DrogeVoeten Run start bij De Vreugdehoeve

Zwolle – De locatie van de DrogeVoeten Run 2.0., die op zaterdag 28 september in Zwolle wordt gehouden, was lange tijd in nevelen gehuld, ook voor de deelnemers. Wat eerder werd omschreven als ‘ergens aan de IJssel’ is inmiddels bekendgemaakt, zodat de 400 hardlopers weten waar ze worden verwacht: bij biologische schapenboerderij De Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg. Op dezelfde locatie en op dezelfde dag organiseert het Waterschap Groot Salland er ook de Dag van de Dijk, versie ‘voor jong en oud’.

 

droge_voeten_2.jpg 

 

Op zaterdag 28 september vindt voor de tweede keer de DrogeVoeten Run plaats,  georganiseerd door het Waterschap Groot Salland en hardloopwinkel Run2Day Zwolle. Na het succes van vorig jaar gaat deze kleinschalige en laagdrempelige run voor de allerkleinsten tot aan ervaren senioren op herhaling. Zo is de jongste deelnemer dit keer 2 jaar en de oudste 79. De DrogeVoeten Run wordt gehouden in het licht van Ruimte voor de Rivier Zwolle, waarmee het waterschap de IJssel meer ruimte geeft om grotere hoeveelheden water veilig te kunnen afvoeren.

Het waterschap combineert de run met de Dag van de Dijk, een landelijk initiatief waarmee waterschappen laten zien wat voor werk ze doen en waarom dat nodig is. We staan er namelijk niet elke dag bij stil, maar zonder dijken zou ons land vaak onder water staan.

Dag van de Dijk Zwolle: diverse activiteiten voor jong en oud

Tussen de hardlopers is op De Vreugdehoeve ook de muskusrattenbestrijding van het waterschap aanwezig om bezoekers meer van hun werk te laten zien. Ook vertelt en laat een hydrobioloog zien wat er allemaal leeft in water en kunnen volwassenen en kinderen  waterbeestjes bekijken in bakken en onder een microscoop bestuderen. Een  springkussen, ballonnenclown en schminkers zullen de kinderen verder vermaken. Tevens staat de informatiestand van Groot Salland op het erf van de Vreugdehoeve. Naast het algemene waterschapswerk wordt hier ook toelichting gegeven over Ruimte voor de Rivier Zwolle.

 

Ruimte voor de Rivier Zwolle

De uiterwaarden van de IJssel is voor Zwollenaren een plek om te ontspannen en te  recreëren. Toch is de ligging aan de rivier niet zonder gevaar. De IJssel heeft extra ruimte nodig. Met Ruimte voor de Rivier Zwolle wordt de komende jaren hard gewerkt aan de veiligheid van de stad. Door ruim twee kilometer dijk zo’n 300 meter landinwaarts te verplaatsen en het aanleggen van extra ‘nevengeulen’ kunnen grotere hoeveelheden water veilig worden afgevoerd. De dijkverlegging en de grootschalige graafwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemerscombinatie Van den Biggelaar/Ploegam. 

Artikel delen:

Reageer