Monteur gewond na ontploffing van defecte vriezer

Bij een woningbrand aan de Ridder Zwederlaan dinsdagochtend 24 juli, is een 57-jarige monteur uit Amersfoort gewond geraakt.

De man was in de woning om een kapotte vriezer te repareren. Om e.e.a. te ontdooien gebruikte hij een föhn. Vermoedelijk door de warmte hiervan ontplofte er iets in de vriezer, waardoor deze in brand vloog. De monteur liep hierdoor eerste- en tweedegraads brandwonden op in zijn gezicht en op zijn armen en handen. Hij is overgebracht naar het Sophia Ziekenhuis. De bewoonster en de monteur konden zich na de ontploffing verder op tijd in veiligheid stellen. De brandweer heeft de brand geblust en kon voorkomen dat de woning in vlammen opging. De brand beperkte zich tot de berging, W.C. en halletje, koelkast, wasmachine en diepvriezer. Wel was er veel rookontwikkeling.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Aah dit was bij mij om de hoek. Kreeg de melding binnen op de pager. Alleen was aan het werk en vroeg mijn vrouw te gaan kijken of het fotowaardig was. Maar ze zei dat het allemaal wel mee viel. Dus ging ik geen foto’s maken. Want ja kan niet zomaar weg van mijn werk.

  ;D ;D  ⚠️ Meld

 2. @jaja:
  Kennelijk vindt roja het nuttig om nutteloze opmerkingen over anderen in topics te plaatsen, of verveelde hij/zij zich rond drie uur… zie ook topic over het zwaar mishandelde meisje…
  Ik vind het wel een zinnige opmerking hoor Rob, want het geeft aan in welke orde van grootte de brand was.


  ⚠️ Meld

 3. Het is voor Rob alleen maar interessant als het fotowaardig is.Ook leuk een ander zijn ellende fotograferen.En daarbij de hulpdiensten in de weg lopen ook nog.En verder interesseert het mij niks als hij op zijn werk is of op de pot zit.


  ⚠️ Meld

 4. punt 1 elk slachtoffer staat ONHERKENBAAR op internet MITS ze toestemming geven.
  punt 2 Fotograven lopen geen hulpdiensten in de weg.
  punt 3 als het je niets interesseerd houd dan je commentaar voor je.  ⚠️ Meld

 5. Ik denk dat roja zo iemand is die blaat zonder te weten waar hij/zij het over heeft… Als je de weblog wat vaker zou volgen, zou je al weten wat voor type fotograaf Rob is. Het enige dat je dan nu hoeft te doen, is lezen en langs je heen laten gaan als je dit niks boeit.
  Ik vind het geweldig dat mensen zoals Rob in hun vrije tijd (of hun pauze 😉 ) voor de weblog vrijwillig werk leveren! Ga zo door, Rob (en natuurlijk alle anderen!)!


  ⚠️ Meld

 6. thnx marrianne heerlijk dat er toch nog mensen zijn die het snappen. ;D 😉

  roja als je iets tegen mij hebt moet je dat met je echte naam zeggen. Ik ken je niet en vind het daarom erg raar dat je op verschillende onderwerpen erg bot reageert. Ook op reacties van andere mensen. Dus lijkt me niet persoonlijk gericht op mij.
  Maar mocht het toch zo zijn wees een vent of vrouw en neem je echte naam op in je reacties.


  ⚠️ Meld

 7. Ja goed Arjan.Je hebt helemaal gelijk.
  En voor jou Rob.Het is inderdaad niet persoonlijk bedoeld hoor.Maar wat betreft punt 2 van jou.Jij loopt of rijd misschien de hulpdiensten niet in de weg maar er zijn van die hobbyiesten die dat wel doen.Maar gezien de reactie van Marrianne ben jij weer die uitzondering.


  ⚠️ Meld

 8. roja, peace? 😉
  enige wat ik je kan zeggen is dat ik het met je eens ben wat in de weg lopen betreft 😀 maar die hobbyisten zijn vaak de mensen tussen de 16 en 20. Die meer uit zijn op de sensatie dan het nieuws erachter.
  Ik maak foto’s en verschaf weblog info over de gebeurtenis en hun maken het verhaal compleet. Mijn doel van de foto’s is uiteraard actie. Maar probeer wel een beeld te geven van de situatie.

  En denk dat alle fotograven bij weblog zwolle en ook andere site’s stuk voor stuk vak mensen zijn die hun vak goed uitvoeren.

  Maar roja ( wat verdacht veel lijkt op ROb JAger ;D 😀 ) peace. en laten we gewoon verder ontopic gaan 😛 😉


  ⚠️ Meld

 9. Even terug naar de INHOUD van dit incident. Heeft men de oorzaak van de explosie nog kunnen vinden?
  Ik ben vooral nieuwsgierig naar het koelmiddel dat in deze vriezer was toegepast. Als dit propaan of isobutaan was, kan dit bij een koelmiddellek geleid hebben tot de explosie.

  Mocht je nadere informatie hebben, dan graag een reactie naar j.middelkoop@brandweer.amsterdam.nl

  Alvast bedankt!
  Jetty


  ⚠️ Meld

Reageer