In Zwolle is Altijd Plaats

Zwolle – In de periode van 16 november tot en met 28 december 2013 is in Zwolle op alle zaterdagen de publieksactie In Zwolle is Altijd Plaats. In het najaar van 2013 wil de gemeente opnieuw deze campagne houden, maar nu nog  meer in samenwerking met de ondernemers en organisaties in de binnenstad en met de Fietsersbond. Het idee is om gezamenlijk bereikbaarheidsarrangementen aan te bieden aan automobilisten en fietsers. Met deze arrangementen willen de partijen de bezoekers van de binnenstad gastvrij ontvangen. Zo wil de organisatie Zwolle nog hoger krijgen in de top 10 gastvrije binnensteden.

Bezoekers die op de bestreffende zaterdagen vóór 11.00 uur de stad bezoeken kunnen op specifieke locaties gratis parkeren én tevens profiteren van aanbiedingen van ondernemers in de binnenstad. Zo moeten de bezoekers worden verleid om al eerder de Zwolse binnenstad en de voorzieningen in de binnenstad te bezoeken in plaats van tijdens de piekmomenten (tussen 13.00 en 17.00 uur) gebruik te maken van de parkeerplaatsen. Daarnaast proberen de partijen de bezoekers meer te verspreiden over de verschillende parkeerlocaties, waardoor ze ook via andere ‘poorten’ de stad binnenkomen. Bezoekers ontvangen tevens een actieboekje. In het boekje zit een kaartje met een route. Deze route loopt vanaf die parkeergarages naar en door de stad. Het boekje bevat tevens kortingsbonnen van ondernemers / winkeliers die op de route liggen en een aanbieding hebben ingediend.

 

Het voorstel voor fietsers: Gratis fietsreparaties

 

Fietsers die in de bewaakte stallingen parkeren, kunnen gratis hun fiets laten repareren én kunnen profiteren van aanbiedingen van ondernemers in de binnenstad. Zo stimuleert de organisatie fietsers hun fiets niet ‘wild’ te stallen en gaan we de fietsproblematiek op bepaalde plekken in het centrum tegen.

Mensen die hun fiets in de bewaakte stallingen zetten ontvangen een bon voor een gratis fietsreparatie en daarnaast een boekje met daarin een kaartje met een route. Deze route loopt vanaf die stalling door de binnenstad. Het boekje bevat tevens kortingsbonnen van ondernemers / winkeliers die op de route liggen en een aanbieding hebben ingediend.

Bovenstaande acties voor fietsers en automobilisten wil de gemeente uitvoeren samen met ondernemers.

Artikel delen:

Reageer