Vurige show van Circus Herman Renz in Zwolle

Zwolle – Tot en met zondag 29 september is Circus Herman Renz in Zwolle. Dinsdagavond was de nagenoeg uitverkochte première van de serie voorstellingen van het Nederlandse circus op Park de Wezenlanden. Met het kleurrijke spektakelstuk VIVA NIÑO brengt het bekende circus vurige paarden, adembenemende lucht-acrobatiek, doldwaze clownerie, Argentijnse folklore met dans en drums, razendsnelle jonglage en een live orkest. Geen wilde dieren dit jaar bij het circus, wel koeien, varkens en ganzen. Heel bijzonder! Wilt u dit ook beleven? Circus Herman Renz en Weblog Zwolle bieden u een kortingsbon aan (via Lees verder). 

24-09-2013_eerste_voorstelling_cirkus_renz_10.jpg

Een magische circusbelevenis! Dat is VIVA NIÑO van de eerste tot de laatste seconde. De titel van de nieuwe show betekent vrij vertaald “Lang leve het kind”. ‘Een ode aan ons jonge publiek dat zorgeloos van betoverend circus kan genieten, maar ook een hartenkreet voor ons volwassen publiek: zet je hart open, voel je weer even kind en geniet!’ Dat zegt directeur Milko Steyvers. Om tot een verrassende show te komen speurde de voorman over de hele wereld naar bijzondere acts. Een avontuurlijke tocht, met een bonte verzameling artiesten als resultaat. ‘Het meest trots ben ik op de acrobatische acts’, verklaart Steyvers.

24-09-2013_eerste_voorstelling_cirkus_renz_08.jpg

24-09-2013_eerste_voorstelling_cirkus_renz_03.jpg

24-09-2013_eerste_voorstelling_cirkus_renz_02.jpg  

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Milko:  ‘Afwisselender dan ooit tevoren en met een moeilijkheidsgraad die zijn weerga niet kent. Of het nou de Amerikaanse ‘Elizabeth Axt’ is, aan de unieke Washington-trapeze waarbij ze al staand op haar hoofd aan de trapeze de lucht in gaat, of het trio ‘The Liazeed’ die verbluffende handstandacrobaten zijn; elk verheffen zij circusacts tot ware kunst. 

fronttribunebon-weblogzwolle.jpg 

Geen wilde dieren; vurige paarden zorgen voor spektakel

Dieren ontbreken zeker niet, al ziet het hooggeëerd publiek dit jaar geen ‘wilde dieren’, vanwege een aangekondigd verbod op hun aanwezigheid in circusshows. Maar Circus Herman Renz laat zien dat de kracht nog steeds ligt bij de oorsprong van het klassieke circus: de paarden. Vurige Andalusische Falben betreden in volle galop de piste en zorgen daarmee voor een waar spektakel.

Milko: ‘En om het zuidelijke tintje aan onze show kracht bij te zetten contracteerde ik Yasmine Smart. De kleindochter van de fameuze circusdirecteur Billy Smart én prinses van het circus rijdt de hogeschool te paard, terwijl een echtpaar middenin de piste een passionele tango danst. Een prachtplaatje, met een knipoog naar Argentinië. Daarnaast presenteer ik zelf met mijn clownpartner Frenky een komische act met boerderijdieren, wíj zorgen voor de gulle lach.’ VIVA NIÑO herbergt nog meer circuskunstenaars. Bijvoorbeeld de Franse tempo-jongleur François Borie.

Sneller dan het oog kan volgen vliegen keulen rakelings door de lucht. Of Argentijnse folklore in een energieke act met tromgeroffel, dans en felle klanken van de boleadoras. ‘Het moge duidelijk zijn; we zorgen voor passie, spektakel en temperament. De 2,5 uur durende show wordt omlijst door ons geweldige orkest en opnieuw is er veel aandacht aan de uitgekiende lichtshow besteed. VIVA NIÑO is een verrassende show en geschikt voor jong en oud. Kom en beleef de magie van Circus Herman Renz!’

Volg Circus Herman Renz via facebook op www.facebook.com/circushermanrenz  of volg via twitter: @CircusHRenz 

Meer informatie treft u op www.hermanrenz.nl

24-09-2013_eerste_voorstelling_cirkus_renz_01.jpg

24-09-2013_eerste_voorstelling_cirkus_renz_04.jpg

24-09-2013_eerste_voorstelling_cirkus_renz_05.jpg

24-09-2013_eerste_voorstelling_cirkus_renz_06.jpg

24-09-2013_eerste_voorstelling_cirkus_renz_07.jpg

24-09-2013_eerste_voorstelling_cirkus_renz_09.jpg 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Mooie foto’s Harry, maar heb je wel dezelfde show als mij gezien? Vergeleken met vorige jaren is deze show niet “Herman Renz” waardig. Het begint een beetje een simpele circusvoorstelling te worden, totaal geen spanning en sensatie, wat bij voorgaande jaren wel het geval was. Jammer voor het circus, geen trapeze, geen leuke dierenact, geen hoogstaande acrobatiek, zoals vorig jaar, met trampoline/clowns act. Hopen op volgend jaar…..


  Maak melding

 2. Zeker jammer van de “wilde” dieren, geven toch het stukje meerwaarde aan het circus. Afgelopen jaren leuke acts gezien bij CHR met tijgers, leeuwen, olifanten, kamelen en 2 jaar geleden met slangen, die show was echt mooi. Het is nu een veredelde kinderboerderij met z’n varkens, geiten, ganzen en paarden. Tja, de varkens hebben ze nu nog omdat ze geen tijgers en leeuwen meer hebben, haha.  Maak melding

 3. Ik vind het wel goed dat ze niet meer met wilde dieren werken.
  Als je ze wilt zien, kan je ook naar de dierentuin. En daar hoeven
  ze geen kunstjes te doen!


  Maak melding

Reageer