Viering 50 jaar stedenband Zwolle en Lünen

Zwolle – Op zaterdag 19 oktober wordt het 50-jarig jubileum van de stedenband tussen Zwolle en Lünen gevierd. GroenLinks Zwolle en Die Grünen uit onze Duitse partnerstad organiseren workshops over duurzaamheid en een minisymposium met Europarlementariër Bas Eickhout van de European Green Party. Om de stedenband te bekrachtigen wordt een herdenkingsboom geplant.

 

Ter voorbereiding op het minisymposium brengt een delegatie van GroenLinks Zwolle van 29 september t/m 1 oktober een bezoek aan het Europarlement in Brussel. Het grootste deel van het programma wordt gevolgd samen met leden van Bündnis 90/Die Grünen uit Lünen. Voorafgaand aan het bezoek aan Brussel brengt een afvaardiging van de Lünense gemeenteraad onder leiding van burgemeester Stodolick zaterdag 28 september een bezoek aan Zwolle. Het gezelschap wordt om 11.00 uur in de Zwolse raadszaal ontvangen door burgemeester H.J. Meijer.

Zaterdag 19 oktober jubileumviering

 

Het programma van de speciale jubileumdag start om 11.00 uur in het gebouw van de Statenzaal en de Openbare Bibliotheek aan de Diezerstraat met een aantal workshops op het gebied van duurzaam­heid.

 

’s Middags is er een minisymposium rond het thema Zwolle – Lünen in een duurzaam Europa. In Europees verband en op lokale schaal wordt alom gewerkt aan de omscha­keling naar een meer duurzame wijze van leven. Gemeenten zowel als Europese instellingen dragen bij aan die doel­stelling. In het minisymposium wordt besproken hoe die inspanningen zich verhouden tot elkaar.

Hoofdgast is Europarlementariër Bas Eickhout. Zijn inleiding vanuit Europees perspectief wordt aangevuld door coferenten uit Zwolle (Michel Pauluis van de gemeente Zwolle) en Lünen.

 

De middag wordt afgesloten met het planten van een herinneringsboom in het Ter Pelkwijkpark. Daar staat ook een boom ter herinnering aan het 40-jarig jubileum van de stedenband. De ceremonie wordt luister bijgezet door de Firma Weijland.

Artikel delen:

Reageer