Onderzoek naar glazenwassers

Zwolle – De politie in de Overijsselse hoofdstad waarschuwt inwoners van deze provincie voor een tweetal mannen die naast hun glazenwasserdiensten kennelijk ook timmerklussen aannemen. Bij dit laatste komt met z’n afspraak niet (volledig) na en dit heeft klachten en al een aangifte opgeleverd.

politie_logo_4.jpg 

De politie is met een onderzoek bezig naar twee Zwollenaren die als glazenwassers hun werk in de regio verrichten. Daarbij schijnen zij zich ook voor timmerwerk aan te bieden om bijvoorbeeld een kapotte dakkapel te repareren. Dit laatste schijnt, na een aanbetaling, niet altijd volgens afspraak te verlopen. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken omdat dit vaak voor teleurstelling bij de gedupeerden zorgt en men er financieel bij inschiet. Bij dergelijke zaken merkt de politie vaak dat afspraken tussen aanbieders en klanten niet goed gemaakt zijn of bijvoorbeeld door taalproblemen voor verwarring zorgen. Het advies is in ieder geval om niet vooraf (een gedeelte) te betalen. Lezers die zich in dit bericht herkennen en gedupeerd zijn, kunnen contact opnemen met de politie via 0900 – 8844.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Schildersbedrijf de Druppel uit Zwolle is er ook zo een. Heeft al meerdere klanten laten aanbetalen om vervolgens te vertrekken en niet meer terug te komen. Het beetje werk dat er verricht wordt is van een zeer bedenkelijke kwaliteit.

 2. Als de politie nou ook eens de naam van dit “bedrijf” geeft kan ik tenminste mijn moeder en schoonmoeder waarschuwen mochten ze daar aan de deur komen.>:(

 3. Ik ben een aantal jaren ook opgelicht door een glazerwasser die in de westenbergmate woont heb 90 euro vooraf betaald voor een half jaar en is nooit geweest.En aangifte bij de politie gedaan met al zijn gegevens maar deze doet helemaal niks schandalig omdat er te weinig aan gifte tegen deze man was.Daarom een klacht bij de politie ingediend en toen zouden ze er wat mee doen en toen3 jaar latter nooit meer wat van gehoord.

 4. Een kameraad had deze man aan de westenbergmate na een heel zielig verhaal zijn ladder voor een week uitgeleend. Het viel nog niet mee deze terug te halen. Bij de politie hoef je niet aan te kloppen is mijn ervaring.

 5. Er is een speciale FB pagina voor hem geopend , die heet: Oplichterij van..(mag geen namen noemen, maar zo vind je m wel) en ik kan het weten want hij heeft mijn moeder van 69 jaar opgelicht…

 6. Even gegoogeld, (ik ken de persoon van een oplichting van 3 jaar geleden) we hebben het allemaal over dezelfde persoon. Andries S. heeft 2 “bedrijven”, de Druppel en Scheafer timmerwerken. Beide gevestigd aan de Westenbergmate. Hij doet naast het schilderen en timmeren ook oplichting via zijn glazenwasserij bedrijfje. De Druppel is in 2012 officieel failliet verklaard maar het schijnt dat hij nog steeds klussen aanneemt als schilder/glazenwasser maar eigenlijk nooit fatsoenlijk werk levert of er gewoon met je aanbetaling vandoor gaat. Goed opletten dus en zegt het voort want een gewaarschuwd mens telt voor 2.

 7. En dan Jeroen? Ga jij iedereen die bij de poot is genomen terugbetalen? Dat is nog eens een sociale gedachte. Goed voorbeeld van participatie maatschappij. Top!

 8. Mesnen met een schuld van 500 e zijn kleine oplichters
  Mensen met een schuld van 50.000e zijn grote oplichters
  Mensen met een schuld van 5.000.000.000 zijn een overheid!!!:)

 9. Bedrijf ncs leeuwarden beloofde de ramen te wassen, geen glazenwasser gezien en de ramen nog vuil. Opgebeld waarna er een ruzie ontstond, wij moesten maar bewijzen dat de ramen vuil waren, wat we ook gedaan hebben met een foto maar meneer deed net alsof hij een schoon raam zag. Hij had bewijs dat hij geweest was zei hij maar wou dit uiteraard niet presenteren. Dreigde met de opmerking “wanbetalers” “jurist” en van alles en nog wat daarnaast. Vreselijke kerel

Reageer