Driedubbel jubileum bij De Nieuwe Ster

Zwolle – Christelijke zang- en oratoriumvereniging  De Nieuwe Ster viert donderdag 10 oktober een driedubbel jubileum met een feestelijk concert in de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat in Zwolle.

 

0913_eva6206_gasthuizen.jpg 

 

De vereniging bestaat dit jaar 85 jaar, dirigent Wolfried Kaper is 40 jaar aan het koor verbonden en pianist Jos Mulder 30 jaar. Reden voor een optreden. “De liefde voor muziek is onze verbindende factor”, zegt voorzitter Tineke Jansen, die in het koor tevens de positie van sopraan bekleedt. “We hebben heel wat leden die al wel 25 jaar lid zijn. Iedere week als we naar de repetitie gaan, voelt het alsof we weer even naar onze familie gaan.” Tijdens het jubileumconcert worden feestelijke werken gespeeld en gezongen. “Alexander’s Feast en Zadok the Priest van Händel bijvoorbeeld”, zegt Jansen. “Vrolijke, opgewekte muziek, die past bij het jubileum dat we vieren.”

 

Financiële ondersteuning

Voor het concert zijn professionele solisten en orkestleden aangetrokken. Daarnaast is de Dominicanenkerk gehuurd als locatie. “Dergelijke kosten zijn niet te dekken met alleen de eigen bijdragen van de leden en de subsidies die onze vereniging krijgt. Daarom hebben we een beroep gedaan op het Zwolse fonds De Gasthuizen. Toen we hoorden dat we op een financiële ondersteuning van 1.000 euro mochten rekenen, hebben we tijdens de repetitie een klein feestje gevierd, zo blij waren we ermee.”

 

Kaarten

Wie het driedubbel jubileum van De Nieuwe Ster mee wil vieren, kan kaarten kopen op verschillende plekken in Zwolle. Bij de koorleden, bij Goedhart aan de Assendorperstraat, bij Westerhof in zowel het Maagjesbolwerk en in Stadshagen en via de website www.denieuwester.nl

 

Aanvraag indienen

De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Voor activiteiten, uitstapjes en materialen bijvoorbeeld. Organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen:

Reageer