Vakantieschool Landstede in Herfstvakantie

Zwolle – Na meer dan een jaar Vakantieschool is het wel bewezen: door gerichte persoonlijke aandacht kun je in korte tijd heel veel doen en oude achterstanden wegwerken. Een grote groep deelnemers heeft dat inmiddels ervaren.

Landstede.jpg 

Leerlingen, studenten en volwassenen die hun niveau willen ophalen van Nederlands, Engels  en/of rekenen zijn ook in de herfstvakantie van harte welkom op de Landstede Vakantieschool. Hier kunnen zij een ‘stoomcursus’ volgen waarin hun kennis van deze vakken wordt opgefrist of bijgespijkerd. Gedurende vier ochtenden volgen deelnemers dan een intensief bijscholingsprogramma. De Landstede Vakantieschool is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en huidige mbo-studenten die hun niveau van het Nederlands, Engels of Rekenen willen verbeteren óf die zich extra willen voorbereiden op hun (eind)examen, vervolgopleiding of Proeve van Bekwaamheid. Ook studenten en volwassenen waarvoor Nederlands niet de moedertaal is, hebben baat bij deze extra lessen. Landstede is de enige mbo-instelling in Zwolle en omgeving die deze mogelijkheid aanbiedt.

De Landstede Vakantieschool wordt aangeboden op de locatie Nooterhof van Landstede MBO aan de Goertjesweg 1 in Zwolle. Tijdens de Vakantieschool gaan deelnemers gedurende vier dagen dagelijks vier uur naar school. Van 09.00 tot 13.00 uur krijgen ze les in kleine groepjes en wordt er deels zelfstandig gewerkt. Daarbij worden de deelnemers intensief begeleid door docenten en door studentassistenten die uitblinken in het vak waarvoor de deelnemer zich heeft aangemeld. De Landstede Vakantieschool in de herfst heeft lesdagen van 21-24 oktober. Op de eerste dag wordt door middel van een toets vastgesteld wat de leervragen  van de deelnemer zijn. Daarna volgt een gesprek waarin de doelen besproken worden en wordt er een persoonlijk leerprogramma opgesteld. Elk traject is maatwerk en de deelnemer ontvangt aan het eind een officieel certificaat. De Vakantieschool is voor deelnemers die niet bij Landstede zijn ingeschreven € 30,- per dag. Dit is inclusief studiemateriaal en exclusief een studieboek ( à € 12,50). Studenten en deelnemers van Landstede ontvangen 50% korting op het cursusgeld en betalen € 15,00 per dag. Leerlingen die nog een opleiding volgen in het voorgezet onderwijs en zich al hebben aangemeld voor een vervolgopleiding bij Landstede MBO, ontvangen ook 50% korting op de deelnameprijs.

 

Wil je meer weten of je aanmelden voor de Landstede Vakantieschool? Neem dan contact op met de Landstede Infoshop. Je kunt (gratis) bellen met 0800-0245666 of een mailtje sturen naarinfo@landstede.nl. Er wordt dan snel contact met je opgenomen. De Landstede vakantieschool is open in alle schoolvakanties met uitzondering van de kerstvakantie.

Artikel delen:

Reageer