PEC Zwolle – Fortuna Sittard voorbeschouwing

Zwolle – Woensdagavond neemt PEC Zwolle het in de tweede ronde van de KNVB Beker op tegen Fortuna Sittard. Tot de promotie naar de Eredivise in 2012 was dit affiche jarenlang een terugkerende wedstrijd in de Jupiler League. De club uit Zuid-Limburg speelde vaak in de onderste regionen mee, maar de laatste jaren is er sprake van een opleving.

16-12-2011_fc_zwolle-fortuna_sittard_06.jpg 

Onder leiding van trainer Willy Boessen, werd Fortuna Sittard vorig jaar verdienstelijk zevende in de competitie. Ook kent Fortuna Sittard een rijke historie in de KNVB Beker. De Limburgers wonnen de beker tweemaal (1957, 1964) en stonden in 1999 nog in de finale. De namen van spelers die toen op en naast het veld stonden (onder andere Mark van Bommel, Wilfred Bouma, Kevin Hofland) staan in een schril contrast met die van de huidige spelers. De club kampte jaren met financiële problemen en kon in 2009 een faillissement ternauwernood afwenden. Sindsdien staan er vooral jonge, relatief onbekende voetballers tussen de lijnen. Veel van hen zijn afkomstig uit het nabijgelegen België.

Bij vlagen laat Fortuna Sittard dit seizoen verzorgd voetbal zien. Na een slechte competitiestart zijn de Limburgers bezig aan een serie goede uitslagen, met als hoogtepunt een spectaculaire 5-2 overwinning op Helmond Sport. Eerder dit seizoen wonnen ze ook van De Graafschap en Willem II, het is dus een club die niet te onderschatten valt. De eerste negen duels in de Jupiler League leverden Fortuna Sittard elf punten op, goed voor een plek in de middenmoot. Sterkhouders in de huidige selectie zijn keeper Ferhat Kaya, middenvelder Ramon Voorn en clubtopscorer Patrick N’Koyi. De Congolees-Nederlandse aanvaller maakte dit seizoen al vier treffers. De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden was in december 2011. In een goed gevuld stadion, wonnen de Zwollenaren met 4-2. Grote man was Bart van Hintum, die op deze koude avond twee prachtige treffers voor zijn rekening nam. Na tien minuten schoot hij een volley kiezelhard via de onderkant van de lat binnen, terwijl Van Hintum na een half uur spelen ook nog een vrije trap zuiver in het kruis schoot. 

De wedstrijd van woensdagavond staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Sanders. Brink en Lapar zijn de assistenten. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt in het IJsseldelta stadion. Kaarten zijn verkrijgbaar in de PEC Zwolle Fanshop, de Ticketbox-verkoopadressen en via peczwolle.nl/tickets. Ook zijn de stadionkassa’s morgen vanaf 18.00 uur open. Ben je niet in de gelegenheid om naar het stadion te komen? Dan kan je de wedstrijd via Twitter volgen. @peczwolle houdt je live op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen.

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 17
  1. Al die voorbarige uitslagen die ze hier neerzetten maar even vergeten.Hopelijk wordt het een mooie pot voetbal en haalt PEC de drie punten binnen dan houden ze contact met de top.Wens ze heel veel succes


    Maak melding

Reageer