Energieambassadeurs in het zonnetje gezet

Zwolle – Op donderdagmiddag zette wethouder Erik Dannenberg een aantal inwoners van Zwolle in het zonnetje. De inwoners hebben, als Energie Ambassadeur van Verbeter & Bespaar – Zwolle, andere bewoners uit hun straat gestimuleerd en  geholpen met het aanvragen van offertes en besparen van energie in huis. In het stadshuis van de gemeente  Zwolle kregen zij daarom uit handen van wethouder Dannenberg een attentie als blijk van waardering voor hun inzet.

26-09-2013_huldiging_energie_ambassadeurs_stadhuis-_e.dannenberg_03.jpg 

De drie Energie Ambassadeurs werden gehuldigd, omdat zij het initiatief hebben genomen om met veel enthousiasme hun buren te overtuigen om samen energiebesparende maatregelen nemen. Op deze wijze hebben zij dus niet alleen bijgedragen aan energiebesparing en de klimaatdoelstellingen, maar ook aan de sociale cohesie in de straat. Als gevolg van de inzet van Jeroen Damman en Tonny Pool  zijn er in de Groen van Prinstererstraat in totaal 19 woningen van spouwmuur en vloer isolatie voorzien. In Zwolle- Zuid, Beverveld  betreft het ook 19 woningen die voorzien zijn met HR plus glas. Belangrijk initiatiefnemer hier is dhr. Gerard van der Kolk.

26-09-2013_huldiging_energie_ambassadeurs_stadhuis-_e.dannenberg_02.jpg

26-09-2013_huldiging_energie_ambassadeurs_stadhuis-_e.dannenberg_01.jpg

26-09-2013_huldiging_energie_ambassadeurs_stadhuis-_e.dannenberg_04.jpg 

Verbeter & Bespaar – Zwolle is het gemeentelijke energieservicepunt van Zwolle. Inwoners van Zwolle kunnen er terecht voor informatie over energiebesparing in huis en hulp bij de aanvraag van isolatiepremie en duurzaamheidslening. Wanneer inwoners van de gemeente erg enthousiast zijn over energie besparing en bijvoorbeeld samen met hun buren zonnepanelen aan willen schaffen, dan kunnen zij zich aanmelden als Energie Ambassadeur. Verbeter & bespaar – Zwolle helpt hen dan waar nodig met kennis en organisatie. 

Artikel delen:

Reageer