Nieuwe gymzaal voor de Enkschool

Zwolle – Donderdagmorgen is aan de Jan Buschstraat de nieuwe gymzaal van de Kentalis Enkschool geopend. Voortaan hoeven de leerlingen van de Enkschool in Zwolle geen lange afstand meer te lopen voor hun gymuurtje. Zij kunnen nu terecht in hun eigen nieuwe gymzaal.

 

26-09-2013_opening_gijmzaal_kentalis-enkschool_01.jpg 

 

Tejo Falke, voormalig regiodirecteur van Kentalis, verrichtte de officiële opening van de gymzaal. Samen met leerlingen van de school onthulde hij een aantal geschilderde doeken, gemaakt door de leerlingen zelf. Deze doeken fleuren de buitenkant van de gymzaal op. De gymzaal was een langgekoesterde wens van de school. Leerlingen hoeven voor hun bewegingsonderwijs niet meer naar een andere, op ruim 20 minuten loopafstand gelegen, locatie. Daardoor zijn de effectieve lestijd en de veiligheid toegenomen. De ultramoderne gymzaal is ideaal voor de leerlingen van deze school, die een auditieve en/of communicatieve beperking hebben. In de vloer zijn voorzieningen aangebracht waardoor kinderen met gehoorapparaten een betere ontvangst hebben.

 

26-09-2013_opening_gijmzaal_kentalis-enkschool_04.jpg

 

26-09-2013_opening_gijmzaal_kentalis-enkschool_05.jpg

 

26-09-2013_opening_gijmzaal_kentalis-enkschool_06.jpg

 

Via Lees verder meer nieuws en nog een foto…

Architect C. de Bruin is verantwoordelijk voor het unieke ontwerp van het gebouw.

De feestelijke opening begon met een warming-up van de leerlingen. Vervolgens vertelt Tejo Falke over de totstandkoming van de gymzaal, die in overleg met gemeente en buurtvereniging op het terrein van de school is geplaatst. Daarna vond de onthulling van de geschilderde doeken plaats in aanwezigheid van de leerlingen.

 

26-09-2013_opening_gijmzaal_kentalis-enkschool_07.jpg  

 

Kentalis Enkschool is een school voor speciaal onderwijs voor kinderen met auditieve en communicatieve beperkingen in de leeftijd van 3 tot 13 jaar. Daarnaast kan er bij leerlingen sprake zijn van een Autisme Spectrum Stoornis. De Enkschool is onderdeel van Kentalis, een landelijke organisatie die gespecialiseerd is in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen of communiceren.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer