ZBC geeft clinic aan kinderen uit Tjernobyl

Zwolle – De Zwolsche Badminton Club (ZBC) biedt kinderen uit Tsjernobyl op 27 september om 19.00 uur een gratis badmintonclinic aan. De kinderen zijn hier op initiatief van de Stichting Tsjernobylkinderen Zwolle (http://www.tsjernobylzwolle.nl/).

 

Doel van de Stichting is om groepen kinderen die wonen in radioactief besmet gebied in Wit-Rusland een verblijf in Nederland te geven, voor herstel van de lichamelijke weerstand en opbouw van lichamelijke en geestelijke gezondheid. Helaas blijkt dit, vele jaren ná de beruchte kernramp, nog nodig. “Nieuwe gastgezinnen zijn dan ook altijd bijzonder welkom,” aldus Helmus Visscher, woordvoerder van de stichting. Tijdens een verblijf van 6 weken in Zwolle krijgen de kinderen normaal les van hun eigen leerkracht, maar ook een sportief en cultureel programma. In dat kader biedt ZBC de kinderen op 27 september èn 1 november een clinic aan, onder leiding van de eigen Russische ZBC-divisiespeler Oleg Gouriev. Hij zal ze dan laten kennismaken met de badmintonsport.

Gastouders en andere geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd een shuttletje mee te slaan. Naast geplande competitiewedstrijden is er op de vrijdagavond ook altijd ruimte om recreatief te badmintonnen in een ongedwongen sfeer.

 

Meer weten over de ZBC? Surf dan eens naar www.badminton-zwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer