Onderscheiding voor kaakchirurg Van Gool

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer reikte vrijdagmiddag in het Auditorium van ziekenhuis Isala de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de heer dr. A.V. van Gool. De uitreiking vond plaats tijdens een receptie ter gelegenheid van zijn afscheid als kaakchirurg uit de maatschap Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie van Isala te Zwolle. 

 

27-09-2013_lintje-auditorium_isala_01.jpg 

 

De heer Van Gool is sinds 1975 vrijgevestigd kaakchirurg en in maatschapverband werkzaam bij  lsala. Daar heeft hij tal van bestuursfuncties bekleed en was de eerste stafvoorzitter na de fusie van het Sophia ziekenhuis en de Weezenlanden tot Isala en in 1998. Als voorzitter van de Stuurgroep Bouw Isala was hij intensief betrokken bij de nieuwbouw van Isala. Op zijn vakgebied is de heer Van Gool nationaal en internationaal een erkende autoriteit. Hij is prominent lid van de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde en voorzitter van de Specialisten onderhandelingscommissie. De bijzondere positie van de Nederlandse Kaakchirurgen is voor en belangrijk deel 

aan de heer Van Gool te danken.

 

27-09-2013_lintje-auditorium_isala_03.jpg

 

27-09-2013_lintje-auditorium_isala_04.jpg

 

27-09-2013_lintje-auditorium_isala_02.jpg 

Als voorzitter van de Stichting Pensioenfonds Tandartsen en Tandartsspecialisten, zette hij zich in voor collega-tandartsen en orthodontisten. ln de ontwikkeling van het relatief jonge specialisme Mondziekten en Kaakchirurgie heeft de heer Van Gool een pioniersrol vervult, met als gevolg dat een hele generatie kaakchirurgen het vak in de volle breedte heeft kunnen ontwikkelen.

De heer Van Gool was daarnaast in diverse functies actief op het gebied van kunst en cultuur in Zwolle. Hij was medeoprichter en penningmeester van de Stichting Vrienden Museum Moderne Kunst Zwolle, lid van de commissie Beeldende Kunst van de gemeente Zwolle, en lid en secretaris van het bestuur van het Stedelijk Museum Zwolle. Ook was hij bestuursvoorzitter van de Rotaryclub Zwolle en voorzitter van de Bouwcommissie Clubhuis van de Golfclub Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Vandaag zag ik pas het bericht van de heer van Gool

  Ik ben zeer blij dat ik door hem geholpen ben .

  Ik ben nog herstellende van een kaak operatie.

  Je raakt erg gehecht ,meer dan je denkt aan de behandelende arts.

  Ik wens hem een mooie tijd toe.

  Ook al is hij al lang met pensioen.

  Met vr groeten
  Jolande Meijerink.

  Voorheen L,L verpleegkundige in de Weezenlanden.


  Maak melding

Reageer