Blue Hawks gastheer landelijk softbaltoernooi

Zwolle – De Zwolse honk- en softbalvereniging Blue Hawks is zondag 29 september gastheer van een groot Slowpitch Softbaltoernooi. Aan het toernooi nemen diverse nationale topspelers deel. Eén van hen is international Bryan Engelhardt, de Nederlandse Homerun King. Het toernooi is voor iedereen gratis toegankelijk.

 

Het wordt de vierde keer dat Blue Hawks gastheer wordt van het landelijke softbaltoernooi voor teams met voornamelijk spelers van Curaçaose en Arubaanse afkomst. Maar niet eerder was het deelnemersveld zo sterk. Op de velden van Blue Hawks aan de Bellinistraat 45 in Holtenbroek komen zondag twaalf teams in actie uit onder meer Den Haag, Almere, Leiden, Rotterdam en Amsterdam. Vijf van deze teams komen uit in de Dutch Caribbean Softbal League.

Smaakmaker

 

Grote smaakmaker wordt honkbalinternational Bryan Engelhardt. Hij sloeg dit seizoen voor de vierde keer in vijf jaar tijd de meeste homeruns in de Nederlandse hoofdklasse. Zondag 29 september komt Engelhardt uit voor het team Never Varies. Bij dit team is Raily Legito één van zijn medespelers. Deze Nederlandse recordinternational was recent nog bij Blue Hawks om clinics te geven aan de leden van de Zwolse club.

 

Een andere oud-international is Gregory Gustina. Hij komt met het team Ata nos Aki uit Hoogvliet naar Zwolle. Daarnaast nemen nog diverse andere honkballers en softballers uit de hoogste Nederlandse competities deel aan dit toernooi. Namens Blue Hawks neemt een gelegenheidsselectie deel, met spelers uit verschillende teams van de Zwolse vereniging.

 

Caribische muziek

 

De eerste bal van het caribische toernooi wordt om circa 10.00 uur gegooid. ‘s Avonds rond 21.00 uur wordt het toernooi afgesloten. De toegang is gratis. Tijdens het toernooi op het honk- en softbalcomplex van Blue Hawks is er caribische muziek en worden speciale Curaçaose gerechten verkocht.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer