is ontzettend goed in het vertellen hoe goed werk hij doet voor de maatschappij.


  Maak melding

 81. 😮 Het forum is alleen voor inloggers geworden. Misschien ook omdat hier stukjes uit het LWL-forum werden geplakt. Stadshagenees hangt daar rond, maar jij ook JJ?


  Maak melding

 82. charlotte heeft een mooie printer weten te bemachtigen van willem.
  charlotte nu je politiek inaktief bent ,
  je moet de printer terug geven aan willem charlotte stevens


  Maak melding

 83. Haha, vdberg, dat zag ik ook. Wat een anti-reclame voor de LWL. Zijn vrouw valt in slaap, die Van Buel noemt haar dom en Willem raaskalt over het volledig afschaffen van het leger omdat de NAVO ons wel komt helpen. Ik vond die jongen op de fiets wel grappig. Zijn verbaasde blik toen Willem Lucht hem aansprak.


  Maak melding

 84. Die Frits van Buel werd als partij-jurist neergezet. Toch wekte hij bij mij niet de indruk dat hij een rechtenstudie heeft gevolgd. Zouden de mensen van de LWL echt denken dat de NAVO toestaat dat een van de leden het eigen leger opdoekt omdat de andere NAVO-landen Nederland wel te hulp kunnen schieten, mocht dat nodig zijn?


  Maak melding

 85. We hadden Willem Duys en Ruys, en nu Willem Lucht. Zelfde kaliber. Zelfs ook nog een Willem Duyn, die het net als Lucht van zijn loopvermogen moest hebben……

  — Editted–


  Maak melding

 86. Ik heb Pownews gekeken, wat ik verder nooit doe eigenlijk, maar ik was benieuwd hoe Willem Lucht het ervan af zou brengen. Ik kan maar 1 conclusie trekken: dit was gênante, tenenkrommende televisie. Ik heb medelijden met hem, oprecht medelijden. De JSF, de NAVO, het heeft niets, maar dan ook niets met de lokale Zwolse politiek te maken.  Maak melding

 87. Beste Karina, je hebt vandaag bij Willem’s nieuwe forum volkomen terecht een ban gekregen, van de webmaster van datzelfde forum ga je nu echt hier vrolijk verder met beledigen? Wat bezielt je toch?


  Maak melding

 88. Wat leven we toch in een mooi land waar iedereen de vrijheid en mogelijkheid heeft om te doen wat ie wilt.
  Als LWL zich richt op iedereen die een functiebeperking heeft en hier gericht zijn campagne op gaat voeren dan denk ik dat hij nog best ver kan komen. Ook mensen met een functie zowel verstandelijke als lichamelijk hebben een stemrecht. Als hij deze groep in beweging krijgt naar een stembureau dan zal hij de 335 stemmen van 2011 vast gaan overtreffen. Gewoon omdat het kan!


  Maak melding

 89. Dan zal hij eerst op een andere manier met de functiebeperkte mensen om hem heen moeten omgaan. Niet erg geloofwaardig of menswaardig om zijn oude secretaresse publiekelijk bij het grofvuil te zetten…


  Maak melding

 90. Politiek is een serieuze zaak, met figuren als Willem Lucht wordt het echt een farce. De beste man heeft echt hele enge ideeën. Hoe sociaal hij ook is ten aanzien van ” de zwakkeren in onze samenleving”.


  Maak melding

 91. Tja, Janmaat vonden we ook zo’n figuur tot we een aantal jaren later zijn ideeën terugvonden in het partij programma van de VVD.
  Zo zal er ook een grotere partij de aandacht op mensen met een beperking gaan richten als LWL deze groep in beweging krijgt.
  Zou er meer aandacht komen voor mensen met een beperking dan heeft LWL toch nog zin gehad hoe krom het ook is. De hele show rond LWL staat toch min of meer in de schijnwerpers.


  Maak melding

 92. Ik heb vernomen dat Karina wel degelijk de nieuwe campagneleidster van de LWL is. – – Editted – – Willem is bezig de lucht te klaren en reageert daarom de afgelopen dagen niet. Hoop dat het nu allemaal wat duidelijker is.


  Maak melding

 93. Dus, Eppe, Karina is campagneleidster voor Willem, maar niet welkom op zijn forum?

  Bericht door Stadshagenees, op 1 oktober 2013 om 00:51
  Beste Karina, je hebt vandaag bij Willem’s nieuwe forum volkomen terecht een ban gekregen, van de webmaster van datzelfde forum ga je nu echt hier vrolijk verder met beledigen? Wat bezielt je toch?  Maak melding

 94. 1stejohn, denk ook wel dat er voor een partij die opkomt voor mensen met een beperking plaats is. Maar dat vind ik bij dit clubje niet terug. Men is hier al jaren alleen maar bezig met zichzelf.


  Maak melding

 95. Dick, Karina heeft op het forum van de LWL grof taalgebruik geuit tegen Charlotte en is daarom verwijderd.

  Kon ook niet missen h? als je voor een halve meijer bestuurslid kan worden.


  Maak melding

 96. Ja mee eens bernard, denk ook niet dat LWL de aangewezen partij is om daar straks de beslissingen in te mogen maken, maar ach straks hebben we wellicht de Willem Lucht Award:D voor iemand die zich politiek inzet voor mensen met een beperking, maar goed dan moeten ze nu wel stoppen met de vuile was naar buiten te brengen en zich bezig houden met politiek als lijkt het dat voor sommigen/velen binnen de LWL wel errug lastig.


  Maak melding

 97. 🙂 Oh ja Eppe, dat was ook zo lachen

  Kon ook niet missen h? als je voor een halve meijer bestuurslid kan worden.

  Zou er ook een smoelenboek/-poster beschikbaar zijn van de LWL? Men wil toch wel weten welk hoofd men in de raad wenst, lijkt me.


  Maak melding

 98. Net ff gekeken naar Pownews…kom binnen…we “debatteren” net over de JFS..ow…eerst ff mijn bestuursleden wakker maken..Ellen: JFS? Wat is dat? Frits: NAVO helpt ons wel dus leger kun je gewoon afschaffen… Lijkt wel of ze net een iets te dikke pret sigaret hebben gerookt! Wat een vertoning, lekker representatief ook dat “kantoor” van LWL.
  In 1 woord: Kansloos!


  Maak melding

 99. @Eppe; De webmaster van het LWL forum heeft volgens mij enkele dagen geleden al aangegeven dat wat jij beweert niet waar is.


  Maak melding

 100. @ Stadshagenees, in die tijd dat ik er nog wel eens kwam, zaten ze daar allemaal onder een nickname te posten en sommigen onder meerdere. Nogal slap, onfatsoenlijk en laf. Maar da’s mijn bescheiden mening.


