Mooie bijdrage voor Travers project Make It!

Zwolle – Travers Welzijn krijgt opnieuw een bijdrage van € 75.000,- van het Oranje Fonds voor het project Make it! Hiermee kan ook in 2013 en 2014 een sterke impuls worden gegeven aan een goede startpositie van jongeren in Zwolle en omgeving. Make it! ondersteunt jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt actief bij het behalen van onderwijskwalificaties op tenminste MBO-2 niveau en bij het vinden van werk. Donderdag 3 oktober vindt de kick off plaats in jongerencentrum ReZet. 

Ieder jaar verlaat een groot aantal jongvolwassenen voortijdig hun opleiding. Jongeren die hun opleiding niet afmaken ondervinden de gevolgen in hun maatschappelijke en economische carrière. Binnen Make it! wordt samen met betrokken organisaties en instellingen gekeken hoe de kansen voor jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar kunnen worden vergroot. Daarnaast wordt ook het sociale netwerk van een jongere betrokken en is er professionele begeleiding. Het project zoekt aansluiting bij lopende en bestaande initiatieven.

Kick off 3 oktober

Donderdag 3 oktober a.s. vindt in jongerencentrum ReZet in Zwolle Zuid de kick off van Make it! plaats.  De eerste ervaringen van jongeren worden dan gedeeld. Zij zullen zelf hun ervaringen vertellen van hun traject binnen Make it! en ingaan op kansen en belemmeringen die zij tegenkomen bij het behalen van een startkwalificatie en het vinden van werk. 

Het afgelopen jaar is geïnvesteerd in de samenwerking met o.a.  Landstede, Deltion, Project ToekomstTraject, gemeente Zwolle: sociale zaken en leerplicht/RMC, Platform mentoring (samenwerkingsverband van alle mentoringprojecten voor jongeren in Zwolle en de regio IJsselland, Zwartewaterland), Trias Jeugdhulp, bedrijven en instellingen. 3 Oktober zal samen met de jongeren en de betrokken professionals van diverse instellingen de kick off worden gegeven voor het tweede projectjaar van Make it!

 

Make it! is onderdeel van het nieuwe 3-jarige programma Kansen voor jongeren van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Door deze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

KICK-OFF MAKE IT!

 

Wanneer:                             Donderdag 3 oktober

Locatie:                                 Jongerencentrum ReZet, Zwolle

Aanvang:                              13:30 uur

Toegang:                              Gratis

 

De kick-off bijwonen kan door je aan te melden viat.stoute@travers.nl.

Artikel delen:

Reageer