Passie en strijd bij WRZV zaalvoetbal

Zwolle – Op het team van Opgezwolle lijkt geen enkele maat te staan. Deze competitieronde werd door de koploper in de 1e klasse het team van Bola-Lah Satu met maar liefst 26-1 aan de “zegekar” gebonden. Ook FC Knetter wist weer te winnen door Glass Onions met 8-5 te verslaan. Door deze winst wist het team van Glass Onions de 2e plek  in te nemen en houden zij koploper Opgezwolle in het zicht. Verder wisten de teams van Kees Middendorp en Au M’n Gurk elkaar in evenwicht te houden met een 5-5 gelijkspel.

Het affiche van de week was zeker wedstrijd tussen de koplopers in de Kampioensklasse Nico’s Brillen en Woord&Daad. In een spectaculair duel waar echt “alles” in zat, wat je in een voetbalwedstrijd kunt wensen, wist Nico’s Brillen uiteindelijk met 10-11 te winnen van Woord&Daad. Nico’s Brillen gaat met een wedstrijd meer gespeeld aan kop en wordt op de voet gevolgd door de teams van Wolters Recycling en BolaLah! Beide ploegen wisten ook nog alle wedstrijden in hun voordeel te beslissen. Wolters haalde met 17-5 flink uit tegen Wehkamp.nl en BolaLah! kwam niet in actie.

Verder wist Optima Forma knap het eerste punt in deze competitie veilig te stellen door met 3-3 gelijk te spelen tegen outsider Diaspora. Eco Groen Advies en Trias wisten, door hun wedstrijden te winnen van respectievelijk Roede Vooruit (6-3) en Argos Bebemus (7-6), aansluiting te krijgen met de middenmoot in de hoogste klasse.

Naast de bekerwedstrijd van  “grote broer” PEC Zwolle  tegen Fortuna S, moesten ook  de zaalvoetballers van SC PEC Zwolle aantreden tegen titelverdediger FC Krijtje. Na het verassende verlies van vorige moest de regerend kampioen ook nu weer alle zeilen bijzetten om promovendus SC PEC Zwolle bij te benen. Na een spannende 1e helft gingen beide team met een 0-0 ruststand de kleedkamer in. De 2e helft was zo nog spannender, maar uiteindelijk wist FC Krijtje toch met een 2-3 winst aan de haal te gaan. FC Krijtje wist zo weer aansluiting te krijgen met de top. Titelkandidaat Bordeaux Groen behaalde een monsterscore tegen het team van Exact door met maar liefst 18-1 te winnen.  Ook Obtentus wist weer te winnen door YBC in een mooi duel met 3-2 te verslaan. Het team Ittersum pakte de eerste overwinning in de kampioensklasse door Vastgoed Dalfsen met 7-4 terug te wijzen. 

In de 2e klasse wist koploper Allesoverrechten.nl op de late avond Keijl Flevo Holland te verslaan met maar liefst 12-2. Le Gong pakte ook de eerste overwinning van het seizoen door debutant L&M Workwear met 4-0 huiswaarts te sturen. Het team van L&M Workwear blijft door deze nederlaag puntloos en deelt de “rode lantaarn” samen met Unive Verzekeringen, wie ook  een nederlaag op hun conto bij konden schrijven door met 3-4 te verliezen van Campingteam 3. 

Op maandag 30 september  staan er weer leuke affiches uit de kampioensklasse op het programma en op woensdag 2 oktober treden de teams uit de 1e klasse weer aan. De wedstrijden starten om 18:30 uur in de WRZV hallen – Buitengasthuisstraat 8-  en de tribunes zijn vrij toegankelijk.

Voor meer informatie, uitslagen, standen en programma raadpleeg  www.wrzvzaalvoetbal.nl of  op twitter @WRZVZwolle.  

Artikel delen:

Reageer