  Maak melding

 101. De nieuwe webmaster maakt daar nu korte metten mee Dick, er zijn al meerdere “grapjassen” door de mand gevallen de afgelopen weken. Ze worden nu rigoreus geband, de webmaster handelt ook onafhankelijk van WL en dat is wel zo prettig.


  Maak melding

 102. Nu vooral over het tv optreden van gisterenavond en er was een babbelhoek, maar die is terecht gesloten. Er zijn nu wat meer serieuze reageerders en die stellen gerichte politieke vragen.


  Maak melding

 103. Is hem al eens gevraagd of hij inmiddels nog net zo veel met de PVV heeft als voor vorige verkiezing? Hij had Geert geloof ik 1x aangeraakt in Zwolle en was helemaal door het dolle.


  Maak melding

 104. Hij is helemaal blind van Geert Wilders, die hij te pas en te onpas zijn vriend noemt. Stadshagenees, wat vond hij zelf van zijn TV optreden?


  Maak melding

 105. Nu ik het Youtube filmpje heb gezien, heb ik wel een heel duidelijk beeld van de lijst Lucht en aanhang gekregen.
  Ik vind het erg zielig dat de media hier nu quasie serieus aandacht aan besteden.
  Is er nu niemand die dit groepje mensen tegen zichzelf beschermt?


  Maak melding

 106. Goeie vraag

  Is er nu niemand die dit groepje mensen tegen zichzelf beschermt?

  . Gewoon e.e.a. aan Willem vragen, helpt in elk geval niet. Denk ook dat Willem zeer tevreden was als antwoord op de vraag van 16:03.


  Maak melding

 107. Kees, op zijn tv optreden heeft hij nog niet gereageerd, ik heb wel persoonlijke mails van hem gehad waarin hij beweert dat ik hem niet mag en hem kapot wil maken. Dat heb ik geneutraliseerd door te zeggen dat ik kritiek heb op WL de politicus. En ja Geert Wilders moet het als het aan Willem ligt voor het zeggen krijgen in Nederland. Ik heb meermalen aangegeven dat ik dat een erg onfrisse gedachte vindt, ook omdat meneer Wilders niets voor de zogenaamde achterban van WL heeft gedaan. Behalve dan heel hard schreeuwen en schelden.


  Maak melding

 108. @Observer Je snijdt wel een dilemma aan. Het is zeker sneu dat de media (maar ook wij hier) zich vrolijk maken over de politieke aspiraties van Willem Lucht. Eigenlijk zeg je dat hij niet serieus te nemen is. Dat ben ik met je eens. Anderzijds wil hij wel graag serieus genomen worden en ook dat begrijp ik heel goed.
  Hoe neem je hem nu het meest serieus? Door zijn ideeën te bespreken (kan niet anders dan op een lacherige discussie uitlopen) of door hem te negeren? Ik weet het niet.


  Maak melding

 109. Ook zo typisch. Willem geeft aan zijn “partijcongres” af te wachten. Komen er nauwelijks mensen op af dan weet ik genoeg en stop ermee zegt hij. Vervolgens komen er circa 15 mensen en hij noemt zijn “congres” geslaagd. Zucht…


  Maak melding

 110. @Dame, het dilemma is inderdaad “hoe moet je omgaan met mensen met een beperking die vanuit een gebrek aan zelfkennis en inschattingsvermogen zichzelf in meelijwekkende omstandigheden brengen.
  Hen aanmoedigen = hen eigenlijk voor de gek houden
  Hen verbieden = hen betuttelen en ontmoedigen

  Wij zijn als moderne maatschappij voor wat de omgang met deze beperkte zielen betreft nog steeds niet veel wijzer dan onze middeleeuwse voorouders die deze mensen als “zotten ende kranksinnigen) met een trechter op het hoofd (zie de schilderijen van Jeroen Bosch) lachend door de straten van de stad joegen.
  Hulpverleners en zeker ook mediamakers zouden in dit soort aangelegenheden hun verantwoordelijkheid moeten kennen en een voorbeeldfunctie moeten hebben.


  Maak melding

 111. Ook eens, Observer. Maar wat betekent dat voor ons hier? Uiteindelijk maken wij ons ook vrolijk over hem, de meesten hier althans. Dat is niet echt aardig, maar hij lokt het met zijn cabareteske optreden wel een beetje uit. Daarnaast blijkt uit zijn programmapunten nu ook niet direct veel zachtzinnigheid ten opzichte van anderen.


  Maak melding

 112. Hulpverleners en zeker ook mediamakers zouden in dit soort aangelegenheden hun verantwoordelijkheid moeten kennen en een voorbeeldfunctie moeten hebben.

  Als client dien je dan eerst een hulpvraag te hebben en hulp te willen accepteren. Daar komt ook een belangrijke mate van erkenning bij kijken.
  Als hulpverlener kun je niet je hulp opdringen, verplichten, wanneer de client dat niet accepteert, wil je resultaten kunnen boeken.
  Een voorbeeldfunctie is mij bovendien iets te wollige taal: hoe/wat/waar, en komt daarmee de boodschap over op de client, zodat deze zich daadwerkelijk aan zo’n voorbeeldfunctie kan spiegelen?
  Nee, ik denk dat wij als maatschappij om een zekere verantwoordelijke manier van besturen vragen, waarbij een reëel inzicht in oorzaak -> gevolg gewenst is. Ik denk eerlijk gezegd dat men niet het gevoel heeft dat Lijst Willem Lucht daaraan voldoet, ondanks hun bedoelingen en inzet.


  Maak melding

 113. Hans, je richt je antwoord op de hulpverlener, maar wat vind je van de media. Veel mensen hebben geen idee van het effect van een TV-optreden. Sommigen moet je tegen zichzelf in bescherming nemen, vind ik. Dat is wel de rol van een programmamaker, vind ik. Programma’s als showroom kunnen alleen maar wanneer het met respect wordt gemaakt. Bij andere programma’s (bv sommige talentprogramma’s) gebeurt dat niet en dat levert tenenkrommende TV op.


