Herinrichting Luttekestraat begint 8 oktober

De herinrichting van de Luttekestraat begint op maandag 7 oktober. De werkzaamheden duren ongeveer vijf weken. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, zijn de werkzaamheden opgeknipt in twee ‘werkvakken’ en blijft de Luttekestraat tijdens de gehele duur van de werkzaamheden toegankelijk voor voetgangers. De entrees van de winkels en de woningen blijven hierdoor bereikbaar.

omleiding_luttekestraat.jpeg

Door de herinrichting moet de entree van de Luttekestraat meer allure krijgen. Dit is onderdeel van het verbeteren van de looproute van het station naar de Zwolse binnenstad. De werkzaamheden vinden plaats in twee opeenvolgende ‘werkvakken’. Tijdens beide werkvakken gelden er omleidingsroutes voor fietsers en gemotoriseerd verkeer. Tijdens het eerste werkvak, dat ongeveer drie dagen duurt, wordt gewerkt aan de kruising Luttekestraat / Kamperstraat / Blijmarkt. Hierdoor zijn de Blijmarkt en Kamperstraat niet toegankelijk vanaf de Luttekestraat.

 · Verkeer met bestemming Koestraat – Blijmarkt e.o. wordt omgeleid via Van Rooijensingel – Wilhelminasingel – Gasthuisplein – Nieuwe Markt – Sassenstraat – Koestraat. Hiertoe is de rijrichting in de Koestraat tijdelijk omgedraaid.

· Verkeer met bestemming Kamperstraat e.o. wordt via de Eekwal omgeleid. Dit houdt in dat de rijrichting in de Kamperstraat tijdelijk is omgedraaid.

Tijdens het tweede werkvak, dat ruim vier weken duurt, wordt gewerkt aan de Luttekestraat tussen de inrit bij de Eekwal en de kruising Luttekestraat / Kamperstraat / Blijmarkt. Beide kruisingen blijven toegankelijk.

· Fietsers en gemotoriseerd verkeer worden vanaf de Nieuwe Havenbrug omgeleid via Eekwal – Kamperstraat – Koestraat. Ook dan is de rijrichting in de Kamperstraat omgedraaid. 

Tijdens de herinrichting worden de trottoirs aan weerszijden van de straat verbreed. De huidige bestrating wordt verwijderd en vervangen door gebakken stenen. De nieuwe bestrating is vergelijkbaar met die van de Nieuwe Markt. Ter hoogte van restaurant Poppe wordt een boom (Gleditsia) geplaatst. De herinrichting van de Luttekestraat is onderdeel van het verbeteren van de looproute van het station naar de Zwolse binnenstad. De aanpassing van de looproute is één van de acties uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2020.

Artikel delen:

Reageer