’24 uur werken voor sterke kerken’

Zwolle – Onder het motto ’24 uur werken voor sterke kerken’ werken medewerkers van De Verre Naastenin Zwolle donderdag 26 september op vrijdag 27 september het klokje rond om geld in te zamelen voor een project in Oost-Afrika. Hiermee hopen ze minimaal 10.000 euro in te zamelen, de tussenstand bedraagt nu al bijna 11.000 euro. 

De Verre Naasten werd voor deze actie geïnspireerd door de vele acties van haar eigen achterban. Daarnaast wilden de medewerkers, in een tijd waarin geven aan een goed doel niet altijd mogelijk is en inkomsten onder druk staan, ook zelf hun steentje bijdragen. Het programma van 09.00-09.00 uur is gevarieerd: werken, ervaringen delen, inhoudelijke workshops en donateurs ontmoeten.

Leren van elkaar
De opbrengst van de actie gaat naar zusterkerken in Congo, Kenia en Oeganda. Deze kerken doen veel activiteiten om Gods liefde te laten zien in hun omgeving. Zo houdt de kerk in Kenia zich bezig met gezondheidszorg en landbouw en zijn diverse gemeenten in Oeganda erg actief in gevangenenbezoek. De kerken willen deze activiteiten graag versterken. Dat kan door van elkaar te leren, maar vaak ontbreken tijd en middelen daarvoor. De Verre Naasten biedt steun door ontmoetingen en een leertraject te organiseren tussen de verschillende kerken.

Wereldwijd
De Verre Naasten is de landelijke organisatie voor Zending & Hulpverlening van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Samen met en namens de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt ondersteunt De Verre Naasten kerken wereldwijd die in woord en daad Gods liefde bekendmaken.

Artikel delen:

Reageer