Crimineel Ontbijtje voor Zwolse ondernemers

Zwolle – Tijdens de Week van de Veiligheid organiseert Citycentrum Zwolle voor haar leden namens de werkgroep KVO (keurmerk veilig ondernemen) een ‘Crimineel Ontbijtje’ voor ondernemers. In de donkere wintermaanden stijgt het aantal misdrijven, met name het overvalgeweld. De bijeenkomst in Waanders in de Broeren op 7 oktober 2013 staat daarom vooral in het teken van bewustwording, preventie en kennismaking om (winkel)criminaliteit te bestrijden. 

 

crimineel_ontbijtje.jpeg 

 

Voorzitter Peter Pels verzorgt het startschot van het ‘Crimineel Ontbijtje’. Vervolgens zal er een korte uitleg zijn over de pilot mobiel cameratoezicht en de subsidieregeling. Op het programma deze ochtend staat verder een confronterende kennisquiz over (winkel)criminaliteit. Zowel brandweer als politie zullen de lokale veiligheidssituatie toelichten. Tot slot worden concrete tips en handvatten gedeeld om op die manier zelf (winkel)criminaliteit te helpen voorkomen. Tijdens de bijeenkomst is er bovendien veel ruimte om ervaringen uit te wisselen met vertegenwoordigers van gemeente, politie, brandweer en het centrum criminaliteitspreventie veiligheid (CCV).

Locatie en tijdstip 

Waanders in de Broeren, inloop met start ontbijt 8.15 uur.

 

Week van de Veiligheid 

De nationale Week van de Veiligheid wordt ieder jaar in week 41 georganiseerd. Deze heeft als doel om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Ondernemers krijgen informatie en tips om bewustwording te creëren en zelf stappen te ondernemen op het gebied van preventie. Branche- en koepelorganisaties, gemeenten, politie en openbaar ministerie organiseren daarvoor diverse activiteiten. 

 

De Week van de Veiligheid wordt ondersteund door het ministerie van Veiligheid en Justitie. 

Meer informatie over de Week van de Veiligheid vindt u op: www.deweekvandeveiligheid.nl. 

Artikel delen:

Reageer