Lampenkappen pimpen met workshop Glimping

Zwolle – Bewoners en ondernemers van de Sassenstraat nodigen alle creatieve Zwollenaren uit om gezamenlijk lichtkunst te maken. Tijdens de workshop GLIMPING op 28 september worden honderden ingeleverde lampenkappen omgetoverd tot stralende blikvangers voor het project Sassenstraat Allicht. Een vrolijk evenement dat de strijd aangaat tegen de donkere dagen en tegen de sombere economie. Zwollenaren bewijzen samen: wij zien het licht!

 

sassenstraat_lampenkappen_-_foto_jarno_kraayvanger.jpg

Foto: Jarno Kraayvanger 

 

Deze herfst/winter wordt de mooie historische straat vanaf de Sassenpoort tot de Grote Kerk verlicht met honderden lampenkappen. Bijna een halve kilometer lichtspektakel! De afgelopen weken leverden enthousiaste Zwollenaren hun oude lampenkappen in. Deze lampen krijgen een tweede leven. In de Allicht-Werkplaats op Sassenstraat 20 vindt op 28 september de allereerste workshop GLIMPING plaats. Kunstenaar Jerry Van der Bol en creatieveling Diana Koning (Hobby en Kraal) zorgen voor inspiratie en materialen. Zwollenaren verven, knutselen, versieren, knippen en plakken en geven de lampen een volledige make-over. Op vrijdagavond 1 november worden hun stralende verschijningen onthuld. Dan doen we het licht aan in één van de oudste straten van Zwolle.

Doneer jouw blikvanger

Een oude lamp op zolder die alleen maar stof staat te vangen? Kom 28  september naar de workshop GLIMPING en doneer jouw blikvanger aan het Sassenstraat Allicht-project. Deelname is gratis, we vragen alleen een bijdrage in de vorm van een meegebrachte lampenkap! 

Ruim 300 versierde lampen worden opgehangen in de Sassenstraat en een deskundige jury kiest samen met een publieksjury de mooiste lampkunstwerken. De fietswinkel van de Sassenstraat, Fiets-ID, stelt de hoofdprijs beschikbaar: een gepimpte Empo omafiets met gekleurde banden en vrolijke accessoires. 

 

Zwolle, meest gastvrije stad van Nederland

Sassenstraat Allicht is een community project; een door de gemeenschap verzonnen en ontwikkeld plan om de eigen omgeving nog aantrekkelijker te maken. Het project draagt bij aan de ambitie de meest gastvrije stad van Nederland te worden. Sassenstraat Allicht wordt ondersteund door CityCentrum, Gemeente Zwolle en Starlight BV.

Artikel delen:

Reageer