Succesvol Beatloos terug naar thuishonk

Zwolle – In overvolle boten trokken de bezoekers langs de uitverkochte voorstellingen van Beatloos afgelopen Stadsfestival. Een succes waar organisatoren VM Productions en Buro Ruis graag een vervolg aan geven en wel op woensdag 6 november. Met Typhoon, Gelogeerde Aap, Aïcha Gill en De Fakkelteit keert Beatloos met een goed gevulde line-up terug naar thuishonk de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle. Voorverkoop is inmiddels begonnen. 

Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, won op jonge leeftijd de Grote Prijs (2004), één van de meest begeerde talentprijzen van Nederland. Hiermee kwam zijn carrière in een stroomversnelling. Zijn liveshows staan bekend als spetterende optredens vol energie waarin de artiest laat zien wie hij is. Door zijn teksten, maar vooral ook door te genieten van elke minuut onstage. In afwachting van zijn nieuwe solo-plaat, de opvolger van Tussen Licht en Lucht, komt Typhoon eerst nog langs de Statenzaal voor een gloednieuwe Beatloos.

GELOGEERDE AAP 
Thomas Waterreus beter bekend als de Gelogeerde Aap komt dit keer zonder zijn maatje Boef naar Zwolle. Boef en de Gelogeerde Aap zijn onderdeel van de Fakkelteitgroep. In 2010 wonnen ze samen zowel de publieks- als de muziekprijs tijdens de Grote Prijs van Nederland. In januari 2011 volgde de release van hun eerste cd op Top-Notch. Begin 2013 is hun tweede plaat uitgekomen met de naam Niet Hier. Tijdens Beatloos laat De Gelogeerde Aap zich van een andere kant zien.
 
AÏCHA GILL
Aïcha Gill is bekend van de formatie Sway waarmee zij in 2011 meedeed aan X Factor. Ze behaalde hierin de liveshows. Het trio heeft elkaar leren kennen op de musicalopleiding DAPA. De Stijl van Sway kan omschreven worden als, strak, zuiver en dynamisch, met invloeden van swing en Motown. Tijdens Beatloos komt Aïcha samen met pianist Alexander Klement.

FAKKELTEIT
Tijdens het Stadsfestival bloeide er een mooie samenwerking tussen Beatloos en de Fakkelteit. De Fakkelteit is een initiatief van Travers Welzijn in samenwerking met Hedon. Het is een broedplaats waar jongeren tussen de 13 en 23 jaar met hip hop en met name rap, aan de slag kunnen. Bij De Fakkelteit word aandacht geschonken aan het ontwikkelen van jong talent en worden kansen gecreëerd voor de jongeren door constructief bezig met het schrijven van teksten, het beluisteren  van elkaars werk en het samen werken aan projecten.

BEATLOOS
Line-up: TYPHOON / GELOGEERDE AAP / AÏCHA GILL / FAKKELTEIT

Locatie                        : Statenzaal Bibliotheek, Zwolle
Wanneer                     : woensdag 6 november
Open                          : 20:30 uur
Aanvang                     : 21:00 uur 
Entree :                       : € 9,00

Tickets zijn verkrijgbaar via www.buroruis.nl en via Plato Zwolle.

Artikel delen:

Reageer