Wit Russische kinderen genieten van badminton

Zwolle – In de Zwolse ZBC-hal werden vrijdagavond een negental Wit Russische jongetjes vermaakt met een partijtje badminton. Ook kregen de kinderen een gratis badmintonclinic aangeboden, dat verzorgd werd door de eigen Russische ZBC-divisiespeler Oleg Gouriev.

badminton-12.jpg 

Het is voor de vijfde keer dat Stichting Tsjernobylkinderen Zwolle de opvang verzorgd van een aantal kinderen uit Wit Rusland. De kinderen komen uit een gebied wat rond de ramp van de kerncentrale in Tsjernobyl in 1986 aan hevige straling onderhevig was. De kinderen zijn de nazaten van de bewoners van dat gebied. In Berkum verblijven momenteel 20 kinderen. In november zullen de 11 meisjes gaan badmintonnen met Gouriev. Overdag krijgen de kinderen les in Basisschool de Duyvencamp. Doel van de Stichting is om groepen kinderen die wonen in radioactief besmet gebied in Wit-Rusland een verblijf in Nederland te geven, voor herstel van de lichamelijke weerstand en opbouw van lichamelijke en geestelijke gezondheid.

badminton-1.jpg  

badminton-13.jpg

badminton-11.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Helaas blijkt dit, vele jaren ná de beruchte kernramp, nog nodig. “Nieuwe gastgezinnen zijn dan ook altijd bijzonder welkom,” aldus Helmus Visscher, woordvoerder van de stichting. 

 

Tijdens het verblijf van 6 weken in Zwolle krijgen de kinderen normaal les van hun eigen leerkracht, maar ook een sportief en cultureel programma. De badmintonclinic paste in dat kader.

 

Naast geplande competitiewedstrijden was er op de vrijdagavond ook ruimte om recreatief te badmintonnen in een ongedwongen sfeer. 

badminton-2.jpg

 badminton-3.jpg
 
badminton-4.jpg 
 
badminton-5.jpg 
 
badminton-6.jpg
 
badminton-7.jpg
 
badminton-8.jpg
 
badminton-9.jpg
 
badminton-10.jpg
 
badminton-14.jpg 

 

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Helaas kon ik zelf niet aanwezig zijn..
    Goed verhaal, mooie foto’s! Fijn dat er aandacht is besteed aan dit goede doel! Bedankt!

    Tinneke
    ZBC


    Maak melding

Reageer