  Maak melding

 114. @Dame, Dick, Hans,
  Dank voor jullie serieuze reacties.
  Ik bedoelde met een voorbeeldfunctie, een voorbeeldfunctie naar de man/vrouw in de straat (lees: ook bezoekers WZ)
  Want uit onze schimpende en lacherige manier van reageren op LWL blijkt eigenlijk onze onmacht om op een volwassen manier met dit soort fenomenen om te kunnen gaan.
  Ook las ik dat de kiesdrempel dan maar verhoogd zou moeten worden om LWL uit de gemeenteraad te houden.
  Democratie is een heel waardevol goed maar besef wel dat als meneer Lucht kans ziet om bijvoorbeeld alle bewoners van de IJsselbolder en de Koppels achter zich aan te lokken, dan verovert hij wel een zetel (of twee) in het gemeentelijke pluche he?
  Feit is dus dat niet de bewezen geschiktheid van een raadscandidaat maar het aantal “fans” wat hij om zich heen heeft verzameld uitmaakt bepaalt wie onze stad mede mag besturen.
  En dat bedoel ik met mijn opmerking dat wij vanaf de middeleeuwen nog steeds niet echt een goed antwoord hebben op de vraag hoe ga je om met mensen die zichzelf en de maatschappij schade dreigen toe te brengen.  Maak melding

 115. @Dame

  Ik denk dat dit toch een wat lastigere kwestie is. Het zijn mensen met stemrecht, wonen gewoon op zichzelf, mogen een auto besturen, mogen een partij oprichten en deze aanmelden bij KvK. Het zijn in die zin mensen die _gewoon_ meedraaien in de maatschappij.

  Als ik kijk naar de uitzending van POWnews, dan valt het me enorm mee hoe ze Willem hebben neergezet. Waar ze anderen bruut schofferen, hebben ze dat hier niet op die wijze gedaan.
  Het probleem is dat Willem ook de publiciteit opzoekt. Hij wil serieus genomen worden (waar ik me goed in kan vinden). Persoonlijk kan ik hem _als politicus_ niet serieus nemen (en met mij veel meer mensen heb ik het idee). Dat neemt niet weg dat hij toch de ambities heeft. En ook dat recht heeft hij (evenals het recht op de mogelijkheden om het te proberen).

  Ik vind dit toch een wat lastigere kwestie. Ik ben in ieder geval blij dat POWnews hem niet met de vloer gelijk heeft gemaakt (hoewel hij niet 100% gespaard is door het programma en heeft hij zichzelf ook niet als groot politicus in beeld weten te zetten). Waar ligt de grens? Zeg het maar. Ik weet het niet.


  Maak melding

 116. @ Observer: Vind je Wilders ook zo’n iemand?

  En dat bedoel ik met mijn opmerking dat wij vanaf de middeleeuwen nog steeds niet echt een goed antwoord hebben op de vraag hoe ga je om met mensen die zichzelf en de maatschappij schade dreigen toe te brengen.  Maak melding

 117. @dick
  Niet alleen die alinea vind ik van toepassing op gebleekte Geert maar ook deze:

  Feit is dus dat niet de bewezen geschiktheid van een raadscandidaat maar het aantal “fans” wat hij om zich heen heeft verzameld uitmaakt bepaalt wie onze stad mede mag besturen.

  Waarbij je ‘stad’ mag vervangen door ‘land’


  Maak melding

 118. Da’s toevallig WF, toen ik dat stukje over “fans” las, moest ik ook gelijk aan Gebleekte Geert denken.
  21:44 vind ik dus ook, maar zou Willem schade aan de maatschappij kunnen toebrengen of al gebracht hebben?


  Maak melding

 119. @dick
  Dat denk ik niet. De grootste schade die hij toebrengt is aan zichzelf en zijn partijgenoten zoals z’n eigen vrouw en Frits.


  Maak melding

 120. @Dick,
  Ik zou Wilders niet willen vergelijken met Lucht.
  Ze zijn allebei van een totaal andere orde.
  Het enige wat ze met elkaar gemeen hebben dat ze het klankbord zijn van een kleine- of grotere groep mensen die zich slecht vertegenwoordigd voelen.
  Eigenlijk zijn ze dus niet meer dan belangenbehartigers voor een beperkte doelgroep, die ook in een Stichtings- of verenigingsvorm hun boodschap zou kunnen uitdragen.
  Dus om ze daarom in een gemeenteraad of in een landsregering mee te laten praten over alle belangrijke bestuurszaken die een stad/land aangaan is naar mijn mening een echte constructiefout in ons kiesstelsel.


  Maak melding

 121. WFvN, dat ben ik met je eens. Willem Lucht blaast hoog van de toren, tegelijkertijd zegt hij zulke rare en domme dingen dat hij niet echt serieus te nemen is. Niettemin zou hij met een beetje mazzel zomaar in de raad kunnen komen. Ik verwacht niet dat hij daar enigerlei nuttige inbreng zal hebben. Ik vind zijn ideeën eigenlijk ook een beetje eng en hoop dan ook niet dat hij voldoende stemmen haalt. De wijze waarop hij zijn bestuurslid (met psychische problemen) uit de partij heeft getrapt en een nieuw bestuurslid (idem) zich heeft laten inkopen, zegt wel wat over hoe hij in elkaar steekt. Hij komt mij over als een narcistisch figuur. En toch, roept hij ook medelijden op en respect omdat hij stug blijft inzetten op een raadszetel.
  Kortom, zoals ik eerder al schreef: ik weet niet hoe erop te reageren.


  Maak melding

 122. Bericht door Dame, op 1 oktober 2013 om 21:21
  Hans, je richt je antwoord op de hulpverlener, maar wat vind je van de media. Veel mensen hebben geen idee van het effect van een TV-optreden.

  Mee eens. Dit is dan ook de reden dat dit bijvoorbeeld door GeenStijl uiteindelijk niet is opgepakt, ondanks het feit dat meerdere mensen het getipt hebben aan de redactie. Toch een stuk bescherming, en omdat een kritisch/satirisch stuk erover schrijven te gemakkelijk zou zijn, met hem als slachtoffer. Daar prikken ook de reaguurders zo doorheen.
  Wat betreft TV: ik vind dat Rutger het overigens voor zijn doen keurig en netjes heeft gehouden in het item.


  Maak melding

 123. @ Observer, ok eens met totaal andere orde. Maar is Gebleekte Geert ook niet te typeren met dit citaat?

  En dat bedoel ik met mijn opmerking dat wij vanaf de middeleeuwen nog steeds niet echt een goed antwoord hebben op de vraag hoe ga je om met mensen die zichzelf en de maatschappij schade dreigen toe te brengen.

  Constructiefouten zijn soms moeilijk te herstellen 😮


  Maak melding

 124. Ben dus absoluut geen Ruktor-fan maar dit ben ik met Hans eens

  ik vind dat Rutger het overigens voor zijn doen keurig en netjes heeft gehouden in het item.  Maak melding

 125. Dat klopt ook, Hans (en WFvN). Het was geen cabaret dankzij Rutger, mar dankzij de bestuursleden van de LWL. Het is misschien ook wel weer te betuttelend om van Pownews te vragen er helemaal geen item over te maken. Bovendien zie je ook bij die talentenprogramma’s dat zelfs mensen die zichzelf (in mijn ogen) voor aap zetten (bv Roef en Marianne) toch succes kunnen hebben. Als ze zichzelf achteraf maar niet schamen voor hun optreden, dan is het allemaal ook wel best.


