SWZ gestart met oplevering fase 3 Muziekwijk

Zwolle – 
Woningstichting SWZ is gestart met de oplevering van de eerste nieuwbouwwoningen in de derde en tevens laatste fase van de Muziekwijk. In opdracht van SWZ bouwt Hegeman Bouw 76 woningen die de komende weken opgeleverd worden. Het gaat om 12 eengezinswoningen en 18 appartementen die verhuurd worden onder de huurtoeslaggrens en om een cluster met 46 koopwoningen in het hart van de wijk.

exterieur_bwnr._4.01_-_4.05_120222.jpg

Alle woningen zijn verhuurd en ook van de koopwoningen zijn inmiddels 25 van de 46 woningen verkocht en staan enkele woningen onder optie. Deze fase van de Muziekwijk laat een grote variatie in woningen zien. "We merken dat belangstellenden enthousiast zijn, zodra ze de woningen daadwerkelijk zien en betreden. Ze zijn vaak verbaasd over de hoeveelheid ruimte in de woning.", vertelt Marco Smit, verkoopmakelaar van SWZ. Ook de gunstige ligging van de Muziekwijk is volgens hem een voordeel. "De Muziekwijk ligt op slechts vijf minuten fietsen van de binnenstad, terwijl ook de op- en afritten van de A28 en het groen rond het Zwarte Water dichtbij is."

sleuteluitreiking_derde_fase_muziekwijk_5.jpg 

Op zaterdag 5 oktober zijn belangstellenden van harte welkom om de nieuwbouwwoningen te bekijken. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur is de woning aan de Von Weberhof 76 (bereikbaar vanaf de Schumannlaan) open en ingericht. De verkoopmakelaars van SWZ zijn aanwezig om meer informatie te geven.

De nieuwe bewoners kunnen als één van de eersten in Nederland deelnemen aan Jouw Energie Moment, een initiatief van netbeheerder Enexis en SWZ. Bewoners wekken daarbij hun eigen energie op via gratis zonnepanelen. Via hun energiecomputer en slimme wasmachine kunnen zij zien wanneer energie gebruiken het gunstigst is. Met een deelnamepercentage van 95% in de derde fase is het project nu al een succes en wordt het duurzame karakter van de wijk nog eens extra onderstreept.

In totaal realiseert SWZ ruim 300 nieuwe woningen in de Muziekwijk. Het gaat om verschillende woningtypes: appartementen en eengezinswoningen. Mens- en Milieuvriendelijk Wonen krijgt een plek aan de Klooienberglaan. De woningen uit de eerste en tweede fase zijn reeds opgeleverd. De Muziekwijk is een geliefde wijk waar veel aandacht is voor groen en duurzaamheid. Meer informatie is te vinden op www.muziekwijkzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer