SP gelukkig met 100 extra sociale huurwoningen

Zwolle – De fractie van de SP in Zwolle is bijzonder verheugd over de aankondiging van woningbouwcorporatie SWZ om hun plannen aan te passen en meer sociale huurwoningen te bouwen. SWZ is tot deze wijziging gekomen na een aangenomen motie van de SP in de gemeenteraad.

 

Tijdens het bespreken van de Zwolse woonagenda in de gemeenteraad van 16 september werd een motie van de SP aangenomen waarin de zorg over de lange wachttijden voor sociale huurwoningen werd uitgesproken. Opgeroepen werd om hierover afspraken te maken met woningbouwcorporaties. In haar vandaag verstuurde persbericht stelt SWZ deze uitspraak van de gemeenteraad als aanleiding te gebruiken om haar bouwplannen aan te passen en in plaats van duurdere woningen de komende jaren 100 extra sociale huurwoningen te bouwen. De SP vindt deze stap van SWZ zeer prijzenswaardig.

Fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘De lange wachttijden voor sociale huurwoningen zijn ons al jaren een doorn in het oog, vandaar dat we de raad om een uitspraak hebben gevraagd. Het probleem is niet zozeer het systeem, maar dat er simpelweg te weinig betaalbare huurwoningen zijn. Door in te zetten op extra woningen laat SWZ zien dat zij haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Daarvoor verdienen ze een pluim, en ik hoop dat andere corporaties dit goede voorbeeld volgen.’

 

De SP heeft daarnaast in de Zwolse raad gepleit dat er jaarlijks ten minste 100 sociale huurwoningen bijgebouwd zouden moeten worden in Zwolle. Hiervoor was geen draagvlak, maar door de aankondiging van SWZ lijkt deze doelstelling een stap dichterbij gekomen.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Nou sorry hoor…leuk bedacht allemaal en een hele fraaie utopie van SP.
  Maar met de huurprijzen van tegenwoordig kan je het toch nog amper sociale huurwoning noemen? Ik ga aankomende maand naar Stadshagen voor 681 (ok er gaat nog wel iets aan toeslag af), maar de flat waar ik nu in zit vragen ze al 507 euro voor. Bovendien moest er in dat nieuwbouwhuis, waar ze zo groen willen doen en waar perse op elektrisch gekookt moet worden van de woningbouw, ook nog eens een nieuwe keuken komen..zoals kookplaat, extra groep enz enz.
  Maar das niet sociaal huurwonen…>:( in dat opzicht voel ik mij wel een beetje bij de poot genomen, want je hoort dat pas als je het huis toegewezen krijgt!

  Reken maar dat tijdens de kerstborrel de sigaren aangestoken worden met pakken geld door de woningcoöperaties…


  Maak melding

 2. Alleen sloebers krijgen huursubsidie. Vanaf een inkomen 25k+ krijg je niets. Als je gewoon net als idereen 40 uur werkt in de week zit je daar al boven


  Maak melding

 3. E.Bergers heeft het over huursubsidie…dat bestaat al jaren niet meer volgens mij. Ik werk 40 uur in de week, maar kom daar niet aan…
  Ik denk dat deze meneer zich nogal frustreert omdat hij net boven de grens zit en daardoor zelf geen toeslag krijgt ;D


  Maak melding

Reageer