  Maak melding

 126. @ Dick, als je op TV ziet hoeveel moeite veel 2e kamerleden, ministers en zelfs onze minister president hebben met het gedrag en optreden van Wilders in de Tweede Kamer dan kun je zelf toch al wel bepalen of mijn citaat ook op hem van toepassing is?


  Maak melding

 127. 😉 Observer, natuurlijk. Leuk om soms naar de bekende weg te vragen. Maar dit vind ik ongelooflijk

  als je op TV ziet hoeveel moeite veel 2e kamerleden, ministers en zelfs onze minister president hebben met het gedrag en optreden van Wilders in de Tweede Kamer  Maak melding

 128. @Observer niet alleen bij Wilders hebben mensen dat, maar ook bij andere politici, bijvoorbeeld met de manier waarop Pechtold een enorme arrogantie, betweterigheid en een gebrek aan humor uitstraalt. Dat legt ook geen windeieren, aangezien hij zijn laatste campagne tegen Wilders aan het voeren was, in plaats van voor nieuwe plannen ter verbetering van de samenleving.
  Wanneer je het hebt over de maatschappij schade toebrengen, vind ik dat je dat vanuit het perspectief van elke politicus kunt zien. Neem bijvoorbeeld Balkenende: zijn persoonlijkheid en manier van doen zorgde voor een enorme hoeveelheid mensen die genoeg hadden van nuance en die zich niet gehoord/begrepen voelden. Ik vind dat hij ook de maatschappij schade heeft toegebracht, vooral op sentimenteel gebied.
  Nee, ik denk dat het voor elke politicus geldt die zijn of haar hoofd boven het maaiveld uit steekt.
  Als antwoord op je vraag, hoe we er mee om moeten gaan denk ik: eerlijk en direct blijven en op een respectvolle manier je mening uiten.


  Maak melding

 129. Bericht door Dame, op 1 oktober 2013 om 22:23
  En dan zijn we weer terug bij dit topic, Hans.

  Precies. 🙂 Dus op een respectvolle manier een mening geven. Ik hoop dat ik dat goed heb gedaan tot nu toe. 😉


  Maak melding

 130. Nog even en dan zal het aantal reacties op dit onderwerp het hoogste aantal stemmen dat LWL ooit gekregen heeft overtreffen.

  Bijzonder.


  Maak melding

 131. @Hans van Eijsden,
  Even voor de goede orde, ik heb de landelijke politiek, en zeker Wilders, niet in deze discussie ingebracht hoor.

  @dame, voor wat betreft de schade die Wilders van z’n democratische recht op vrije meningsuiting ( of z’n grote mond, zoals je wilt) ondervind is waarschijnlijk dat er nog steeds enge lieden met baarden en witte jurken in de rij staan om hem met scherpe messen á la Theo van Gogh af te slachten.  Maak melding

 132. De vraag was of GG hiermee ook te typeren viel

  En dat bedoel ik met mijn opmerking dat wij vanaf de middeleeuwen nog steeds niet echt een goed antwoord hebben op de vraag hoe ga je om met mensen die zichzelf en de maatschappij schade dreigen toe te brengen.  Maak melding

 133. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat de volgende stap wordt voor Lijst Willem Lucht. Hierboven heb ik gelezen dat hij de opkomst op zijn congres als geslaagd beschouwt, dus ik neem aan dat hij door gaat met zijn plannen.
  Ik zou het hem natuurlijk direct kunnen vragen op zijn forum, maar dat staat momenteel dicht, terwijl ik het juist belangrijk vind dat hij nieuws openbaar houdt, omdat het ons allen aan gaat wanneer hij zich kandidaat stelt.
  Willem, voel je vrij hier toelichting te geven, ik blijf graag op de hoogte en ik denk met mij wel meer.


  Maak melding

 134. @Hans,

  omdat het ons allen aan gaat wanneer hij zich kandidaat stelt.

  Vind je het echt zo belangrijk? of beschouw jij het ook stiekum een beetje als volksvermaak?


  Maak melding

 135. De enige die de aandacht op zijn fysieke beperkingen richt is Willem zelf. Verder zie ik niemand er opmerkingen over maken.
  Daarnaast zegt Willem zelf dat het in het koppie nog allemaal goed kan zijn. En dat kán inderdaad zeker zo zijn! Maar bij Willem durf ik dat ten zeerste te betwijfelen! Het leger afschaffen, want we hebben de NAVO? De bijbel als verplichte literatuur? Weer lijfstraffen op scholen?

  Maar wat me wel opvalt is: zolang iemand bij “Man bijt hond” komt is het allemaal leuk. Mensen hebben het idee serieus genomen te worden, omdat er niet een Rutger staat die ze openlijk een beetje voor de gek houdt. Dan kun je je afvragen wat erger is. Bij “Man bijt hond” worden mensen immers ook gewoon voor de gek gehouden.
  En je kunt je afvragen hoe erg het allemaal is. Moeten we hem voor zichzelf in bescherming nemen? Nee joh! Hij doet niemand (ook zichzelf niet) kwaad. En waar moeten we dan de grens trekken? Moeten we zanger Rinus verbieden te zingen? Moeten we rapper Sjors “tegen zichzelf in bescherming nemen” en verbieden te rappen? Nee! Laat die mensen lekker hun gang gaan. Laat Willem lekker denken dat ie een serieuze politieke partij heeft. Het is niet zo en dat weten we allemaal.


  Maak melding

 136. Bericht door Observer, op 1 oktober 2013 om 22:43
  @Hans,
  omdat het ons allen aan gaat wanneer hij zich kandidaat stelt.

  Vind je het echt zo belangrijk? of beschouw jij het ook stiekum een beetje als volksvermaak?

  Ik vind het zowel belangrijk, als fascinerend. Ik zie het niet als volksvermaak, maar zie het wel als iets interessants om te volgen en om in de gaten te houden vanwege het feit dat ik altijd een drang heb om dingen te willen verklaren en beredeneren, en ik in dit geval daar nog niet genoeg handvatten voor heb. Die probeer ik te krijgen, ik hoop door meer informatie nieuwe inzichten te krijgen. Gewoon, omdat het kan en omdat ik naast Zwolse politiek andere mensen fascinerend en interessant vind. Gezonde interesse dus. 😉


  Maak melding

 137. @Hans v E, prettig om te lezen dat jij zo onbevooroordeeld tegen dit soort ontwikkelingen kunt aankijken, ik lees t.z.t graag je eindconclusie:)


  Maak melding

 138. Wat wil je dan verklaren en beredeneren, Hans? Waarom Lucht meedoet met de verkiezingen of waarom mensen mogelijk op hem stemmen? Mij lijkt het in dit geval allemaal vrij eendimensionaal en dus weinig intrigerend.


