Nieuw inloopspreekuur voor kankerpatiënten

Zwolle – Kankerpatiënten en hun naasten kunnen vanaf 15 oktober in Zwolle terecht op het inloopspreekuur van Cees van der Boom. “Mensen bij wie de diagnose kanker wordt gesteld, weten vaak niet wat hen overkomt. Voor velen stort hun wereld in”, schetst Cees van der Boom. “Veel tijd om erover na te denken hebben patiënten niet, want al snel volgt de ene medische behandeling na de andere.”

 

Na verloop van tijd ben je genezen of uitbehandeld en ga je naar huis. “En dan wordt het stil”, zegt Cees van der Boom. “De aandacht die er eerst was, valt weg en je bent op jezelf aangewezen. Bovendien weten sommige vrienden en familieleden zich geen raad met jouw situatie of verhaal, waardoor het contact verandert. Kanker heeft een breuk in je leven aangebracht: je leven vóór en je leven ná de diagnose. Hoe ga je verder?”

Verder met je leven

Cees van der Boom is arbeidsdeskundige en coach voor mensen met kanker. Met zijn inloopspreekuur voor kankerpatiënten wil hij een luisterend oor bieden en hen handvatten en inzichten geven om verder te gaan met hun leven. Hij helpt de ander om gebeurtenissen en situaties met een afstand te bekijken. “Dat geeft inzicht in je eigen gedrag en dat van je omgeving. Ook begrijp je de wisselwerking tussen jou en jouw omgeving. Het resultaat is dat je weer aan het roer van jouw leven staat.”

 

Alles is bespreekbaar

Zowel de patiënten zelf als hun familieleden en andere naastbetrokkenen kunnen met Cees van der Boom alles bespreken dat voor hen van belang is om verder te leven na de diagnose kanker. “Omdat ik ben gespecialiseerd in dit thema, vind ik niets vreemd. Ik ken de emotionele effecten die de diagnose, de ziekte en de reacties uit de omgeving kunnen hebben.”

 

Tijd en locatie

Het spreekuur is twee keer per maand bij Ana Sofia aan de Nieuwstraat 100 in Zwolle. De eerst volgende data zijn: 15 oktober (12.00 tot 17.00 uur), 24 oktober (10.00 tot 17.00 uur), 7 november (10.00 tot 17.00 uur), 19 november (10.00 tot 17.00 uur) en 10 december (10.00 tot 17.00 uur). Kijk voor meer informatie op Ceesvanderboom.nl of in de agenda van Ana Sofia. 

Artikel delen:

Reageer