Frits Landesbergen te gast in de Statenzaal

Zwolle – Vrijdag 4 oktober is Frits Landesbergen te gast bij All that jazz in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle. Frits Landesbergen is allround; niet alleen is hij Nederlands beste jazzvibrafonist, hij is ook een voortreffelijk drummer en arrangeur.

Frits Landesbergen is een slagwerker en vibrafonist met een internationale reputatie. In 1985 studeerde hij cum laude af aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Landesbergen heeft van jongs af aan als vrije ondernemer in zichzelf en zijn loopbaan geïnvesteerd. Het winnen van prestigieuze binnen- en buitenlandse jazzprijzen als de Wessel Ilckenprijs, Pall Mall Swing Award, AVRO-cultuurprijs "De Belofte" en de daarbij behorende aandacht van de media hebben Frits geen windeieren gelegd. Sindsdien heeft Frits een overvolle agenda, voornamelijk in Nederland. Naast de concerten met zijn eigen band, Frits Landesbergen & Friends, heeft Landesbergen als freelancer gewerkt met o.a. Georgie Fame, Milt Jackson, Toots Thielemans, Eddie Daniels, Louis van Dijk en Thijs van Leer. Frits Landesbergen speelde mee op zo’n 90 cd’s als ‘sideman’ bij Madeline Bell, Ann Burton, Louis van Dijk, Laura Fygi, Rosenberg trio, Thijs van Leer, Metropole Orkest, London Symhony Orchestra.

Frits Landesbergen is allround. Niet alleen is hij Nederlands beste jazzvibrafonist, hij is ook een voortreffelijke drummer en arrangeur. Daarnaast is hij docent vibrafoon, slagwerk en combospel aan het conservatorium te Den Haag, beheert hij zijn eigen boekingsbureau en is hij producent. All that jazz met Frits Landesbergen start vrijdag 4 oktober om 20.30 uur en duurt tot ca. 22.30 uur. De entree bedraagt 8 euro of 7 euro (Voordeelmetjebiebpas). Reserveren wordt aangeraden en is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer