Asfalteringswerkzaamheden in Zwolle-Zuid

Zwolle – De gemeente Zwolle start op dinsdag 1 oktober met asfalteringswerkzaamheden op verschillende locaties in Zwolle-Zuid, de Marslanden en de Tolhuislanden. De werkzaamheden maken onderdeel uit van het jaarlijks groot asfaltonderhoud op meerdere locaties in de stad omdat het wegdek niet meer voldoet aan de veiligheidseisen. Het nieuwe asfalt maakt het wegdek veiliger en zorgt voor een vermindering van de geluidsoverlast in de omgeving. Om te zorgen dat de overlast beperkt blijft, zijn de afzonderlijke werkzaamheden op elkaar afgestemd. De onderhoudsactiviteiten veroorzaken omleidingen voor het wegverkeer.

 

Van 1 oktober tot en met 9 oktober, tussen 19.00 en 6.00 uur, vindt het onderhoudswerk plaats op de Oldeneelallee, tussen de IJsselallee en Nieuwe Deventerweg, met de rijrichting naar de IJsselallee. De rijrichting komend vanaf de IJsselallee naar de Gruitmeesterlaan blijft toegankelijk. De overige rijrichtingen zijn afgesloten. Hiervoor is een omleidingsroutes ingesteld: het verkeer wordt omgeleid via de IJsselallee – Ittersumallee – Burgemeester de Vos van Steenwijklaan – Oldeneelallee – Nieuwe Deventerweg en omgekeerd.

Van donderdag 10 oktober tot en met zaterdag 12 oktober, tussen 19.00 en 6.00 uur, vindt het onderhoudswerk plaats op de Oldeneelallee, tussen IJsselallee en de rotonde. Het gaat hierbij om de rijrichting naar de Nieuwe Deventerweg. De overige rijrichtingen blijven toegankelijk.

 

Gedurende de gehele periode van 1 oktober tot en met 12 oktober geldt in avond en nachtelijke uren de volgende omleidingsroute: IJsselallee – Ittersumallee – Burgemeester De Vos van Steenwijklaan – Oldeneelallee – Nieuwe Deventerweg en omgekeerd. Via deze omleidingsroute is de omgeving en zijn winkelcentra Zwolle-Zuid en Sellekamp altijd bereikbaar. Dit geldt ook voor het verkeer met als bestemming de woonwijken Gerenlanden en Gerenbroek. Via deze omleidingsroute is het winkelcentrum Zwolle Zuid bereikbaar.

 

Oldeneelallee, Marslanden

In de periode 1 tot en met 8 oktober werkt de gemeente aan de voegovergangen op de Oldeneelallee in het gedeelte tussen Marsweg en kruising Gerenweg-Nipkowstraat tussen 19.00 en 6.00 uur. Tevens worden op 3 oktober overdag werkzaamheden uitgevoerd tussen 9.30 en 15.30 uur ter hoogte van de Nipkowstraat. Het opstelvak bij de verkeerslichten voor de kruising krijgt een nieuwe asfaltlaag. Verkeer dat tijdens de werkzaamheden via de Oldeneelallee richting Ceintuurbaan / N35 wil rijden, rijdt via de Marsweg en de Gerenweg. De tegenovergestelde rijrichting blijft toegankelijk.

 

Schellerdijk

In de nacht van 4 op 5 oktober tussen 19.00 en 06.00 uur krijgt de Schellerdijk tussen de Parallelweg (fietssnelweg) en de Schellerenkweg een nieuwe asfaltlaag. De Schellerdijk maakt onderdeel uit van diverse fietsroutes, waaronder het Rondje Zwolle. Tijdens de werkzaamheden volgt het verkeer de omleiding via de fietssnelweg – fietspad Zandweteringpad – Schellerenkweg en vice versa.

 

Nieuwendijk, Tolhuislanden

Aan de Nieuwendijk in de Tolhuislanden vinden andere werkzaamheden plaats van 7 tot en met 18 oktober. Op deze locatie wordt bermbeton aangebracht. De weg is de gehele periode afgesloten voor het doorgaande verkeer. Later krijgt de kruising Meeleweg – Nieuwendijk een nieuwe asfaltlaag.

 

Alle omleidingen worden door middel borden aan de kant van de weg aangegeven.

Informatie over wegwerkzaamheden is tevens te vinden op www.zwolle.nl/bereikbaarheid en in de Minder Hinder Widget, die te raadplegen is via zwolle.organiq.nl. Deze widget voorziet in alle informatie met betrekking tot de bereikbaarheid van Zwolle.

Artikel delen:

Reageer