Mees van Santen start Kinderboekenweek

Zwolle – De Kinderboekenweek komt er weer aan! Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar is Klaar voor de start! En dus is het van 2 tot en met 13 oktober feest De bieb daagt kinderen uit om deel te nemen aan heel veel leuke, spannende en sportieve activiteiten. En zolang de voorraad strekt is er voor elk kind een leuk cadeautje. 

Of het nu gaat om zaklopen, gamen, een potje straatvoetbal of skaten: sport en spel zijn niet alleen belangrijk, maar je beleeft er ook nog eens veel plezier aan. De Kinderboekenweek staat helemaal in het teken van boeken over bewegen, over winnen en verliezen en over talent en trainen. Denk maar aan de succesvolle serie Koen Kampioen, Met je hoofd  boven water van Gideon Samson,  Pip wil dansen van Vivian den Hollander en  Pudding Tarzan van Ole Lund Kirkegaard. Boeken over bekende en minder bekende sporten,  spannende, ontroerende ….en nog veel meer boeken!  Dus hop hop in galop naar de bieb, scoor een boek en duik in een verhaal. Woensdagmiddag 2 oktober geeft de Nationale Voorleeskampioen Mees van Santen uit Zwolle om 14.00 uur de aftrap van de Zwolse Kinderboekenweek in de Bibliotheek Stadshagen. Samen met het Nederlands Symfonie Orkest is er een speciaal programma rond muziek en sport samengesteld. Daarnaast hebben studenten van het Deltion College een actief en sportief programma samengesteld, waarbij het niet alleen aankomt op scoren, maar ook op sportiviteit en behendigheid.

Het begint een traditie te worden: de jaarlijkse gamecompetitie tijdens de Kinderboekenweek. Dit jaar is speciaal voor de wat jongere kinderen (6 t/m 9 jaar) een spel gekozen, waarin zij strijden om de titel Supergamer van Zwolle. De voorrondes vinden in alle vestigingen plaats op vrijdag 4 oktober. De spannende finale wordt op zaterdag 12 oktober in de Bibliotheek Stadshagen gespeeld. Zaterdag 12 oktober vindt ook de afsluitende activiteit plaats in bibliotheek Centrum. In samenwerking met kinderboekenschrijver Thijs Goverde en Games-N-Stuff is een spannend verhaal en levend rollenspel geschreven.  Kinderen worden uitgedaagd om in de historische ambiance van het voormalige provinciehuis een mysterie te ontrafelen, waarbij zij bijzondere Middeleeuwse personen ontmoeten. De Bibliotheek Zwolle staat tijdens de Kinderboekenweek bol van de activiteiten: een survivalmiddag, een workshop manga tekenen, Marjo Dames met de vertelvoorstelling Het verhaal van Kanga en Roe en nog veel meer. Informatie over alle activiteiten, locaties en entreeprijzen is te lezen in de speciale flyer of op www.bibliotheekzwolle.nl. Reserveren van activiteiten wordt aangeraden, want vol = vol!

Artikel delen:

Reageer