  Maak melding

 139. De LWL is voorstander van deeltijdbanen omdat zo meer mensen kans hebben op een baan en vooral bij jonge gezinnen is dit een uitkomst: ze hoeven hun kinderen niet meer naar de opvang te brengen en de ouders kunnen zelf bepalen wie er voor de kinderen zorgt! Het is altijd al tegen de wens van de LWL geweest dat in gezinnen beide ouders werken en hun kroost maar dumpen bij een kinderopvang, alleen uit eigen winstbelang hun kinderen

  Bovenstaande komt uit het partijprogramma van de bezigheidstherapie van Willem.

  Gekke Henkie of toch eerder:


  Maak melding

 140. En dit programmapunt is speciaal voor WFvN 😉 (volgens mij bedoelt Willem Lucht trouwens het tegenovergestelde van wat er staat):

  Fietsend Zwolle moet zich ook aan de regels houden net als de automobilisten! Nu wordt er teveel naar de automobilist gekeken en vaak is de fietser vogelvrij, dit kan niet en levert gevaar op voor de overige weggebruikers!!  Maak melding

 141. Volgens mij vindt Willem de fietsers gevaarlijk. Let wel: hij rijdt veel auto. De fiets zal hij volgens mij niet snel pakken, het staat me bij (gezien één van de eerdere vertoningen op TV) dat hij niet zomaar even soepeltjes wegrijdt op een normale fiets. Hij zal de wereld benaderen vanuit het oogpunt van de automobilist.
  Volgens mij dekt de tekst toch aardig de lading.
  Fietser doet maar wat hij wil, fietser kan dat ook doen, automobilist draait toch op voor de ellende. Met het gedrag maken fietsers het gevaarlijk.

  Persoonlijk zeg ik liever dat iedereen zich aan de regels moet houden (in ieder geval zodanig dat je een ander niet hindert of in gevaar brengt)

  Maar er zijn heel wat meer punten waar ik met mijn mening toch wel ‘lichtelijk’ afwijk van de mening van Willem.


  Maak melding

 142. @WFvN Vogelvrij mag dan betekenen “buiten de wet geplaatst”, maar dat is geen positie om te benijden, want het betekende tevens dat er gejaagd werd op een persoon en dat diestraffeloos gedood mocht worden. Gelukkig is dat met fietsers niet het geval. 🙂


  Maak melding

 143. Nog even en dan zal het aantal reacties op dit onderwerp het hoogste aantal stemmen dat LWL ooit gekregen heeft overtreffen.

  Bijzonder.

  Dat is niet maatgevend want er zijn hier een aantal reacties van dezelfde mensen (waaronder ikzelf) afkomstig. Met deze erbij zijn er 280 reacties, maar hoeveel mensen hebben er geregeerd?


  Maak melding

 144. @Dame:
  Klopt wat je zegt maar ik heb toch de indruk dat Willem zich iets anders bij voorstelt: ‘vrij als een vogel’ en dus niet de betekenis zoals die werkelijk is.


  Maak melding

 145. Bestaat Willem nog? Op zijn eigen forum worden telkens alle discussies verwijderd en hij reageert nergens meer op. Begin me toch wel zorgen te maken. Kan iemand anders even langs de Meidoornlaan gaan?


  Maak melding

 146. Willem Lucht vindt ook dat de maximumsnelheid in woonwijken omhoog moet en dat vluchtheuvels moeten verdwijnen. Dit laatste omdat die vluchtheuvels slecht voor je rug zijn en schade toebrengen aan de auto……Als je hem uitlegt dat dit alles geen probleem is als je met een normale snelheid over een vluchtheuvel rijdt dan klopt dat niet volgens Willem. Daarnaast snapt hij ook niet dat de verhoging van de maximum-snelheid in woonwijken, meer ongelukken tot gevolg heeft….waarbij ook meer kinder-slachtoffers zullen vallen…..


  Maak melding

 147. Zal eens informeren naar zijn “ploegendienst-rooster” vandaag. Maar waar zijn die Berkummers die Willem al een paar jaar zitten op te naaien op zijn draadjes….als je ze nodig hebt?


  Maak melding

 148. Willem heeft inmiddels weer gereageerd godzijdank. Was bang dat onze leider wat was overkomen. Inhoudelijk reageren kan hij helaas nog niet. Misschien revalideert hij hier nog voor.


  Maak melding

 149. Na het partijcongres wordt deze pagina geupdate. Momenteel is er niets bekend.

  Wilt u nogmaals het oude partijprogramma lezen, klik dan op dit PDF bestand.

  Helaas geen standpunten meer op de site van Willem Lugt.

  Nog een (discutabel) punt van vorige keer.

  Ook wil de LWL het banen beleid wijzigen dat wil dus zeggen dat er een maat moet komen per gezin wonend op een adres!! Per gezin, getrouwd, samenwonend, zou er dan nog maar 1 arbeidsplek moeten worden gevonden en moet het beiden werken worden afgeschaft!! Dit is meestal alleen maar ten gunste van nog meer capitalisme en geeft een oneerlijke verdeling aan tussen werkenden en niet werkenden! Het kan toch niet zo zijn dat gezin A twee personen werken en gezin B van een uitkering moet leven omdat er voor hem geen werk is!! Dit is de waanzin ten top!! Uiteraard moeten diegene die hiervoor mee willen werken meer subsidie krijgen van het rijk als lichte compensatie voor het inkomensverlies.  Maak melding

 150. Kijk bv eens naar het nieuwe Isala? Had dat er nu wel zo nodig moeten komen?? En waarom wordt de Weezenlanden verkocht en afgebroken terwijl er nu al ruimtegebrek ontstaat in het nieuwe ziekenhuis?? Hadden we niet gewoon beter 2 ziekenhuizen kunnen behouden ipv 1? Moet je eens opletten hoeveel geld er bespaard had kunnen worden als die nieuwbouw niet was doorgegaan maar gewoon 2 ziekenhuizen in stand hadden kunnen houden? En dat terwijl er voor kapitalen aan renovatie gelden zijn gestoken in de verbouwing van het Weezenlanden ziekenhuis?? Waar is men mee bezig zou je denken? Ik vrees dan ook dat vele mensen, en vooral ouderen, zich ernstig zorgen maken over het nieuwe ziekenhuis en de digitalisering hiervan!! Mensen staan nu vaak angsten uit over hoe het allemaal zal gaan lopen in de nabije toekomst!! Ik kan me die vrees best voorstellen!

