Workshop Familieopstellingen

Zwolle – Mensen die met terugkerende problemen kampen, kunnen zaterdag 12 oktober de oorzaak daarvan onderzoeken aan de hand van een familieopstelling. Zwollenaar Ben van het Laar geeft die dag in Zwolle een bijeenkomst familieopstellingen. Zowel mensen die een probleem willen aanpakken, als mensen die meer over familieopstellingen willen weten, zijn welkom.

 

Je ongelukkig voelen, relatieproblemen, verkeerde keuzes maken, een carrière die niet soepel loopt of verbroken vriendschappen: een greep uit de kwesties waarmee mensen zich geregeld bij Van het Laar melden voor een familieopstelling. “De oorzaak van dergelijke terugkerende problemen ligt namelijk vaak in je familiegeschiedenis, zonder dat we het doorhebben. Het denken en voelen van een individu staat niet op zich, maar hangt samen met het gezin en eerdere generaties”, zegt Van het Laar.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het, zo’n opstelling? En, moeten de familieleden mee? “De familie hoeft niet mee. Bij een bijeenkomst voor familieopstellingen zijn meerdere mensen aanwezig. Daaruit kiest de deelnemer representanten, mensen die symbool staan voor diens vader, moeder, broers, zussen of andere betrokkenen. De deelnemer stelt hen intuïtief op in de ruimte. Na een korte tijd krijgen de representanten gevoelens en gedachten, waarvan we weten dat deze overeenkomen met de emoties van het familielid dat diegene vertegenwoordigt. De informatie en de inzichten die daaruit voortkomen, helpen de deelnemer begrijpen waar de schoen wringt en dat biedt verlichting.”

Niet alleen voor de deelnemer met een vraagstuk is een familieopstelling interessant. “Voor de representanten, die de familieleden symboliseren, is het ook boeiend om de kracht van familiebanden te ervaren”, zegt Van het Laar.

 

Meer informatie

Tijdens de bijeenkomst, die op zaterdag 12 oktober van 9.30 tot 16.00 uur in het centrum van Zwolle wordt gehouden, kunnen de kwesties van vijf deelnemers worden behandeld. Daarnaast zijn andere belangstellenden welkom, zij dienen als representant. De vergoeding is afhankelijk van het al dan niet inbrengen van een vraagstuk. 

Aanmelden en meer informatie vragen kan tot en met vrijdag 11 oktober bij Ben van het Laar via info@vanhetlaar.nl of 038 460 37 51.

 

Over Ben van het Laar

Sinds hij in 2002 in aanraking kwam met Familieopstellingen was hij gefascineerd door deze krachtige een diepgaande methode om problemen en klachten aan te pakken. Naast het begeleiden van familieopstellingen is Ben van het Laar ook werkzaam als coach en trainer.

Artikel delen:

Reageer