Berkum naar getergd Drachtster Boys

Zwolle – VV Berkum speelt op zaterdag 28 september uit bij Drachtster Boys, een team dat nog geen punten heeft gepakt en dus extra gemotiveerd zal zijn om voor eigen publiek een ommekeer te bewerkstelligen.

“Drachtster Boys moet in eigen huis wat laten zien dus die zullen er ongetwijfeld op gaan klappen,” verwacht Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis. “In het verleden hebben we daar wel gewonnen maar dat ging toch moeizaam. Het is een stugge ploeg waar we nogal eens moeite mee hebben gehad,” aldus de doelman die vorige week werd uitgeroepen tot ‘Man of the Match’ van Berkum in het duel tegen Go-Ahead Kampen.

Kampioen
Drachtster Boys degradeerde in het seizoen 2011-2012 maar leverde daarna een knappe prestatie door kampioen te worden en zo na een jaartje weer terug te keren in de Hoofdklasse C. Trainer Fred de Boer liet eerder weten dat hij beschikt over een jonge en onervaren maar gretige ploeg. De doelstelling van de Friezen is redelijk bescheiden want volgens De Boer mikt men bij Drachtster Boys op handhaving in de hoofdklasse, al is het eventueel via de nacompetitie.

De start van het huidige seizoen heeft echter kennelijk aanpassingsproblemen opgeleverd want de eerste drie wedstrijden werden allemaal verloren, al was dat tegen sterke ploegen als SVZW, Genemuiden en VVOG. In de laatste wedstrijd leken de Friezen in Harderwijk zelfs op voorsprong te komen maar het doelpunt van Regillio Holder werd afgekeurd. Pas een kwartiertje voor tijd kwam VVOG op 1-0, waarna trainer De Boer drie wissels in het veld bracht en Drachtster Boys alles op de aanval gooide. Dat zorgde voor een aantal gevaarlijke situaties voor het Harderwijkse doel maar tot de gelijkmaker kwam het niet meer.

Zelfvertrouwen
Door de drie nederlagen staat Drachtster Boys nu op de één na onderste plaats in de Hoofdklasse C en heeft de ploeg alleen Staphorst, dat een slechter doelsaldo heeft, nog onder zich. Berkum staat er met vier punten uit drie duels en een plek in de middenmoot wat beter voor maar het spel van de Zwollenaren is nog steeds niet van het niveau dat in de voorbereiding en bekercampagne werd getoond. Wel is het zelfvertrouwen bij de selectie van trainer Ten Berge gegroeid doordat vorige week op eigen terrein met een 2-1 winst tegen Go-Ahead Kampen niet alleen de eerste overwinning werd geboekt maar ook de eerste doelpunten werden gescoord.

Berkum gaat er dus voor om daar in Drachten een passend vervolg aan te geven, terwijl Drachtster Boys de punten hard nodig heeft om aansluiting te krijgen bij de andere ploegen en weg te komen van de onderste plaatsen. De wedstrijd op Sportpark Drachtster Bos aan de Postlaan in Drachten begint zaterdag om 14.30 uur en het duel wordt geleid door scheidsrechter Barry Huizinga uit Leeuwarden.

Artikel delen:

Reageer