  Zou hij alle cijfers hebben van de onderhoudskosten nieuw en oud?
  Of roept hij maar wat….  Maak melding

 151. je kan zeggen wat je van deze man vindt, het is absoluut niet mijn partij, maar ik bewonder wel de strijdbaarheid van deze man, hij blijft iig niet de hele dag op de bank voor de tv zitten. en daar kunnen nog veel mensen wel een voorbeeld aan nemen


  Maak melding

 152. @Eppe:
  15 man waarvan 7 van de partij zelf. Blijven er dus 8 bezoekers over.

  Een drietal jongeren dat uit nieuwsgierigheid is gekomen…………Hoofdschuddend verlaten de jongeren de zaal.

  Er staat niet dat ze vroegtijdig vertrokken zijn maar om de één of andere reden heb ik wel dat vermoeden. en mocht dat niet zo zijn, dan is van de 8 bezoekers dus 37,5% al diep teleurgesteld.

  Mijn glazen bol zegt dat het ook deze keer weer niets gaat worden met Willem als politiek leider en dat zijn billen eerder op de blaren zullen zitten dan op het pluche.


  Maak melding

 153. Daar heb je geen glazen bol voor nodig hoor WFvN. Ik weet wel zeker dat het ook deze derde keer niks gaat worden. Laten we eerlijk zijn, deze man verkoopt fabeltjes en landelijke zaken die hij nooit waar kan maken. Neem daarbij een aantal zwakbegaafde mensen die hij om zich heen verzameld en de conclusie is daar.
  Ik heb de dilemma’s hierboven ook met belangstelling gelezen. Gewoon open en eerlijk zijn in je kritiek is mijn advies. De man daarmee een spiegel voorhouden, en in bescherming nemend voor weer een teleurstelling. En dan nog, komt de boodschap bij dhr. Lucht niet aan na twee blamages. Narcisme is de term die hier van toepassing is.


  Maak melding

 154. Narcisme is een term uit de psychologie. Het is een vorm van gedrag dat wordt gekenmerkt door een obsessie met de persoon zelf (vaak het uiterlijk), egoïsme, dominantie, ambitie en gebrek aan inlevingsvermogen. Iemand die narcistisch gedrag vertoont, noemt men een narcist.

  Obsessie met de persoon, vaak het uiterlijk: zijn kleine postuur draagt hij vaak genoeg aan, het is voor hem meer een punt dan voor de omgeving volgens mij dus: check
  egoïsme: de meeste partijpunten lijken mij op Willem bericht: check
  dominantie: gastenboek en zeker een forum waar de kop ingedrukt kan worden, ik kan er niet eens lezen op het forum. check
  ambitie: dat lijkt me helemaal duidelijk met z’n beoogde 5 zetels: check
  gebrek aan inlevingsvermogen: schop gewoon iemand die in de put zit lekker aan de kant, uit de partij: hup, weg ermee. check.

  Ik zie wat je bedoelt mariane


  Maak melding

 155. Ook ik heb even gedacht: “Wat een doorzettingsvermogen heeft deze man”! Nu weet ik wel beter, hij heeft gewoon een ontzettende plaat voor zijn kop!! 8 bezoekers waarvan er 3 vroegtijdig de zaal verlaten, dat zou toch je ogen moeten openen!!


  Maak melding

 156. Willem Lucht wil zijn leven geven voor een zetel, kopt reclamekrantje De Peperbus.

  Zou het niet leveR moeten zijn? Al kun je ook niet op een varkenslever overleven. Maar eens lezen, onder BM die al op 0-3 staan, die reportage.


  Maak melding

 157. In 2014 doen er 2 partijen minder mee aan de verkiezingen. Willem wil hun stemmen:

  2010: Het totale aantal kiesgerechtigden in Zwolle bedraagt 92.479.
  De Partij van de Arbeid heeft 8.254 stemmen (7 zetels)
  Het CDA heeft 7131 stemmen (6 zetels)
  ChristenUnie heeft 7014 stemmen (6 zetels)
  VVD heeft 7645 stemmen (6 zetels)
  Socialistische Partij heeft 3401 stemmen (3 zetels)
  Swollwacht heeft 4852 stemmen (4 zetels)
  D??66 heeft 4189 stemmen (3 zetels)
  Lijst Willem Lucht heeft 339 stemmen (0 zetels)
  LEV heeft 872 stemmen (0 zetels)
  Solidara heeft 448 stemmen (0 zetels)

  Dat zijn toch 872+448=1320 stemmen


  Maak melding

 158. Dat kunnen nog weleens veel meer stemmen worden, Dick. Ik begrijp namelijk dat Willem Lucht zich niet alleen richt op sociaal en psychisch zwakkeren en ouderen, maar ook op dieren. Dat zijn er behoorlijk wat in Zwolle.:)


  Maak melding

 159. Kuch…… Dame, ik hoop toch wel dat je weet dat dieren wel rechten hebben maar geen stemrecht! 😮

  (en ja, ik heb wel een hogere dunk van je dan dat)


  Maak melding

 160. @ WF, 339 stemmen hadie. Nee, ik geloof het zelf niet.

  :D:D:D Las het ook Dame: hij richt zich ook op dieren. Zal ie ook nog wel met 50-plussers komen. En het electoraat van de PVV.


  Maak melding

 161. …..Willem Lucht zich niet alleen richt op sociaal en psychisch zwakkeren en ouderen, maar ook op dieren. Dat zijn er behoorlijk wat in Zwolle.

  Voor de goede orde: De BBB doet hier niet aan mee.  Maak melding

 162. Laten we het zo stellen. Overeenkomst en verschil tussen optimist en pessimist:

  Een optimist en een pessimist hebben het even vaak fout maar de optimist leeft gelukkiger.

  Laten we hopen dat dat op Willem van toepassing is.


  Maak melding

 163. @ Dame, op 2 oktober 2013 om 22:58. Omdat ik er van uit ga dat ie een vaste klantenkring heeft. Zijn 339 stemmers wel zal behouden en dus idd met die van de 2 verdwenen partijen op 1659 uit zal komen.

  @ Dame 23:08. Omdat Willem dat zegt in De Peperbus en omdat beide partijleiders (Sybrand H. ken ik vrij goed) destijds aangaven niet weer mee te doen.


  Maak melding

 164. Of Willem gezellig is weet ik niet, gezien zijn verkiezingsprogramma en zijn nieuwsbrieven is hij wel vaak heel erg boos op en teleurgesteld in politici, fietsers, allochtonen, de politie, de buren, de kerk etc. etc. etc. Het is een doorzetter, dat dan weer wel!


