Klacht over gruwelijke foto bij Broerenkerk

Zwolle – Vrijdag heeft de organisatie Varkens in Nood een bloemetjesgordijn voor één van haar fotoborden op het plein Achter de Broeren in Zwolle opgehangen. Winkeliers vonden een foto van een foto- expositie te confronterend en deden hiervan melding bij de gemeente Zwolle. Varkens in Nood werd gevraagd de foto te verplaatsen.

foto_varkens.jpeg 

Het gaat om een foto van een vleesvarken dat blind is geworden door de giftige gassen in de stallen. De foto maakt deel uit van de reizende foto-expositie “Het Vergeten Dier” die tot en met 10 oktober gratis te zien is op het plein bij de Broerenkerk in Zwolle. Als reactie besloot Varkens in Nood een bloemetjesgordijn voor de foto op te hangen. “We doen daarmee wat de winkeliers ons vragen, namelijk de waarheid verbloemen. Voorbijgangers die wel willen weten wat er met onze varkens gebeurt, kunnen ‘de bloemetjes’ gewoon opzij schuiven.”

Varkens in Nood begrijpt dat de foto’s heftige emoties kunnen oproepen. “Maar de foto-expositie gaat ook niet over bloemetjes. Het gaat over miljoenen dieren die in erbarmelijke omstandigheden leven om ons van goedkoop voedsel te voorzien. Dat dit emoties oproept, is logisch. We hopen juist dat mensen deze emoties omzetten in daden, namelijk diervriendelijker gaan eten."

Artikel delen:
Reacties 13
  1. Maar op moment dat het gordijn optilt is het je eigen keuze. En word je er bij het langs lopen niet zo mee geconfronteerd. En dan heb ik het niet over volwassenen. Heb de foto's zelf niet gezien. Maar als er over geklaagd wordt, zal het geen prettige foto voor m.n. kinderen zijn geweest.

  2. hahahahha viper
    😉
    Het zou nog leuker zijn als ze daraachter een varkentje plaatsen als er dan iemand achter de gordijnen kijkt dat er dan knoorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr geluiden komen…
    Zal wat zijn

  3. Inhoudelijk is het (incidenteel! dat dan wel) de waarheid maar de manier waarop is niet juist. Foto's uit oorlogsgebieden worden ook niet allemaal gepubliceerd met een reden; je wilt toevallige omstanders (m.n. kinderen of de wat labielere medemens) niet per ongeluk blootstellen aan schokkende plaatjes. Je kunt je punt ook anders maken.

Reageer