  Maak melding

 165. @ Stadshagenees, heb destijds een redelijke mailwisseling met Willem gehad. Daarin kwam ie soms best gezellig over. Daarnaast was ie zeker op veel dingen boos.


  Maak melding

 166. Kortom teleurgesteld in de maatschappij. Maar dat zegt niks over de persoon zelf. Heb hem zo’n acht jaar geleden een keer in het echt meegemaakt. Was absoluut een gezellig mannetje.


  Maak melding

 167. Nou Bernhard, dat pleit voor hem! Hij neemt in ieder geval geen blad voor de mond en dat mag ik wel, hoewel ik het eigenlijk over niets met hem eens ben.


  Maak melding

 168. Het is een dictatoriaal type. Kijk maar eens naar dat filmpje. Van Buel zegt iets wat Willem niet bevalt en direct sluit hij de discussie. Ik moet wel zeggen dat ik er enorm om heb zitten lachen! 😉


  Maak melding

 169. @Gezellig Willem is wel vaker bezongen, o.a. door de Butterflies met Willem wordt wakker, André van Duin met Willempie en natuurlijk door Big Mouth met Willem (wat heb je grote handen etc).:)


  Maak melding

 170. In Engeland is Willem Lucht bekend onder de naam:
  “William Air”

  Het gonst van de geruchten dat hij onder deze naam de concurrentie met Richard Branson aangaat.

  Op politiek vlak heeft de LWL politieke ambities. Pas maar op Brussel: Willem komt er aan !!!  Maak melding

 171. Tuurlijk gezellig, in Zwolle heeft hij totaal geen draagvlak maar Europees grote ambities??!! Grappig hoor, ik ga er maar van uit dat je inderdaad nog niet helemaal wakker bent! 🙂


  Maak melding

 172. @ Stadsdhagenees. Misschien omdat het zo onoverzichtelijk was geworden dat Willem en de webmaster zelf ook niet meer uit de berichtgeving op het forum kwamen. Maar zouden wij mee mogen kijken op het forum of moet je daarvoor ingelogd zijn?


  Maak melding

 173. Nee Dick, Willem heeft nu een prima webmaster daar die uitstekend modereert. Sterker nog, hij heeft inmiddels 1 van de grootste *tterbakken op dat forum een tijdelijke ban gegeven. De webmaster is ook verrast dat er zomaar berichten verwijderd zijn. Vermoedelijk heeft WL zelf die berichten verwijderd. Waarom snapt niemand.


  Maak melding

 174. @Dick
  Ik dacht ook even dat we mee mochten lezen. Ik zie een onderwerp staan maar zodra ik erop klik heb ik een inlogvenster voor m’n neus in plaats van de inhoud van het onderwerp.


  Maak melding

 175. @Stadshagenees:
  Ik weet niet hoe het er is maar als het net zo gaat als het op het gastenboek en op het oude forum ging, dan heb ik er weinig trek in. Je had toen die ‘Kleingansei’ ofzo die boel liep op te naaien. Willem in de zeik zetten met allerhande onzin en anderen op lopen naaien. Willem trok toen in ieder geval niet het meest gezellige volk.


  Maak melding

 176. WFvN; er is met het aantreden van de nieuwe webmaster veel veranderd, serieuze reageerders zijn nu veruit in de meerderheid. Mensen die zich misdragen krijgen meteen een ban, net als hier op weblogzwolle.


  Maak melding

 177. Hoogste tijd om dit draadje dicht te gooien. We hebben er nu wel genoeg tijd en energie in gestoken wat toch niet terug komt. Was grappig maar er zijn leukere en interessantere onderwerpen.

  En gaat over tot de orde van de dag!!


  Maak melding

 178. Bericht door joppuh, op 4 oktober 2013 om 16:56
  Dit artikel is vergrendeld: u kunt hier geen reacties (meer) plaatsen.

  Kan het me in denken niet reageren op Willem Klucht, maar wel mee lezen.


  Maak melding

 179. Waarom vergrendelen? Dan wel graag een “het grote Willem Lucht topic” want over deze man valt altijd wel iets te zeggen/schrijven.


  Maak melding

 180. Zie hier, de klucht met Willem Lucht!

  Willem weet keer op keer de boel op te ruien,
  een schop onder de hol voor de luien.
  Bezuinigen op het ziekenhuis,
  hier is iets niet pluis.
  Gratis sex voor verkrachters en andere randdebielen,
  lijfstraf voor een fiets vernielen.
  Gratis parkeren binnenstad zonder parkeerplaatsen..
  Wie gaat die bal terugkaatsen?
  Ons leger uit de NAVO,
  verwacht Willem nu bravo?

  Niet links, niet rechts, maar recht naar huis!

  Op WZ meer reacties dan stemmen,
  het valt gewoon niet af te remmen.

  Maar gelukkig zoals het gaat,
  (we waren weer even van de straat),

  Is het over in een zucht,
  met de klucht van Willem Lucht.

  Ps. mag er dan nu een slotje op?
  dan houd ik voorlopig mijn kop!


  Maak melding

 181. 5 december in aantocht.;D Geweldig gedicht, ZIB. Een slotje kan er wel op, maar we kunnen er ook zelf over ophouden. Zoveel nieuws wordt er niet meer gemeld.


  Maak melding

 182. Volgend jaar april gaat de LWL voor de derde keer voor een raadszetel. ‘Ik kan u garanderen dat gezien de enorme reacties op ons forum en op weblogzwolle de aanhang van de LWL vele malen groter is dan de bezoekers op het congres!’. Lucht kondigt in de nieuwsbrief enkele speerpunten aan in het partijprogramma: het verbieden van koptelefoons voor fietsers, gratis openbaar vervoer en een kortingskaart voor musea voor uitkeringsontvangers.

  Bron: Stentor


  Maak melding

 183. ‘ik kan u garanderen dat gezien de enorme reacties op ons forum en op weblogzwolle de aanhang van de LWL vele malen groter is dan de bezoekers op het congres

  Wat een luchtfietser, om op basis van de reacties op WLZ te denken, dat de aanhang van WLZ veel groter is, dan die paar mensen die op zijn congres kwamen.

  Zou hij ze wel gelezen hebben de reacties.


  Maak melding

 184. Dan zal ik U nog even uit de doeken doen wat de kosten en baten waren die wij naar aanleiding van de partijavond hebben gehad. De avond heeft de LWL 135 euro gekost en is grotendeels gesponsord door o.a. Dennis, met een bijdrage van 60 euro en Daphne met een bijdrage van 50 euro. Verder kwam er uit de rondgang met de pet 12 euro dus kunnen we zeggen van een geslaagde avond met dank aan onze sponsoren natuurlijk. Dan is het ook leuk om een avond te organiseren zonder dat alle kosten voor eigen rekening zullen zijn. Wij zullen dan zeker een vervolg maken volgend jaar als de verkiezingen zijn geweest en we hopelijk in de raad zullen zitten  Maak melding

 185. Ook werd er die avond gesproken over het onverantwoord gedrag van fietsend publiek inzake het dragen van koptelefoons, het niet handsfree bellen ect ect. Wij willen zorgen dat het dragen van koptelefoons op de fiets verboden gaat worden!

  Door het dragen van een koptelefoon kan er handsfree gebeld worden??  Maak melding

 186. ‘ik kan u garanderen dat gezien de enorme reacties op ons forum en op weblogzwolle de aanhang van de LWL vele malen groter is dan de bezoekers op het congres

  Dit had ik al weerlegd met mij post van 2 oktober 2013 om 08:45

  “Dat is niet maatgevend want er zijn hier een aantal reacties van dezelfde mensen (waaronder ikzelf) afkomstig. Met deze erbij zijn er 280 (nu 373!) reacties, maar hoeveel mensen hebben er geregeerd?”


  Maak melding

 187. En hoeveel van die mensen die reageren zijn aanhangers van de LWL? Ik niet in ieder geval.
  En als ik keek hoe het op z’n gastenboek ging, daar waren heel veel figuren die de boel liepen op te naaien door zich voor te doen als aanhangers maar dat overduidelijk niet waren.

  Jammer Willem ze hebben je goed bij de poot en jij ziet de boel wel héél rooskleurig in.

  Mag dat trouwens? Besturen met een roze bril op? 8):P


  Maak melding

 188. Kunnen we Willem binnenkort weer op de Nationale kijkbuis verwelkomen ? Of misschien op de ZOO ?

  Op woensdag 19 maart 2014 zijn de gemeenteraadsverkiezingen.
  LWL heeft dus nog ruim 5 maanden om ons allemaal te overtuigen van hun partijprogramma en deskundigheid.

  Kan het overigens zo zijn dat de BBB het aan dit onderwerp geklonken slotje geforceerd heeft ?  Maak melding

 189. Ken al 1 persoon die op Willem stemt en dat ben ik zelf niet.

  De gulzige BBB is tot alles in staat. Hij onderneemt niet zo vaak actie, maar als hij actie onderneemt is het positief.


  Maak melding

 190. Hallo Dick. Doel je misschien op Willem zelf ? 🙂

  De BBB had inderdaad besloten om het een tijdje rustig aan te doen.
  Inmiddels is hij echter actiever dan ooit.  Maak melding

 191. @Zuidski
  Het was inderdaad rusting omtrent de BBB. Het schijnt dat hij een aantal jaren in het buitenland was.

  Inmiddels heeft hij toch definitief voor Zwolle gekozen. Vooral in Berkum wordt hij de laatste tijd veelvuldig gesignaleerd. Ook in de buurt van het partijbureau van de LWL !

  Zal hij proberen om Willem naar een hoger niveau proberen te brengen?  Maak melding

 192. Wees Fel! Stem LWL! :D:D:D
  Wordt de politiek eindelijk weer eens gezellig en interessant. Ik ben het roerend met Willem Lucht eens dat die rottige koptelefoons voor ongelukken zorgen. Ga door Willem!


  Maak melding

 193. Willem heeft er concurrentie bij. De Piratenpartij en OPA (met o.a. oud- Swollwacht raadslid Trudy Kistemaker) melden zich aan het front.


  Maak melding

 194. Daarom ontvang je nu bij dezen, als eerste, de “400+ postings mijlpaal”. 1 dingetje nog, dit collectorsitem is wel fictief. Maar een kniesoor die daar op let. Van Harte Willem!


  Maak melding

 195. Geachte bezoekers van Weblog Zwolle.

  Hierbij de mededeling dat Willem Lucht in 2018 weer deelneemt aan de lokale verkiezingen. Na de Nederlaag onlangs, Hebben we ( het bestuur van de LWL) gekeken hoe het beter kan. Een professionele politicus heeft Willem aangeboden de LWL bij elkaar te houden en de koers doelmatig te gaan wijzigen.

  Alle reacties, gaan over de persoon Willem Lucht, Dat is de lijsttrekker !
  De nieuwe koers van de LWL wordt nu al uitgestippeld en oude niet werkende slogans en onderwerpen worden afgestoten.

  De LWL gaat echt luisteren naar Inwoners van de Gemeente Zwolle en hun ideeën en wensen bundelen. Willem Lucht gaat in training om beslagen ten ijs te komen om, jullie mensen te Zwolle te vertegenwoordigen.

  Achter de schermen wordt er flink geroust, om de LWL een betere uitstraling te geven. Bezoek ons, en geef je mening. Wil je discussiëren ?
  bezoek onze debathoek.

  We gaan luisteren, en daarna doen. Alleen om Zwolle mooier te maken, en voor ieder wat wils !

  We zijn er voor U

  Public relations Lijst Willem Lucht.(W. Landmeter)


  Maak melding

 196. Nou Willem heeft een beste binnengehaald W.Landmeter uit Hellevoetssluis effe googlen en je ziet gelijk al wat voor vlees Willem in de kuip heeft.
  Willem succes ermee op naar 2018


  Maak melding

 197. Bericht door MoiMoi, op 13 november 2014 12:27
  Wie wordt zn tweede man, zanger rinus?
  [/i][/i]

  Nee, met Rinus neemt hij een carnavalskraker op.:)


  Maak melding

 198. Wie is de genoemde professionele politicus, volgens mij is W. Landmeter van de PR.
  .
  Succes Willem lucht, een fris geluid in de gemeenteraad is altijd goed!


  Maak melding

 199. Ik vind jullie reactie’s erg lief, en zeker argwanend,
  De veranderingen komen eraan en Willem doet het niet meer alleen.

  die carnavalskraker is best een goed idee, gooien we in de groep !
  Binnenkort een persbericht als de veranderingen zijn doorgevoerd !

  bezoek regelmatig de site, waarschijnlijk zien jullie de opbouw !


  Maak melding

 200. Nou meneer de marketing man, als je beetje verstand van PR hebt weet je nu al dat dat niets wordt…gisteren niet, nu niet en nooit niet. ..


  Maak melding

 201. Wat een kansloos gezeik weer om die gast. Als je hem nu nog serieus neemt spoor je niet en pas je prima bij die partij. (met alle andere 5 leden).


  Maak melding

Reageer